Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă. Vezi agenda și participă →
Me_Isa a scris:
Cf. art. 243/CPP alin. 3 "(..) Dacă procurorul a dispus încetarea urmăririi penale, măsura arestării preventive încetează de drept, învinuitul sau inculpatul fiind pus de îndată în libertate" iar cf. art. 246/CPP alin 2 "În cazul când învinuitul sau inculpatul este arestat preventiv, instanţa înştiinţează prin adresă administraţia locului de deţinere, cu dispoziţia de a-l pune de îndată în libertate pe învinuit sau inculpat, potrivit art. 243 alin. 3."
Prin urmare, procurorul dispune incetarea u.p. si instiinteaza instanta pentru a-l pune in libertate pe inculpat? eu am inteles expresia "fiind pus de indata in libertate" ca procurorul dispune acest lucru.
eu inteleg ca doar constata incetarea de drept a masurii, nu o dispune.
...asta daca am inteles eu bine nelamurirea ta
1. Pentru retinerea savarsirii infractiunii de omor (art 174 C.pen.):
a) nu este relevanta in niciun caz cunoasterea victimei
Raspuns dat ca si gresit. Cand este relevanta cunoasterea victimei?
2. Fapta parintelui care priveaza de somn si de hrana pe copilul sau minor care are drept urmare afectarea grava a sanatatii copilului:
a) nu poate constitui in nici un caz infractiunea de loviri sau alte violente
b) poate constitui infr de loviri sau alte violente daca urmarea produsa consta intr-o suferinta fizica
c) nu constituie infractiunea de rele tratamente aplicate minorului
La raspunsuri corecte zice b). Motivarea?
1. Pentru retinerea savarsirii infractiunii de omor (art 174 C.pen.):
a) nu este relevanta in niciun caz cunoasterea victimei
Raspuns dat ca si gresit. Cand este relevanta cunoasterea victimei?
2. Fapta parintelui care priveaza de somn si de hrana pe copilul sau minor care are drept urmare afectarea grava a sanatatii copilului:
a) nu poate constitui in nici un caz infractiunea de loviri sau alte violente
b) poate constitui infr de loviri sau alte violente daca urmarea produsa consta intr-o suferinta fizica
c) nu constituie infractiunea de rele tratamente aplicate minorului
La raspunsuri corecte zice b). Motivarea?