avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
xyzt a scris:

adrianicet a scris:

xyzt a scris:

adrianicet a scris:

Daca in termenul de incercare al gratierii se consuma o infr continua, continuata sau de obicei atunci gratierea va fi revocata chiar daca aceste infr se epuizeaza dupa termenul de incercare?

Nu cred, pt ca savarsirea infractiunii este data de momentul epuizarii, nu de cel al consumarii.

Atunci nu inteleg logica pt ca suspendarea conditionata si liberarea sunt revocate in astfel de situatii..

Susp conditionata si liberarea sunt revocate la savarsirea unei noi infractiuni in termenul de incercare.

In cazul infr continuate, de obicei, continue, etc, data savarsirii infractiunii este data epuizarii, nu data consumarii.

Suspendarea conditionata si liberarea sunt revocate si in cazul consumarii unor infr continue, continuate sau de obicei in termenul de incercare, dar epuizate dupa expirarea termenului. Intrebarea era de ce nu se aplica aceasta exceptie si in cazul gratierii?
Care infractiuni au un rezultat ireversibil? In afara de omor..
fapta conducatorului auto functionar la o societate comerciala folosind fara drept un autovehicul ce infractiune va savarsi delapidare sau abuz in serviciu contra intereselor persoanei ?...findca am observat ca s-a dat exemple asemanatoare la ambele infractiuni
adrianicet a scris:

Care infractiuni au un rezultat ireversibil? In afara de omor..

violul
Alte grile ciudate din Udroiu:

1. Fapta persoanei desemnata ca legatar universal de a face daruri manuale din bunurile testatorului in timpul cat acesta era in viata si fara stirea acestuia:
a) nu este prev de legea penala
b) constituie furt
c) intruneste elem const ale infr de abuz de incredere

Raspuns corect b). Sincer mi se pare exagerata grila, e o fapta care tine mai mult de dreptul civil si de lichidarea intre mostenitori.

2. In cazul in care faptuitorul actioneaza cu intentie indirecta in vederea vatamarii corporale grave a victimei pentru a-si asigura pastrarea bunului sustras se va retine:
a) infr de talharie in forma tip in concurs cu infr de vatamare corporala grava (182 alin 2)
b) numai infr de talharie prev de 211 alin 2^1 lit e
c) infr de talharie prev de art 211 alin 2^1 lit e in concurs cu infr de vatamare corporala grava (182 alin 2)

Raspuns corect b). Eu stiam ca in caz de intentie directa sau indirecta pentru vatamare corporala grava se va retine concursul.

3. Fapta lui X care dupa despartirea de concubina sa refuza sa ii restituie acesteia bunurile personale pe care concubina le adusese in locuinta lui X:
b) constituie infr de furt
c) constituie infr de abuz de incredere

Raspuns corect b). De ce este furt? Care e deposedarea? Plus ca nu se zice nicaieri ca refuzul se face in scopul insusirii pe nedrept a bunurilor concubinei.

4. Fapta persoanei care predicand curentul potrivit caruia ocultismul de astazi este stiinta de maine, pretinde si primeste in repetate randuri diverse sume de bani de la mai multe persoane pentru a le schimba viitorul:
b) constituie infr de inselaciune in forma continua
c) poate atrage aplicarea de pedepse complementare

Raspuns corect c). Care este infr savarsita? Ca nu inteleg. Sa fie inselaciune?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)