Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă. Vezi agenda și participă →
rodut a scris:
un detentor precar, in caz de deposedare prin violenta savarsita de propietar, poate introduce actiune posesorie speciala (reintegrada) ,impotriva acestuia sau ii opune contractul dintre parti ? de exemplu, chiriasul dat afara "in suturi" la propriu :P de propietar, se poate apara cu o actiune in reintegrare sau doar cu una personala ?
Eu stiu ca doar prin cea personala izvorata din contract.
Aandreea_v a scris:
[ link extern ] ..
Imi apare pagina inexistenta. Ce ai vrut sa arati?
un detentor precar, in caz de deposedare prin violenta savarsita de propietar, poate introduce actiune posesorie speciala (reintegrada) ,impotriva acestuia sau ii opune contractul dintre parti ? de exemplu, chiriasul dat afara "in suturi" la propriu de propietar, se poate apara cu o actiune in reintegrare sau doar cu una personala ?
De ce in cazul autoratului savarsit cu praeterintentie avem participatie proprie?! Udroiu ed 3 pag 53
Ice Hellene a scris:
rodut a scris:
un detentor precar, in caz de deposedare prin violenta savarsita de propietar, poate introduce actiune posesorie speciala (reintegrada) ,impotriva acestuia sau ii opune contractul dintre parti ? de exemplu, chiriasul dat afara "in suturi" la propriu :P de propietar, se poate apara cu o actiune in reintegrare sau doar cu una personala ?
Eu stiu ca doar prin cea personala izvorata din contract.
ma intrebam pt ca in cartea lui barsan spune doar ca actiunea posesorie generala nu poate fi folosita de detentor contra propietarului, dar nu zice nimic de cea speciala, care intervine in caz de violenta.