avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
saandyf a scris:

ioana.dark a scris:

saandyf a scris:

In cazul in care s a vandut un imobil pentru care nu s a stabilit un termen pentru plata pretului, dreptul la actiune al vanzatorului pentru plata pretului incepe sa curga :
a)de la data nasterii raportului juridic, adica de la data incheierii contractului
b)de la data intabularii dreptului de proprietate in cartea funciara pe numele cumparatorului
c)de la data predarii imobilului sau, dupa caz, din ziua stabilita de parti pentru predarea lui.

a)

asa am ales si eu dar nu e asa. Alte pareri? argumentate, poate...:-/

Raspunsul dat de autor este c, de la data predarii imobilului. Este cineva disponibil sa ne lamureasca macar cu privire la aceasta intrebare? multumesc.
saandyf a scris:

Cine imi poate explica mai pe "romaneste" grila aceasta?

Cel care a cumparat un imobil la licitatie publica de la un vanzator care era inscris, fara drept, in cartea funciara de peste 5 ani, va putea fi evins de adevaratul proprietar (primul vanzator al imobilului si autor al debitorului urmarit), daca:
a)actiunea in anulare a titlului celui de al doilea vanzator este introdusa in termen de 3 ani de la data inscrierii dreptului in cartea funciara de catre cel de al doilea vanzator, fara a fi insa notata in prealabil in cartea funciara
b)actiunea in anulare a titlului celui de al doilea vanzator a fost introdusa si notata in cartea funciara inainte de inceperea urmaririi silite, dar dupa trecerea a 3 ani de la inscrierea dreptului de catre acesta din urma
c)actiunea in anulare a titlului celui de al doilea vanzator a fost introdusa dupa trecerea a 3 ani de la data inscrierii dreptului in cartea funciara de catre tertul adjudecatar

...presupun ca nici la grila aceasta nu sunt doritori... Sunt prea simple ...grilele sau nu va place civilul?
saandyf a scris:

Raspunsul dat de autor este c, de la data predarii imobilului. Este cineva disponibil sa ne lamureasca macar cu privire la aceasta intrebare? multumesc.

In mod normal plata se face la momentul si locul determinat in contract daca nu sunt determinate in contract plata se va executa la locul si momentul in care se face predarea bunului. Sunt art 1361 si 1362 din vCC.

saandyf a scris:

saandyf a scris:

ioana.dark a scris:

saandyf a scris:

In cazul in care s a vandut un imobil pentru care nu s a stabilit un termen pentru plata pretului, dreptul la actiune al vanzatorului pentru plata pretului incepe sa curga :
a)de la data nasterii raportului juridic, adica de la data incheierii contractului
b)de la data intabularii dreptului de proprietate in cartea funciara pe numele cumparatorului
c)de la data predarii imobilului sau, dupa caz, din ziua stabilita de parti pentru predarea lui.

a)

asa am ales si eu dar nu e asa. Alte pareri? argumentate, poate...:-/

In lipsa unui termen stabilit de parti pentru plata pretului, aceasta se face odata cu predarea bunului...
adrianicet a scris:

saandyf a scris:

adrianicet a scris:

saandyf a scris:

Actiunea in revendicare se respinge intotdeauna daca posesorul actual:
a) a posedat bunul, cu buna credinta, timp de 13 ani iar posesorul anterior timp de 8 ani
b) a posedat timp de 15 ani tot atat cat a posedat cu buna credinta si just titlu posesorul anterior
c)invoca jonctiunea posesiei sale, exercitate timp de 2 ani cu o posesie anterioara exercitata timp de peste 18 ani.

b)

Poti sa imi explici un pic sa inteleg?

15+15=30 deci nu mai conteaza daca posesorul actual a fost de buna sau rea credinta..

Mda. Simplu. Cateodata am impresia ca mi se blocheaza gandirea... Nu "vad" lucrurile simple, logice... Voi patiti asa ceva?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)