allyssa a scris:
aha, cred ca am inteles. era vorba despre verificarea legalitatii si temeiniciei arestarii dupa ce a fost luata masura anterior? dar totusi, despre ce incheiere casata si trimisa spre rejudecare vorbeste omul asta?
merci, isis, pentru lamuriri.
Da, este vorba despre verificarea legalitatii si temeiniciei arestarii preventive dispuse anterior in cursul UP. Aceasta se realizeaza la primirea dosarului, conform procedurii de la art. 300^1 (trimitere in judecata cu inculpat aflat in stare de arest) sau pe parcursul judecatii, din 60 in 60 de zile, conform art. 300^2 care trimite la 160^b.
Incheierea despre care vorbeste Udroiu este tocmai aceasta incheiere prin care se dispune verificarea arestarii preventive a inculpatului. Daca instanta superioara sesizeaza ca aceasta este nelegala/netemeinica, o caseaza si o trimite spre rejudecare instantei inferioare.
Aceasta imprejurare nu constituie insa un caz de incompatibilitate, intrucat nu se regaseste printre motivele de incompatibilitate expres si limitativ prevazute de lege.
Cam asa am inteles eu treaba, sper sa fi fost destul de clar :D
Oricum a explicat si isis23 f bine anterior.