avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
adrianicet a scris:

saandyf a scris:

Actele incheiate de mandatar cu depasirea imputernicirii primite creeaza drepturi si obligatii pentru mandant daca ii sunt profitabile, chiar daca nu le a ratificat?

Daca nu le ratifica, numai daca indeplinesc conditiile gestiunii de afaceri..

da, asa este...stiam eu ceva dar nu mi aminteam foarte bine... daca i sunt utile si profitabile doar in conditiile gestiunii de afaceri... pot crea efecte pt mandant.Mersi.
Cand intervine intreruperea cursului justitiei? (la procedura penala)
Avem asa ceva in tematica de examen? Eu nu tin minte sa fi citit asa ceva, dar am intalnit intr-o speta data la admiterea in magistratura in 2009.
xyzt a scris:

Cand intervine intreruperea cursului justitiei? (la procedura penala)
Avem asa ceva in tematica de examen? Eu nu tin minte sa fi citit asa ceva, dar am intalnit intr-o speta data la admiterea in magistratura in 2009.

un caz ar fi cel reliefat de decizia 5330 din 2005 a ICCJ
sincer, nu inteleg nici eu exact cu ce se "mananca", stiu doar ca aceste cazuri sunt solutionate de Inalta Curte. Poate ne ajuta altcineva?
Cum reusiti sa invatati si sa ramaneti concentrati atatea ore pe zi si atat de mul timp, fratilor?
Am invatat un an intreg degeaba, acum recitesc pe la procedura civila si mi se pare ca le vad pentru prima data.
Jur ca nu mai pot, o sa dau foc la cartile astea!
Instanta a respins ca nefondata cererea de revizuire a hotararii de condamnare prin care revizuentul fusese condamnat la 8 ani inchisoare pt sav infr de talharie. Cererea de revizuire a fost intemeiata pe cazul referitor la marturia mincinoasa sav de unul dintre martorii oculari, a carui declaratie a avut un rol determinant in adoptarea hotararii de condamnare. Pt dovedirea acestui caz, revizuentul a depus la dosar solutia de netrimitere in judecata a martorului pt marturie mincinoasa, intemeiata pe implinirea termenului de prescriptie a rasp penale. Solutia instantei prin care a respins ca nefondata cererea de revizuire este:
a) legala, intrucat nu se mai poate examina existenta faptei de marturie mincinoasa dupa implinirea termenului de prescriptie a rasp penale, daca faptuitorul nu cere continuarea procesului penal
b) legala, intrucat nu exista o hot jud definitiva de condamnare a martorului pt marturie mincinoasa
c) nelegala, intrucat instanta era obligata sa procedeze ea insasi la stabilirea existentei sau inexistentei faptei de marturie mincinoasa in cadrul procedurii de revizuire.

EI dau ca si raspuns corect - c). Dar n-ar trebui sa fie a), in baza art. 395(1) CPP?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)