avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim cetateni straini incadrati in Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim cetateni straini incadrati in Romania

s-a promulgat o noua OUG care reglementeaza un salariu mediu pe care cetatenii straini incadrati in munca pe teritoriul Romaniei trebuie sa-l aiba?daca da,la ce articol se face aceasta specificatie?
Cel mai recent răspuns: LauraMS , utilizator 12:09, 30 Martie 2012
Aceste prevederi se aplica pentru toti strainii care se angajeaza in Romania ? Stiam ca pentru cei din UE nu mai este necesar permis de munca.
alina40 a scris:

Aceste prevederi se aplica pentru toti strainii care se angajeaza in Romania ? Stiam ca pentru cei din UE nu mai este necesar permis de munca.


Cetatenii UE/SEE nu au nevoie de permis de munca pe teritoriul României.
Multumesc pentru raspuns. Stiti cumva care sunt documentele ce se solicita la angajarea unui cetatean UE in Romania ? Adica ce ar trebui sa contina dosarul de personal al unui salariat, cetatean german, angajat ca director in Romania. Eu stiu ca este necesar contractul de munca, actele de identitate traduse, certificat medical, si am inteles ca ar mai fi necesara si echivalarea diplomei de studii.
Contract Individual de Munca
Pasaport / ID
Carte de Rezident
Acte de studiu daca considerati necesar
Certificatul de medicina muncii.
Va multumesc mult si pentru ca vad ca aveti experienta in domeniu mai indraznesc sa va intreb despre cartea de rezident - de unde se obtine si ce acte sunt necesare.

Alte discuții în legătură

Angajat strain ramoilis ramoilis Care este procedura de incadrare in munca a unui angajat strain? Exista vreun temei prin care angajatorul roman are obligatia de a-i plati un anumit ... (vezi toată discuția)
Salariu minim Iohana27 Iohana27 Buna ziua, Stie cineva daca in cazul unui angajat strain s-a dat vreo lege cum ca salariul minim ar fi egal cu salariul mediu pe economie? Intreb pt ca am o ... (vezi toată discuția)
Permis de lunga sedere Rikka Rikka Buna ziua. Sunt cetateanca a Republicii Moldova si sunt desemnata ca administrator (unicul) a unei societati comerciale cu capital strain din Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)