avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in legalitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in legalitate

Recent am facut unele modificari in apartamentul nou achizitionat.
Modificarile au vizat eliminarea a 2 parapeti - intre bucaratie/balcon si sufragerie/balcon.
Am fost reclamat de presedintele asociatie de bloc la Inspectoratul de Stat in Constructii. Dupa plata amenzii - am primit decizie de intrare in legalitate cu modificarile executate.
Am obtinut Certificat de urbanism -
Printre alte prevederi - ( proiecte , referate tehnice, documentatii tehnice, expertize tehnice, etc ) mi s-a cerut de la primarie urmatoarele 2 lucruri:
a) Itocmire si completarea uni tabel nominal cu proprietarii din scara/blocul care sunt de acord cu intrarea in legalitate a modificarilor interioare executate la apartamentul cu pricina.
b) Declaratie la Notar Public a presedintelui de asociatie - prin care confirma ca proprietarii anexati in tabel sunt din scara respectiva a blocului.
c) Decizia comitetului executiv pentru intrarea in legalitate a modificarilor ( in baza cererii mele )

Punctul a) tabelul nominal cu proprietarii care sunt de acord a fost intocmit. Am obtinut peste 80% semnaturi de la proprietarii de pe scara. ( mentionez ca presedintele asoc locuieste la o scara diferita)

Intrebarea este: cum pot determina sau obliga legal pe Presedintele Asoc de proprietari sa indeplineasca procedurile prevazute la pct b si c.
( intreb aceasta deoarece - probabil pentru faptul ca am evitat sa-l "spaguiesc" ( asa cum mi s-a mai sugerat de catre alti locatari) a devenit un dusman personal al meu si cauta orice motiv pentru a mi face paguba in buzunare.
Exista vreo prevedere legala in care este stipulat ca Presedintele asociatiei are si unele obligatii privind solicitarile membrilor asociatiei?

Ce pot face in cazul meu concret pentru a obtine de la el Declaratia la Notar si Decizia Comitetului executiv - astfel incat sa pot continua procesul de intrare in legalitate a modificarilor interioare executate.?

Daca stie cineva si un model pentru cererea care trebuie s-o fac pt a obtine decizia comitetului executiv?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 10:16, 7 Martie 2021
Nu poate fi abuz de drept de proprietate atata timp cat cei de la Inspectorat
i-a dat amenda.
Proprietarul doreste sa intre in legalitate ”nu a stiut” ca afecteaza prin modificari
proprietatea vecinilor.
Discutati cu presedintele,vecinii.
Dansul afecteaza structura de rezistenta a cladirii , nu proprietatea vecinilor, cata vreme nu are autorizatie este in continua ilegalitate.
Deci? rautaciosul de presedinte il poate reclama din nou.
Abuzul de drept se refera la incrancenarea vecinilor de a-i da o semnatura, cand dansul, doreste intrarea in legalitate, A platit amenda pentru ca a efectuat ceva fara autorizatie si nu pt.ca a produs daune vecinilor-ceeace ISC nu a constatat-
Pt. a afecta structura de rezistenta a cladirii, trebuie un p.v receptie, care se va efectua dupa intrarea in legalitate a d-lui respectiv, deci dupa ce va obtine autorizatia de construire.Dar, cum s-o obtina daca respectivii vecini, atotstiutori, ii inchid posibilitatea de a indeplini cerintele primarie care, de altfel, connform carei legislatii sunt?
Va garantez ca in cazul unei actiuni in instanta, cu obiect obligatia de a face si prezentand abuzul vecinilor de a nu-i da respectiva semnatura, va castigad-l care a deschis discutia.
"Rautaciosul presedinte" trebuie pus la punct, aratand ca C.U are un termen, care poate fi prelungit iar d-l cu necazul poate dovedi in instanta ca a depus toate diligentele pt. a-si rezolva problema, pt.a intra in legalitate si nu a fost lasat de catre presedinte@company
Buna ziua. numele meu este Bianca si de curand am achizitionat un apartament. Am hotarat sa il renovam si am facut o mica modificare de interior, aceasta constand in eliminarea unui perete de la camara pentru a marii bucataria. Bineinteles nu este zid de sustinere, facand la aceasta modificare proiect (la institutul de proiectari), am certificatul de urbanism, si semnatura de la primarie, insa pentru autorizatia de construire imi trebuie o decizie,data de primarie catre asociatia de locatari sa fie semnata de comitetul executiv si de presedintele asociatiei, prin care acestia iau la cunostinta modificarile facute. Acum este marea problema : acestia nu vor sa semneze, adica cei din comitet(motivul:nu vor ei sa modific eu in casa, cu toate ca alti vecini au modificat). Spuneti-mi va rog ce sa fac. M-am dus la un membru din comitet sa vb cu dumnealui insa am primit numai jigniri si tipaturi. Noi am vrut sa facem legal ... dar vad ca nu se poate. Astept un raspuns. Va multumesc anticipat!
Nu aveti cum sa obligati administratia blocului sa va dea aceasta aprobare. Iar fara aceasta nu veti putea face nici un demers in continuare.
Insa, puteti sa-i "intrebati" daca blocul poseda "Carte tehnica"(obligatorie) in care sa fie mentionate toate modificarile facute de alti vecini.Eventual sugerati ca daca dansii considera ca este un pericol pentru bloc desfiintarea unui perete, ati devenit brusc constienta de acest pericol si doriti ca ceilalti vecini sa refaca peretii deja demolati, iar in cazul in care nu o fac, veti reclama acest lucru la Inspectoratul Teritorial in Constructii;)

Alte discuții în legătură

Desființare zid dintre bucătărie și balcon Ioana402 Ioana402 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament într-un bloc vechi și ne-am apucat de renovări. Bucătăria nu are geam, geamul de la bucătărie fiind de ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face? cristinacarstoiu cristinacarstoiu Buna ziua Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie - abuz / incalcarea dreptului de proprietate mariaM24 mariaM24 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, iar un locatar de la parter a spart doi pereti interiori, un perete exterior pentru a patrunde intr-un alt ... (vezi toată discuția)