avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se citeste corect un apometru?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se citeste corect un apometru?

buna ziua! am o mare dilema ! cum se citeste corect un apometru?dc stie cineva cum il rog f.frumos sa-mi dea un raspuns ,si apoi o sa-i trimit toate datele despre apometru.multumesc mult :(:(
Se citeste doar ce e pe negru ,acum ca stititi cereti index-ul pe lunile anterioare si scadeti.Asa veti ajunge sa stiti cat ati consumat real.Cand completati acea foaie de la asociatie treceti pentru baie niste m3 si pentru bucatarie m3 si le adunati la sfarsit dand un nr de m3 care se consuma lunar .
Da pai daca D-voastra spune-ti Domnu Adam Greu apometru este explicabil adevaru este ca nu am nevoie de limbile straine dar eu sunt in tara de 4 luni garsoniera am avut 2 chiriase de 2 ani care cel mai mult au platit 70,00 de roni la apa,de ceea ce am mai intrebat eu este ca brusc dupa atata timp mi-au iesit 17 mc de apa consum dupa o singura per. deci cum ati spus D-voastre 1-mc=1000L apa chear asa de mult? Deci mie mi e pare imposibil sa fi consumat eu 17 mc de apa? Doamne ce tara,in Eu nu vezi asa ceva cu contoare si etc

Da Piticu asa am facut am cerut index-ul de lunile anterioare si administratoru mi-a raspuns pe "sub nas" ca va suna el sa se intereseze cea ce mie nu imi convine asa ca am insistat si sa ambalat,asa ca am luat masina si m-am dus eu la firma care se ocupa de citirea indexu-lui si mi s-a spus ca la urmatoare citire de contor mi se va aduce desfasuratorul. Mersi mult mi-ai dat niste sfaturi utile.

Ceea ce am urmarit eu,este conumul apei am vrut sa vad daca intreadevar consum asa de mult,asa ca este o luna de la ultima citire a indexu-lui am decis sa spal la masina in fiecare zi 2 -3 dusuri pe zi,si restul nevoilor de apa etc...3 saptamani si 5 zile ca profit prosteste de apa si am consum de 5 mc sa si urmatoare citire va fi in 2 zile....Deci mie mi se pare prea mult sa fi consumat eu 17 mc de apa
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
Adriantot, moderator
Pai este mult doamna 17 m cubi pentru o persoana, noi suntem 4 persoane, masina de spalat merge 6 ore si consuma apa o folosim de 2 ori pe saptamana, avem sub 17 m cubi adunati pentru baie si bucatarie.Ca sa vedeti cat consumati real notati undeva indexul si pana luna viitoare la aceeasi data calculati diferenta si asa vedeti cat consumati .Dvs nu dati citirea la asociatie?firma lunar?Citirea apometrelor se poate face si catre dvs si sa dati lunar citirea iar ei sa semneze ca au luat la cunostiinta de acest act ,poate au ei un act tipizat si dvs faceti copii dupa el si aveti pentru 2 ani macar un model.Sa auzim de bine!
@giulia-ioana,
Eu nu inteleg cum de sunteti de 4 luni in garsoniera si acum cititi pentru prima data indexul apometrelor!?
Am inteles ca ati avut chiriasi dar de 4 luni spuneti ca stati dumnaevoastra in garsoniera.
Ori au stat chiriasii pana luna trecuta si acum e prima luna in care lecturati dumneavoastra apometrele?
Ca in aceasta ultima situatie este posibil ca acei chiriasi sa fi transmis la asociatie, in ultimile luni, indexul mai mic. Iar acum cei 17 metri cubi sa includa atat consumul real al dumneavoastra cat si o parte din consumul netransmis al chiriasilor.
Dar, cum spuneti ca peste 2 zile o sa aflati indexul anterior, poate ne lamuriti.
Da are4 ceasuri mici ce masoara cea mai mica cantitate de apa la primul la o tura masoara 1dl 0,0001 x mc al doilea un litru 0,001mc al 3-lea
10l 0,01mc al 4-lea 100l 0,1mc toate la o tura casuta pra din dreapta la o tura masoara 1000l=1mc inzadar le-am explicat ma tromboneau cu povestile lor de ce nu e vopsit in rosu ultima casuta din dreapta unde tamburul arata cum se schba cifrele
elga50 a scris:

Descrieti cum arata ecranul apometrului, adica are 4 cesulete mici in partea de jos sau are cifrele scrise cu doua culori?

Alte discuții în legătură

Citire contor apa Robby_na Robby_na buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)
Citire apometru Marius Lautaru Marius Lautaru Salutare, am o nelămurire în privința citirii unui apometru. Cum se citește corect.?? Exemplu 00019 m3. Defapt că-ți metrii cubi am? 1,9 m3 sau 19 ... (vezi toată discuția)
Intretinere garsoniera afisata in luna iulie 640 ron Egnar Egnar Buna ziua locuiesc cu chirie din februarie intr-un bloc in pantelimon ,in fiecare luna vine intretinerea 300 ron ,luna aceasta mai precis azi s-a afisat ... (vezi toată discuția)