avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... \"consultanta\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"consultanta"

Societati care fac recrutare si/sau selectie de personal pentru munca in strainatate , prin contracte de consultanta ! , modifica ! CV-urile pentru a plasa cat mai urgent si de a incasa sumele , destul de consistente , imediat .
Daca exista dovada ca CV-ul a fost "modificat" ce se poate face ?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns .
Mai precis , se cauta o anumita profesie si experienta min.5 ani , iar in CV am "lucrat" part-time pe aceasta profesie , ilegal , fara contract de munca si nu am dobandit nici un fel de calificare nationala/internationala. Eu am trecut-o in CV , am precizat toate acestea , iar "consultantii" au modificat si au trimis la angajator , in strainatate , cum ca as avea experienta de 5 ani in aceasta profesie . Asta deoarece , aveau o oferta pentru acest job , iar eu "picasem" cald pentru un job in strainatate in domeniul HoReCa. Ajuns la fata locului , angajatorul si-a dat seama imediat ca eu nu am experienta si m-a dat afara , precizand ca , "consultantul" i-a transmis date nereale . Acest joc al oferit de acesti "consultanti" m-a costat 2000€. Multumesc pentru raspuns
Intr-adevar, asa cum am banuit este vorba despre o modificare de fond a continutului CV-ului dvs ... exista posibilitatea sa faceti o plangere penala impotriva acestora pentru falsificarea unor date din cv-ul dvs si transmiterea acestora unui angajator strain ...
Multumesc.
Pentru a se ocoli legea , deoarece recrutarea si selectia de personal pentru munca in strainatate implica anumite reguli,legi,etc. , se foloseste contractul de consultanta .Si pentru un comision destul de bun , societati si persoane din RO fenteaza legea . Cunosc situatie unde , Politia Romana a declarat ca cel in cauza , consultantul , este "curat ca lacrima" si deci ii acorda NUP ! Acesta continua "consultanta" si publica oferte de munca nereale !
Nu stiu in ce masura va puteti adresa ITM-ul, Inspectiei Muncii intrucat acestea nu au atributii in acest sens ...ei controleaza doar respectarea legislatiei cu privire la relatiile de munca, sanatatea si securitatea in munca.

Incercati sa mergeti la Parchet sa vedeti ce spun ei despre o asemenea speta... trebuie sa existe un mod de stopare a acestui fenomen...
Chiar aveti experienta practica de 5 ani in domeniu,atata timo cat sustineti ca 5 ani ati profesat in acel domeniu si o puteti trece la sectiunea " experienta profesionala" din ncv ul personal.Nu are importanta cate ore/zi /luna ati prestat in acest caz .
Daca s-a produs un fals,acesta este doar in cazul cand in cv ,la sectiunea dedicata "pregatirii profesionale de baza",sau "cursurilor urmate ulterior", v-ar fi fost inserata o calificare pe care nu o detineti si in realitate.

Ceea ce nu inteleg,daca dvs. nu v-ati simtit pregatit insa pt. postul oferit, care a fost ratiunea pt. care ati acceptat totusi oferta si ati plecat.


Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Este un cv o infractiune? maius74 maius74 Buna seara. Am o cumnata care a apelat la mine sa ii fac un cv si sa i-l printez sa mearga la un interviu. Problema este ca ea a trecut pe ciorna niste locuri ... (vezi toată discuția)
Ce optiuni am ca absolvent al unei facultati de drept? Anamaria MS Anamaria MS Buna ziua, Am terminat facultatea de drept ,promotia de anul acesta.Acum sunt masterand la dreptul afacerilor la Academia de Politie.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Cv juridic? ContSters179222 ContSters179222 M-ar interesa dacă există un anume model de CV folosit printre jurişti sau avocaţi sau se merge pe un model simplu, clasic. Mă gândesc că un cv european ... (vezi toată discuția)