avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... \"consultanta\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"consultanta"

Societati care fac recrutare si/sau selectie de personal pentru munca in strainatate , prin contracte de consultanta ! , modifica ! CV-urile pentru a plasa cat mai urgent si de a incasa sumele , destul de consistente , imediat .
Daca exista dovada ca CV-ul a fost "modificat" ce se poate face ?
Multumesc.
Seamana a inselaciune , dar concret s-a savarsit un concurs de infractiuni : fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
@emadros,

spuneti:"Consultantul" cosmetizeaza cv-ul , cum ca aveti cei 5 ani experienta , ajungeti la angajator care , observa ca cv-ul a fost modificat ( el nu stie cine l-a modificat) si hotareste sa nu va angajeze"



Inteleg ceea ce afirmati,mai putin ceea ce am subliniat!Este de-a dreptul pueril sa crezi ca un intermediar plasare forta de munca,oricat de lipsit de experienta ar fi,trimite angajatorului din afara un cv din care ar rezulta scriptic ca a fost modificat!
Ar fi bine sa fiti onest si sa recunoasteti ca ati fost supus de catre angajator unei probe de lucru,pe care nu ati trecut-o!In acest fel ,banii pe care i-ati investit au fost pierduti,iar acum va aflati in situatia de a gasi "vinovatul".
Ceea ce pot sa afirm este ca daca cv -ul v-a fost "imbunatatit",acest fapt s-a intamplat cu acordul dvs....
Daca considerati totusi ca ati fost inselat,depuneti o plangere la Politie pe numele firmei respective si al angajatului respectiv.



Stimata Doamna ,
Imi cer scuze , dar nu intelegeti sau nu vreti sa intelegeti .
Cand m-am prezentat la angajator , m-am prezentat si cu CV-ul , pe hartie .
Acesta , a observat ca experienta din CV-ul meu nu este identica cu cea prezentata in CV-ul trimis de catre "consultant" . Angajatorul , nu m-a supus unei probe de lucru sau a unei perioade de proba , ci nu m-a mai angajat ! Din cauza CV-urilor care , unul dintre ele , este mincinos sau amandoua sunt mincinoase .
Experienta acumulata in munca se poate proba cu acte doveditoare , contracte de munca, carte de munca , diplome , etc.
Daca nici acum nu m-am exprimat clar si pe intelesul dvs., imi cer scuze !
O seara buna !
"Ajuns la fata locului , angajatorul si-a dat seama imediat ca eu nu am experienta si m-a dat afara , precizand ca , "consultantul" i-a transmis date nereale ."

Adica dvs. nu ati stiut nimic ,consultantul nu v-a dat un exemplar de pe cv-ul modificat si ati plecat la angajator cu cv ul initial,cel intocmit de catre dvs.astfel incat bietul angajator nu mai stia care e realitatea,v-a dat imediat afara,fara a va supune macar unei probe de lucru:))
Nu va ramane decat sa inaintati o sesizare la Politie ,care va ancheta imprejurarile in care s-a produs falsul si va inanta dosarul eventual catre Parchet cu propunere de incepere a urmaririi penale pe numele firmei si angajatului.
Nu v-am specificat postul pentru care am plecat . Pentru o perioada de proba , angajatorul trebuia sa-mi intocmeasca un contract , conf. legilor UE in vigoare , unde este specificata perioada de proba .
Citind cv-urile , si-a dat sema de inselaciune , mi-a spus : "consultantul" a transmis date
false .
Am toate probele care demonstreaza smecheriile "consultantului" si m-a indoiesc ca in Romania se va intampla ceva impotriva acestora !
Din pacate , am intalnit si alti romani , care au fost "consultati" la fel , dar de catre "consultant" diferit ! Deci , este o practica folosita de unii in Romania !
Voi consulta un avocat , aici unde sunt nu in RO , si voi incerca sa fac tot posibilul sa actionez impotriva "consultantului" aici . Aici nu va mai ajunge si nici nu va mai putea sa ofere "ciubuc&spaga&relatii" , asa cum , poate , se bazeaza ca poate face in RO !
Multumesc pentru consultanta .

Alte discuții în legătură

Este un cv o infractiune? maius74 maius74 Buna seara. Am o cumnata care a apelat la mine sa ii fac un cv si sa i-l printez sa mearga la un interviu. Problema este ca ea a trecut pe ciorna niste locuri ... (vezi toată discuția)
Ce optiuni am ca absolvent al unei facultati de drept? Anamaria MS Anamaria MS Buna ziua, Am terminat facultatea de drept ,promotia de anul acesta.Acum sunt masterand la dreptul afacerilor la Academia de Politie.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Cv juridic? ContSters179222 ContSters179222 M-ar interesa dacă există un anume model de CV folosit printre jurişti sau avocaţi sau se merge pe un model simplu, clasic. Mă gândesc că un cv european ... (vezi toată discuția)