avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie / indemnizatie de handicap pentru diabet ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie / indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 1

Stie cineva cum sa procedez pentru ca fiica mea de 18 ani care sufera de diabet zaharat tip1 insulinodependent sa obtina pensie de boala/ajutor handicap.Mentionez ca boala a fost depinstata anul trecut(la 17 ani), a terminat Liceul, nu munceste.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: n_roxxanne , utilizator 12:29, 31 August 2011
Si de ce sa nu solicite mama indemnizatie de insotitor inclus pentru fiica dansei? O mama stie intotdeauna cum sa puna situatia si aceasta mama poate sa arate ca fiica dansei, fiind in aceasta situatie, are nevoie de un sprijin financiar in plus.

Domnule Dianami eu nu fac copy-paste, ceea ce scriu scriu cu certitudine, fara a cauta acte pe net si apoi a da copy, nu stiu ce aveti cu mine de va tot razboiti, dar va spun ca nu ma deranjeaza, ci ma amuza.
Pentru ca legea 448/2006 (republicata) privind protectia si promovarea persoanelor cu handicap spune ca numai persoanele incadrate in grad de handicap grav au dreptul la o indemnizatie de insotitor sau la asistent personal.
La fel este si la pensionarii pe caz de boala gradul I. Numai ei au dreptul la indemnizatia de insotitor.
Cererile sunt scrise de reprezentantii legali (mama) numai in cazul in care este vorba despre o persoana fara discernamant si nu se pune problema aici.
Eu nu caut acte pe net...lucrez cu aceste acte si cu aceste legi.
Face LANTUS 8 unitati/injectie/1 data pe zi
Cunoasteti cazuri asemanatoare? au obtinut incadrarea? Ma gandesc ca este f mult de alergat si sa nu fie in zadar.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
n_roxxanne, utilizator
Nu este mult de alergat si da, va obtine incadrarea
Multumesc, inseamna ca legal aceasta boala poate fi incadrata; o sa demarez cat mai curand obtinerea tuturor documentelor necesare, va tin la curent cu rezultatele obtinute/greutatile intampinate..
Multumesc, multa sanatate tuturor!

Alte discuții în legătură

Grad de handicap marianz marianz Am rugamintea sa-mi comunicati cine hotaraste incadrarea ca grad de handicap dupa intocmirea dosarului medical si unde incepe intocmirea acestui dosar?La ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap vladut75 vladut75 IN ANUL 1997,AM FOST IMPLICAT INTRUN ACCIDENT AUTO,IN TIMP CE MA DEPLASAM SPRE LOCUL DE MUNCA FIIND IN MASINA FIRMEI LA CARE LUCRAM,SOFERUL A INTRAT CU MASINA ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap ANILIX ANILIX Mama mea este operata de anus contra naturii de 14 ani .Are dreptul la pensie de handicap?si cit ar fi pensia?Ce ar trebui sa faca? (vezi toată discuția)