avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz?

Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul inca (avand prosteste incredere si nevrand sa supar angajatorul). Programul de lucru era mentionat in contract ca fiind de la ora7 la 15.30, dar postul fiind de secretara sant nevoita sa stau la servici de obicei pana la orele 18 sau19 si salariul mult mai mic decat a lasat initial sa se inteleaga . In contract se mai precizeaza ca perioada de proba este de 30 de zile iar in caz de demisie trebuie sa efectuez 15 zile de preaviz. As dori sa-mi dau demisia cat mai urgent, fara a mai fi nevoita sa efectuez cele 15 zile. Este posibil? Cum trebuie procedat?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:37, 25 Mai 2009
1. Conractul de munca a fost in vigoare, se inregistreaza la ITM si se fac toate mentiunile in cartea de munca.
Altfel a fost munca la negru!

Nu va afecteaza cu nimic fata de o alta angajare.
Daca nu vi se inregistreaza insa va afecteaza la stagiul de pensie , stagiul de somaj, si foarte probabil puteti sa nu primiti niciun ban pentru ce ati lucrat.

Pe de alta parte e bine sa stiti ca inchiderea contractului in timpul periodei de proba cu art 31 al4 indice 1 deschide si dreptul la somaj (daca aveti un stagiu la somaj de 12 luni lucrate in ultimele 24).

Deci interesul dvs ar fi sa vi se inregistreze aceasat perioada lucrata.
In C.M. o sa fie mentionat desfacerea cartii de munca cu acest articol? Stiti dc va intreb...pt ca am fost intrebata cum sa se desfaca contractu,l cu acordul ambelor parti...etc.
Iar eu am insistat ca se desface pe baza acestui articol nu altceva.
Inca o intrebare....perioada de proba fiind foarte mica....mai exact 2 saptamani...pt aceasta perioada voi primii bonuri de masa si salariul aferent zilelor lucrate?
Daca aveti stagiu pentru somaj sa vi se desfaca cim cu art 31 neaparat, acordul partilor nu da dreptul la somaj.
Pe angajator nu il obliga cu nimic altceva inscrierea art 31, deci nu ar trebui sa fie probleme.

Indifernt cat timp ati lucrat pe acele zile beneficiati de toate drepturile ca orice salariat.
in cartea de munca va apararea "incetat cim cf art 31 (4.1) L 53/2003 CM".
Aceasta inregistrare nu va va afecta in nici un fel pe viitor.
pentru perioada lucrata veti beneficia de toate drepturile cuvenite salariale si conexe.
Salariatul va beneficia de indemnizatie de somaj numai daca incetarea CIM cu art. 31(4.1) se face prin notificarea angajatorului si nu a salariatului.

Alte discuții în legătură

Demisie mb_mihaela mb_mihaela Buna ziua, sunt angajata la o societate cu CIM pe per nedeterminata si ma aflu in per. de proba de 90 de zile. Va rog sa imi spuneti cum pot pleca in cel ... (vezi toată discuția)
Somaj - angajare - somaj nicol- nicol- momentan sunt in somaj dar de 2 zile am semnat un contract de munca cu o firma pe o perioda determinata in contract fiind trecuta si operioada de proba de 15 ... (vezi toată discuția)
Preaviz emy2001 emy2001 Buna ziua,preavizul de 20 de zile este obligatoriu daca esti in perioada de proba?Daca nu il faci ce se poate intampla?Cum se desface contractul de munca in ... (vezi toată discuția)