avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă De la ce varsta sunt permise nesimtirea si ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

De la ce varsta sunt permise nesimtirea si impertinenta?!

Oare este permis unei persoane sa devina impertinenta si nesimtita sub pretextul varstei , experientei si pozitiei?
X-(
Nu inteleg cum pot asemenea persoane sa mai pretinda respect , pe cand acest cuvant le este strain in vocabular....
Aveti experiente similare cu astfel de persoane?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:29, 26 Octombrie 2011
Impertinenta nu are legatura cu nivelul de studii... din pacate multi licentiati vorbesc si se comporta neadecvat
Respectul de sine"a-i respecta pe cei din jurul tau înseamna sa te respecti pe tine"
Asa este. "Si precum voiti sa va faca voua oamenii, asemenea faceti-le si voi lor." (Luca 6,31)
rolandmindrila a scris:

Concret ma refer la afirmatii impertinente, jicnitoare din partea unor persoane care se pretind mature, cu o anumita pozitie , functie care ii impune un comportament civilizat si o anumita etica .
Din pacate comportamentul lor este unul neadecvat in public.
La acest gen de nesimtire ma refer.


Comportament neadecvat al functionarilor publici in cadrul autoritatii Finantelor publice si Casa de Pensii ,a fost adus la cunostinta conducerii ,insa nu s-au luat nici un fel de masuri impotriva acelor functionari care abuzeaza de functie la un ghiseu public.
Sub ochii multimii de oameni,acestia fac fel de fel de ""scene"" ca la un adevarat circ.
Ca drept raspuns,public,astazi am avut ocazia sa vad cum o bruneta vopsita in stil ""stradal"" a dat replica unei pensionare care dorea sa stie ce i s-a retinut din pensia de boala .
Functionara vopsita brunet,i-a aratat obrazul femeii care sesizase conducerea,facandu-i repros cu privire la nesimtirea de a sesiza directorul .
O mare de oameni au vazut nesimtirea brunetei care se manifesta violent in exprimare fata de o batrana bolnava.
Ar fi indicat ca asemenea faradelegi publice sa nu mai existe.
Daca directorii anuntati de abaterea functionarului public nu iau atitudine,atunci,cine poate stopa nesimtirea acestor functionari publici?
rolandmindrila a scris:
De la ce varsta sunt permise nesimtirea si impertinenta?!

De la varsta la care “ceilalti” permit – din motive diverse: acceptarea intr-un grup, pastrarea locului de munca, “rabat” de la reguli (scrise si nescrise) pe motiv de amicitie sau a dorintei de a evita discutii (interminabile) in contradictoriu (completati pe linia punctata)…………………………………………………

Parafrazand un proverb: nu-i prost cine-i nesimtit / impertinent, prost e cine accepta nesimtirea / impertinenta. Ca “de prosti” ajung sa fie luati toti aceia care “inchid ochii”, acorda “circumstante atenuante” , sunt “intelegatori” etc. s.a.m.d. s.a.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare amenzi stapani caini Antoanela Geaman Antoanela Geaman Scriu acest mesaj deoarece chiar mi se pare inadmisibil sa facem slalom printre fecalele de caine pe aleile dintre blocuri sau case.Mai ales ca acestea provin ... (vezi toată discuția)
Pagina creata unui minor pe facebook in care este batjocorit ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Va rog sa ma ajutati care-i instante sa ma adreses ...cea civila sau cea penala. Copilului meu in varsta de 13 ani...alti colegi mai mari i-au furat pozele de ... (vezi toată discuția)
Violență fizică în liceu: copilul meu a fost forțat să stea în picioare de către profesorul de la oră. Îl pot acționa în instanță pe domnul profesor? alexandru23 alexandru23 Buna ziua, Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora ... (vezi toată discuția)