avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... expertiza extrajudiciara proba inscris in proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

expertiza extrajudiciara proba inscris in proces penal

Daca efectuez o expertiza extrajudiciara in care se descopera alte fapte si imprejurari fata de ce sa descoperit in expertiza judiciara se admite ca proba (inscris) la recurs? si se mai arata ca expertiza judiciara nu a fost facuta corect din punct de vedere tehnic sunt sanse sa se caseze sentinta si sa se rejudece dosarul si anume sa se refaca din nou expertiza tehnica de data aceasta corect?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: reflexleg , utilizator 05:03, 17 Septembrie 2011
Am gasit si m-am uitat la toate comenturile dar cauza mea este cu totul alta.
Imi puteti raspunde si pe privat deoarece as mai avea intrebari in legatura cu CEDO deoarece am vazut ca aveti anumite cunostiinte.
imi pare rau, nu sunt avocat sa-ti dau un sfat in conformitate cu infractiunile informatice. Daca era un dosar economic puteam sa-ti dau multe sfaturi fiindca m-am judecat 10 ani si in plus am mai facut si o facultate economica in care am invatat ceva iar un expert a reusit sa contrazica toata materia. Dar cu toate ca am facut aceeasi facultate cu expertul, acesta este expert numit de o instanta de judecata iar eu sunt inculpat fiindca l-am suparat pe x.
Toate cele 4 expertize in cauza d-voastra au fost expertize judiciare ?Eu am facut 2 expertize judiciare in felul urmator.Expertiza vocala la institulul criminalistic din bucuresti care a iesit in favoarea mea.Expertiza grafologica efectuata la intitutul criminalistic cluj care a iesit in favoarea mea.Cu ajutor primelor 2 expertize mi-am dovedit nevinovatia la 2 capete de acuzare si am fost condamnat de prima instanta la un cap de acuzare si anume frauda informatica, la prima instanta mi-o fost respinsa proba si anume expertiza informatica pe motiv ca nu se poate efectua.La apel am aratat ca se poate efectua si mi-a fost admisa expertiza informatica dar ea sa desfasurat in mod defectuos si eu in lipsa de fonduri nu am putut sa imi angajez un expert asistent care sa se asigure ca totul se desfasoara corect din punct de vedere tehnic.Si curtea de apel mi-a mai luat 1 an din pedeapsa dar ramand la condamare cu executare.Prin recurs doresc sa obtin rejudecarea cauzei si anume efectuarea unei noi expertize informatice cu aceleasi obiective .. care sunt formulate sa raspunda exact acuzatiilor care mi se aduc si de data aceasta o sa angajez fara ezitare un expert asistent pentru a nu se mai intampla ce sa intamplat anterior la efectuarea primei expertize.Pentru ca acuzatiile care mi se aduc sunt doar interpretari a anumitor date care nu au absolut nici o legatura cu mine.Si cum mi-am dovedit nevinovatia la celelante capete de acuzare prin probe aproape incontestabile la fel se poate si aici deoarece sunt date exacte si tehnice prin care se vede exact daca sa savarsit o infractiune sau nu.Nu credeam ca se poate asa ceva sa fii condamnat pur si simplu pe niste interpretari si speranta mea e sa obtin aceasta rejudecare prin care chiar se poate afla adevarul cu adevarat, in caz contrar singura solutie ar mai fi CEDO si aici nu stiu cum se procedeaza si pe ce baza pot continua la CEDO dar aceasta solutie nu m-ar ajuta prea mult pentru ca eu o sa execut pedeapsa pana o sa primesc raspuns de la CEDO dupa cum am vazut ca se misca treaba.



La d-voastra in dosar de ce a fost nevoie de 4 expertize judiciare? Daca a fost prima expertiza judiciara corect efectuata si in favoarea d-voastra.De ce sau mai efectuat inca 3?


P.S: Am fost instiintat de d-nul. avocat ca din dosar lipseste un CD cu datele extrase de la mine,asta dupa ce am facut cerere la curtea de apel pentru a mi se permite sa fac copie dupa CD-urile de la dosar si mi-a fost respinsa pe motivul ca pe CD-uri nu se poate pune semnatura curtii de apel ca pe alte copii de la dosar.Dupa ce am facut aceasta cerere judecatoarea a facut un referat prin care constata lipsa unui CD, si dosarul a fost trimis asa la Inalta Curte.Unde bineinteles daca mi se aproba sa pot copia cd-urile trebuie sa cer copia CD-ului original sa fie pusa din nou la dosar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
reflexleg, utilizator
am avut incredere in instante dar am avut soarta mentionata de tine, iar acum astept decizia de la cedo. Sfatul meu este sa cautati cat mai multe motive de casare a sentintelor de pana acum( vicii de procedura cu citarea partilor, necitarea martori, nepronuntarea pe probele cerute de tine, nepronuntarea pe restrangerea obiectivelor la care expertul nu a raspuns,precum si alte vicii pe care un avocat bun pe procedura penala vi le poate spune). Nu va bazati pe o noua expertiza in recurs, deoarece in recurs nu se propun probe noi si cred ca cea mai buna solutie este casarea cu trimitere la rejudecare, in care sa cereti efectuarea unei expertize sau contraexpertiza.

Alte discuții în legătură

Cineva specializat in frauda informatica? reflexleg reflexleg Intr-un dosar de frauda informatica sa aprobat o expertiza care ulterior sa efectuat cred eu total gresit..cineva pe aici cat de cat cu niste cunostinte mai ... (vezi toată discuția)
Expertiza gresita considerata expertiza reflexleg reflexleg Buna seara, Intr-un dosar penal plin de povesti inventate de diicot reusesc prin doua expertize (expertiza vocala , expertiza grafologica sau grafoscopica ... (vezi toată discuția)
Buna, parere despre expertiza. reflexleg reflexleg Buna, Sunt judecat intr-un dosar.. acuma a fost in faza de apel si doar ce s-au dat pronuntarile.. ce ma intereseaza am cerut niste expertize ... (vezi toată discuția)