avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutorul pentru incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutorul pentru incalzire

Pentru cei interesati cititi acest articol si materialele atasate. Sunt lamuritoare si nu mai trebuie discutii suplimentare.

www.avocatnet.ro/content/art...
sa intrebe la primarie cum o doresc dansii. sa mai intrebe daca nu cumva este vorba de o imputernicire notariala prin care fratele isi imputerniceste sora sa depuna cererea in numele lui.
Buna ziua!
Am o mica nelamurire si va rog daca se poate sa ma ajutati. Daca am depus cerere pentru ajutor de intretinere dar intre timp am vandut proprietatea si urmeaza sa eliberez apartamentul la sfarsitul lunii decembrie, trebuie sa merg sa anunt? Mai primesc ajutorul pentru luna noiembrie si jumatatea lunii decembrie? Mentionez ca actele au fost depuse de asociatia de proprietari si avem cu totii un singur numar de inregistrare.
In plus, ni s-a comunicat ca nu se stie sigur daca ni se acorda ajutorul pana cand nu se fac acele anchete sociale, care anchete ar trebui sa inceapa anul viitor. Totusi, la directia de protectie sociala a copilului, spuneau ca se trimite lunar ajutorul in functie de factura primita.
Cum sa procedez? Mi-e ca daca o las in aer, se folosesc de suventie si ma trezesc dupa ca am de plata sau ca nu mi-o iau in calcul pt ce am de plata, desi ei se folosesc de ea.

Multumesc.
Mergeti la Primarie, la serviciul social, acolo unde au fost depuse aceste declaratii pe proprie raspundere si cereti sa va fie anulata cererea incepand cu luna X.
Ajutorul se acorda pe luna intreaga.
Buna ziua, in primul rand imi cer scuze ca postez din nou aceasta intrebare dar prima data cred ca nu am ales bine categoria si nu am primit prea multe raspunsuri. Acum am gasit aceasta discutie si imi permit sa va prezit din nou situatia mea: sunt studenta, nu am niciun venit (fara burse de merit/sociale) si locuiesc intr-o garsoniera care este pe numele mamei mele. Ea mai detine o casa in coproprietate cu tatal meu (dar sunt divortati de foarte mult timp). Problema este ca iarna trecuta am beneficiat de ajutor pentru incalzire (doar eu, pentru garsoniera) deoarece nu aveam niciun venit. Doamna administrator stia situatia noastra (ca nu sunt eu proprietarul) si i-am si aratat ca eu am adresa din buletin la imobilul unde locuieste mama. Dumneaei m-a asigurat ca nu este nicio problema insa saptamana trecuta au venit 2 persoane de la serviciul de asistenta sociala. Mi-au spus ca verifica situatia celor ce au primit ajutor de incalzire. Inca din primul moment m-au intrebat daca sunt proprietarul. Cand am spus ca nu mi-au zis ca nu aveam dreptul sa beneficiez de ajutor, m-au pus sa dau o declaratie ca ma oblig sa returnez banii si mi-au spus ca urmeaza sa primesc instiintarea de plata. Mi se pare incorect pentru ca acest ajutor ar trebui acordat oamenilor saraci care nu isi permit se plateasca sumele imense de la intretinere (la noi in bloc pe timpul iernii intretinerea a fost de 350 ron/garsoniera, o persoana), indiferent de statutul lor (proprietar, chirias). Nici nu am stiut ca imi trebuie o imputernicire de la mama, nimeni nu m-a anuntat. Mai pot lua imputernicire retroactiv? Pot face o contestatie? Va multumesc si imi ce scuze pentru ca am scris atat de mult.


Cred ca trebuie sa mergeti la primarie, in audienta, cu o imputernicire de la mama dv. si sa aratati situatia in care ati fost in iarna trecuta.
Dv, aveati calitatea de "persoana tolerata" in apartament si, deci, locuind singura si cu venituri minime va meritati acest ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie caldura covrigel2004 covrigel2004 Buna Ziua, Se poate sa imi spuneti si mie daca baiatul proprietarului poate fi solicitantul subventiei de caldura?! Deoarece acesta traieste in uniune ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere !!! ginamangra ginamangra Mama , impreuna cu bunica mea locuiesc intr-un apartament care este pe numele meu si al sotului meu.Deoarece ele au pensii foarte mici ,doresc sa primeasca si ... (vezi toată discuția)
Subventie caldura ! chriss08 chriss08 Buna ziua/seara, doresc sa adresez si eu o intrebare celor competenti in domeniul acesta. Locuiesc intr-un apartament in constanta al unei rude si astazi am ... (vezi toată discuția)