avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutorul pentru incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutorul pentru incalzire

Pentru cei interesati cititi acest articol si materialele atasate. Sunt lamuritoare si nu mai trebuie discutii suplimentare.

www.avocatnet.ro/content/art...

Buna ziua,
dupa ce am conceput un fel de adeverinta unuia din propietari din care sa rezulte ca este inscris in cartea blocului si nr de persoane , astazi a venit iar la mine si sustinea ca i sa cerut si un fel de declaratie care ar fi anexa 2 din care sa rezulte ca nu foloseste si alta sursa alternariva de incalzire. Eu nu am primit decat cererea din partea radet si nici nu am gasit o astfel de anexa prin dispozitii. A mai intalnit cineva o problema similara? . Cum ar trebui sa procedez?
o adresa de mail si va trimit eu....

Nu trebuie autentificata ...E o declaratie pe propria raspundere ...
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Adriantot, moderator
Buna seara!
Fiti amabili va rog, am si eu nevoie de o lamurire asupra urmatoarei spete...

Locuiesc impreuna cu iubita in apartamentul parintilor, in momentul de fata singurul venit pe care il avem este salariul meu de 1200lei, teoretic ar trebui sa beneficiez si eu de subventie la caldura nu ?... numai ca administratorul nu doreste sa-mi primeasca dosarul pe motiv ca nu sunt proprieterul apartamentului in care locuim/platim/traim , ma sfatuieste sa fac dosarul pe numele parintilor care sunt proprietari dar locuiesc la tara unde mai au o locuinta.
Acum eu ma intreb cum sa faca parintii dosarul pt. subventie daca nu locuiesc la adresa pt. care se solicita ajutorul?
Eu am zis totusi sa trimit dosarul si in cazul in care nenea Primarul considera ca nu am nevoie de subventie asa sa fie :)
Beneficiez de subventie la caldura sau care ar fi solutia in acest caz?
Va multumesc si va doresc toate cele bune!
Ajutorul pentru caldura se da familiilor sau persoanelor singure aflate in dificultate.
In lege nu se spune despre proprietari, ci despre persoane care se gospdaresc singure si care locuiesc undeva, au un domiciliu, nu neaparat proprietatea lor.

Administratorul este doar un intermediar care ar strange aceste declaratii de la locatari (proprietari sau chiriasi, tolerati) si le-ar preda gamada la primarie.
Nu este nici obligatia lui sa o faca, dar nici nu are atributii, dreptul de a judeca cine poate sau nu poate sa ceara acest ajutor.

Asadar completati declaratia cu dv. si prietena (conditia este ca ea sa fie trecuta in cartea de imobil si la intretinere) si o depuneti la primarie.
Asteptati decizia primarului.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
elga50, moderator
Va multumesc pentru raspuns!

Astazi am intrat in posesia formularului "anexa nr.1 la normele metodologice" respectiv , Cerere si Declaratie pe Propria Raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei.

Am intampinat oarecare greutati la completarea respectivei cereri si anume,
la litera D. Starea locativa a familiei/persoanei indreptatite se solicita date cu privire la "regimul juridic al locuintei" si sunt doua variante : - Proprietate personala; si - In inchiriere public/privat.

De vreme ce eu nu sunt nici proprietar nici chirias , este posibil sa nu fie luata in considerare cererea mea ? :) De fapt asta mi-a spus administratorul meu cu privire la respectivul paragraf... Oricum eu am depus astazi dosarul si astept sa vad ce imi zice nene primaru :)

Astept parerea dv. si de asemenea daca mai este cineva cu mai multe cunostinte despre acest lucru , voi fi bucuros sa va "aud" opiniile :D

Mii de multumiri!

Alte discuții în legătură

Subventie caldura covrigel2004 covrigel2004 Buna Ziua, Se poate sa imi spuneti si mie daca baiatul proprietarului poate fi solicitantul subventiei de caldura?! Deoarece acesta traieste in uniune ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere !!! ginamangra ginamangra Mama , impreuna cu bunica mea locuiesc intr-un apartament care este pe numele meu si al sotului meu.Deoarece ele au pensii foarte mici ,doresc sa primeasca si ... (vezi toată discuția)
Subventie caldura ! chriss08 chriss08 Buna ziua/seara, doresc sa adresez si eu o intrebare celor competenti in domeniul acesta. Locuiesc intr-un apartament in constanta al unei rude si astazi am ... (vezi toată discuția)