Am o firma de consultanta, de 6 ani de zile. In urma cu o saptamana, am primit un plic de la Radiodifuziunea Romana, in care eram instiintata ca orice firma din tara trebuie sa plateasca taxa radio (10 lei pe luna) si sunt somata sa achit aceasta taxa pe ultimii 3 ani. Cred ca nu sunt sanatosi la cap. La sediul firmei nu exista nici un aparat radio. Daca tot trebuie sa platesc, de ce nu sunt pusa sa platesc aceasta suma de la momentul infiintarii firmei, ci numai pe ultimii 3 ani?
Ma poate lamuri cineva ce e cu nebunia asta?
Mi se pare o aberatie sa fiu obligata sa platesc un serviciu de care nu beneficiez si de care nici nu am nevoie!
Please, help!
P.S. Am mai discutat cu oameni care au firme, nimeni nu a platit niciodata nimic. Ce-au astia cu mine?
DE CREZI CA CEL MAI BINE E SA PLATESTI IN LOC SA-TI PIERZI TIMPUL SI BANI PRIN TRIBUNALE? DACA TOTI AM GANDI ASA NU AR MAI EXISTA DREPTURILE OMULUI,CONSUMATORULUI SAU MAI STIU EU CE DREPTURI UMANITARE,PENTRU COMODITATEA NOASTRA CHIAR TREBUIE SA PLATIM TOT CE VOR EI,SUNT DEACORD SA PLATESC UNELE TAXE PENTRU CA BENEFICIEZ DE NISTE SERVICI, SI SUNT CONSTIENT CA TAXELE PLATITE SUNT IN INTERES PUBLIC.DAR IN CAZUL DE FATZA NU VAD DE CE TREBUIE SA PLATESC,EU O CONSIDER TAXA DE SMECHER,EI CONSIDERA CA DACA AI FIRMA TREBUIE SA PLATESTI TAXA RADIO,EXACT CA VREMEA LUI CEASCA .......VREI UN KILOGRAM DE PORTOCALE? TREBUIE SA CUMPER 2 KILOGRAME DE PESTE AFUMAT....PAI CE FACEM NE INTOARCEM LA VECHILE OBICEIURI???
EU SUNT SIGUR CA NU VOI PLATI NIMIC CHIAR DACA TREBUIE SA AJUNG IN INSTANTA,NU AM SA CEDEZ
Haideti sa va spun o chestie si mai ciudata: dupa ce am primit prima scrisoare, am ignorat-o (normal)... dar astazi am primit-o pe a doua si mi se pare ca suma este actualizata cu diferenta de timp de la prima scrisoare (nu sunt sigur deoarece nu stiu unde am pus prima scrisoare).
Normal ca am sa o ignor si pe aceasta si astept sa vad ce se intampla. Nu am de gand sa ma duc sa depun vreo cerere ca nu a aparate radio deoarece legea zice clar:
- daca ai masina, telefefon mobil cu functie de radio FM, calculator -> trebuie sa platesti.
Marcela31, cred ca indepliniti cel puti una din conditiile de mai sus (adica cred ca aveti un calculator), deci depuneti degeaba cerere ca sa nu mai platiti.
Eu astept sa vad ce se intampla si daca va fi cazul am sa atac la tribunal aceasta lege si nu pe neconstitutionalitate ca nu exista sansa de castig.
Eu stiu ca orice serviciu fie el si public ca sa-mi fie prestat trebuie sa existe un contract intre parti. O taxa pe care ti-o cere statul este altceva, deci aici se poate ataca.
Ca sa nu mai vorbim de importanta nationala a "serviciului public", ca aceasta se vede din audiente cat de "important" mai este radioul de stat.
Stimati Forumisti
Eu nu am ignorat somatia primita de la STRV ci am cerut explicatii ca:in anul 2005 2006 nu am avut firma deabia in Noiembrie 2007,am cerut explicatii sa-mi dea si mie din ce este compusa suma pe care mi-o comunicase,ca pentru sediul pe care il am nu am contracte de furnizare en.el sau TV pe firma
Cred ca nu o sa ma credeti dar dupa vreo doua ore mi-au comunicat ca de fapt le datorez alta suma evident mai mare decit cea din adresa primita de mine
Stimate Iantel eu ma solidarizez cu dumneavoastra si voi participa si eu la aceasta actiune a dumneavoastra
Va propun ca sa ma anuntati cind depuneti actiunea ca sa o depun si eu si dupa aceea daca se poate sa cerem conexarea dosarelor
De moment nu am de gand sa actionez in nici un fel,astept sa faca ei primul pas ( daca il vor face ) ,iti multumesc ca esti de aceiasi parere cu mine, iti trimit adresa mea de email (ianitelechi@yahoo.com).Inca un lucru sa nu arunci scrisorile primite de la ei,vom avea nevoie de ele in instanta .Eu sunt stabilit in spania de 9 ani si am o firma de constructi aici,dar credema nu am platit nici un cent in toti acesti ani,iar pt o amarata de firma imobiliara in romania mi se cer taxe de ( smecher), nu se poate asa ceva,mai bine donez bani astia sau chiar ii rup dar pe mine nu ma fura nimeni.chiar daca ma va costa de 100 de ori mai scump dar castigan in fata lor macar voi deschide aochii si alti care au fost pacaliti de ei,ca nu se mai poate continua cu sistemul asta infect.Cineva trebuie sa opreasca toate magariile astea.
Taxa radio tv
opreamarcel
de ce trbuie persoanele fizice sa plateasca taxa radio tv,daca avem antena satelit si platim la firma ,firma respectiva nu plateste sa transmita poaturile ... (vezi toată discuția)