avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea sunt obligata sa platesc taxa radio?????
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

sunt obligata sa platesc taxa radio?????

Buna ziua!

Am o firma de consultanta, de 6 ani de zile. In urma cu o saptamana, am primit un plic de la Radiodifuziunea Romana, in care eram instiintata ca orice firma din tara trebuie sa plateasca taxa radio (10 lei pe luna) si sunt somata sa achit aceasta taxa pe ultimii 3 ani. Cred ca nu sunt sanatosi la cap. La sediul firmei nu exista nici un aparat radio. Daca tot trebuie sa platesc, de ce nu sunt pusa sa platesc aceasta suma de la momentul infiintarii firmei, ci numai pe ultimii 3 ani?
Ma poate lamuri cineva ce e cu nebunia asta?
Mi se pare o aberatie sa fiu obligata sa platesc un serviciu de care nu beneficiez si de care nici nu am nevoie!

Please, help!

P.S. Am mai discutat cu oameni care au firme, nimeni nu a platit niciodata nimic. Ce-au astia cu mine?
Mai oameni buni, nu va mai dati adresele de e-mail pe forum ca o sa va treziti cu o gramada de mesaje nesolicitate in viitor.

Ne putem contacta intre noi prin intermediul mesajelor private.
Si eu sunt interesat cum a decurs situatia cu primirea scrisorilor pentru cei de pe acest forum.

Daca cineva se duce sa atace aceasta lege, sa nu o faca pe NECONSTITUTIONALITATE. Nu va merge. Statul poate impune ce taxe doreste, deci nu merge.
Se poate ataca pe legea comerciala prin care se stipuleaza ca pentru orice serviciu prestat trebuie sa existe contract semnat intre cele 2 parti. Eu stiu deoarece prestez servicii si trebuie sa am contract cu fiecare client.
drbarbu a scris:

legea zice clar:
- daca ai masina, telefefon mobil cu functie de radio FM, calculator -> trebuie sa platesti.

Marcela31, cred ca indepliniti cel puti una din conditiile de mai sus (adica cred ca aveti un calculator), deci depuneti degeaba cerere ca sa nu mai platiti.

Ei, bine, tocmai asta e: nu am nici masina, nici telefon cu radio (am o rabla de tel. mobil) si nici macar calculator! De aceea as dori sa stiu unde ma pot adresa ca sa depun o cerere, ca NU AM DE CE sa platesc taxa radio !!!!!!
Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu aceasta informatie???
Multumesc!
Pai pana la urma chiar asa de ce trebuie sa platim ceva numai de dragul de a avea un post de radio romania sau o televiziune nationala care daca stau sa ma gandesc bine nu am mai urmarit sau ascultat aceste societati "NATIONALE"de ani de zile .
Programe prea proastecu angajati prea costisitori(gen andrea marin banica si altii care in momentul asta nu imi vin in minte).
Cred ca intr-o societate capitalista ramane pe piata numai cine este competitiv(doar statul a vandut tot pana acum(siderurgie, energie ,gaze,.....)doreste numai bani din soldari si taxe.Dar daca ai un abonament la cablu sau la satelit aceste societati nu platesc pentru aceste programeintreb pentru ca nu stiu sigur acest fapr)?Iar daca se plateste acest serviciu de catre societatile de cablu nu este acesta taxa ilegala?
Stati asa ca nu-i asa. Lipsurile sunt majore in cazul asta . In primul rand scrisorelele vin ca somatii de plata si de obicei cu date eronate. Cred ca asemenea "instiintari , somatii de plata" vor putea fi atacate in instanta pentru greselile de calcul in privinta sumelor datorate , si aici este vina lor , de ce se trezesc in 2008 ca vor banii pentru 2005 ? Art.8 alin 2 din Hotararea 977. precizeaza aplicarea unei contraventii de la 100 la 500 roni + plata unor despagubiri civile ... cine aplica aceste contraventii ? Care sunt agentii constatatori si in ce masura se vor implica acestia ? Ca doar nu vine Cotzobrel Falfaitorul de la Radio-Diluatiunea Romana sa incheie PVC. Pai eu daca intocmesc gresit o situatie de plata , o sa-mi vad banii cand va zbura guitzatorul. Spun ca legea e de partea lor ? Din pacate pentru noi , se pare ca este de partea lor , dar sa o aplice corect ! Sa-si intocmeasca situatiile de plata corect , sa alerge dupa informatii daca vor bani . E usor a intinde mana dupa banutii munciti de altii , dar daca o tii stramb , posibil sa primesti o scatoalca in loc de banuti. Am primit si eu scrisorica , au facut baietii un calcul de te doare mintea . Sa vina sa ma execute silit pe suma lor, si demonstrez cu acte in 2 secunde ca (virgula) calculul lor este eronat . Nu mai vorbesc de stabilirea modului/procedurilor de incasare a sumelor "datorate". Avem legislatie , sa o respecte si ei !
Bun gasit tuturor si un an asa cum vi-l doriti!

Am platit taxa radio, desi mi se pare o tampenie sa fim stransi cu usa asa cum fac cei de la radio, insa, din cate au explicat aici domnii avocati, nu aveam nici o portita de scapare, prin urmare, am achitat taxa.
As dori sa stiu daca domnii/doamnele avocat ma pot sfatui intr-o alta chestiune: exista posibilitatea de a depune undeva o cerere in care, pe propria raspundere, sa solicit sa nu mai platesc taxa radio, intrucat la sediul firmei NU exista radio, masina NU este dotata cu radio si NU exista nici computer, prin urmare, NU beneficiez si nici nu vreau sa beneficiez de acest serviciu?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv opreamarcel opreamarcel de ce trbuie persoanele fizice sa plateasca taxa radio tv,daca avem antena satelit si platim la firma ,firma respectiva nu plateste sa transmita poaturile ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)
Taxe date pt abonament radio zuzulici74 zuzulici74 In factura de la Electrica platesc si taxa pentru radio,mentionez ca nu am,deasemenea platesc si abonament de televiziune cu toate ca eu am cablu si prin ... (vezi toată discuția)