avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... VEZI data intrarii in vigoare a Noului Cod Penal si a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

VEZI data intrarii in vigoare a Noului Cod Penal si a Codului de procedura penala

Stie cineva,cand va intra in vigoare noul cod penal?Macar o data aproximativa?!
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra...
Cel mai recent răspuns: emma_79 , utilizator 17:12, 25 Ianuarie 2014
Aici ceva interesant , stirea e de astazi ...

[ link extern ]

Avand in vedere ca afirmatia este facuta de Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, mai putem pune lejer termene de amanare pana in 2013-2014.... si s-ar putea prezenta chiar sub o alta forma intre timp. Oricum am senzatia ca noul cod penal este doar ceva politic deoarece precizeaza limite de pedepse mai mari (atat minine cat si maxime) incercand sa impace si 'capra si varza si lupul', probabil ca multi vor vota cu Basescu pentru asta... deci nu ar fi exclus sa se faca "promisiuni de implementare" daca va fi ales din nou PDL,etc. Particile civile spera la limitele mai mari, inculpatii la pedepsele cat mai mici.

Consider ca au facut un pas prin "mica reforma", puteau adopta atunci si noul cod penal?! de ce nu au facut-o ?!

Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
xuser, utilizator
Stirea de astazi este incerta.
Depinde de parlament.
Eu cred ca va intra in vigoare anul viitor. Nu mai are rost nici o amanare, asa cum a declarat:
"Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Horatius Dumbrava, a declarat ca sunt semnale potrivit carora in a doua jumatate a anului viitor vor intra in vigoare Codul de procedura civila (1 iunie), respectiv Codul Penal si Codul de Procedura penala (1 septembrie). Declaratia a fost facuta cu ocazia deschiderii anului de formare 2011-2012, la Institutul National Magistraturii."
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
Nici intr-un caz, timpul nu va permite din cauza alegerilor care vor fii anul viitor, deputati vor fi preocupati cu alte indeletniciri decat cu legi. :((:)
nu au treaba alegerile de la anul cu codul, deoarece legea de aplicare a noului cod penal va fi votata in maxim o saptamana. Ramane sa vedem care va fi data la care va intra in vigoare, fiindca parlamentarii vor decide, indiferent de punctul de vedere al CSM, in functie numai de ordinele politice. Si sa nu uitam ca noul cod penal a fost grabit prin asumarea raspunderii, iar pana acum au trecut mai bine de 2 ani si acesta nu a intrat in vigoare. Oare de ce s-au grabit atunci, iar acum nu se vad rezultatele?

Alte discuții în legătură

Cand intra in vigoare noile coduri? mancipri mancipri va rog sa imi spuneti de cand intra in vigoare noile coduri ( civil si penal ) (vezi toată discuția)
Noile reglementari ralu_2008 ralu_2008 cand intar noile coduri in vigoare? multumesc! (vezi toată discuția)