avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... VEZI data intrarii in vigoare a Noului Cod Penal si a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

VEZI data intrarii in vigoare a Noului Cod Penal si a Codului de procedura penala

Stie cineva,cand va intra in vigoare noul cod penal?Macar o data aproximativa?!
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra...
Cel mai recent răspuns: emma_79 , utilizator 17:12, 25 Ianuarie 2014
Pentru voturi! La fel cum s-a intamplat si cu schimbarea constitutiei cand cei mai multi au fost fraieriti sa mearga sa voteze pentru a scapa de armata... si au adus dupa ei parinti, bunici , catzel, pe toti la sectia de votare. Insa pana la urma au scapat de abia in 2007 de armata odata cu intrarea in UE deoarece constitutia zicea ca stagiul militar se stabileste prin lege. Mare branza. La fel si acuma, insa vor profita atata de voturile condamnatilor (indusi in eroare, toti intreaba si pe forum daca se aplica pedepsa mai blanda pt. ei) , ale inculpatilor (care vor spera la amenda aia administrativa,etc) dar si alea partilor vatamate care sunt induse in eroare de limitele mai mari/largi de pedeapsa:p
Si banuiesc ca o multime de domnisoare care se simnt (sau poate chiar sunt) hartuite se vor simti mai linistite daca stiu ca pot "politia" pe orice "fraier" care le streseaza cu 1000 de telefoane saptamana, injurii, etc.
De pe acuma il vad pe Traian Basescu insistand la TV cu promulgarea noului cod penal si a noului cod de procedura penala, si argumentand cat de mult s-a chinuit pentru promulgarea acestui cod. ()
Parerea mea...

Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
xuser, utilizator
codurile au fost promulgate de 2 ani, acum a ramas numai legea de punere in aplicare, care conform legii promulgate de presedintele ,,nostru", trebuia sa fie adoptata in termen de un an de la data publicarii codului nou penal in MO. Asa ca termenul a fost depasit de mai bine de un an....
astazi 18 octombrie am vazut pe ordinea de zi a comisiei juridice a Camerei Deputatilor ca se va discuta Legea de aplicare a noului cod penal. Speram ca in curand sa vedem termenul de la care se va aplica aceasta lege fiindca termenul pana la care trebuia sa iasa de la comisie era 11.05.2011.
in fiecare zi se "discuta" despre legea de punere in aplicare a noului cod.......asa ca........nici sefu' comisiei juridice - Daniel Buda nu isi tine promisiunea:a zis in septembrie ca in 2 saptamani termina cu legea, dar vad ca a trecut aproximativ o luna si tot nu fac nimic, ne iau banii degeaba, traiesc degeaba pe fata pamantului!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Stirea de astazi este incerta.
Depinde de parlament.

Domnule avocat nu pot sa nu va spun ca sunteti un avocat extraordinar. Se observa cu usurinta din raspunsurile d-voastra scurte si la obiect. Cred ca a auzit toata lumea ca o data cu intrarea in vigoare a noului cod penal se oficializeaza la noi in tara arestul la domiciliu. In penitenciarul Iasi deja se probeaza de la 1 octombrie acele bratari prin care vor fi monitorizati arestatii. Eu sper totusi ca o sa intre in vigoare in 2012, nu stiu cat o sa avantajeze situatia despre care am scris si mi-ati raspuns.

Alte discuții în legătură

Cand intra in vigoare noile coduri? mancipri mancipri va rog sa imi spuneti de cand intra in vigoare noile coduri ( civil si penal ) (vezi toată discuția)
Noile reglementari ralu_2008 ralu_2008 cand intar noile coduri in vigoare? multumesc! (vezi toată discuția)