avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formalitatile de incetare a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formalitatile de incetare a contractului de munca

Buna ziua,

In urma cu o saptamana am depus cererea de demisie, respectand preavizul. Imediat dupa incetarea contractului, sunt asteptat la alta firma unde voi incepe lucrul. Ce as vrea sa stiu este care sunt formalitatile de incetare a unui contract si cand se incep acestea: in timpul preavizului, sau dupa expirarea acestuia.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:42, 22 Septembrie 2008
Totusi, pana la expirarea preavizului eu sunt inca sub contract cu angajatorul actual, iar ITM nu cred ca are de unde sa stie ca eu am depus cerere de demisie si sunt in preaviz. Nu ar putea aparea un conflict, astfel incat ITM sa nu accepte inregistrarea noului contract pana nu sunt incheiate formalitatile la angajatorul prezent?
In prezent, ITM-urile nu pot controla numarul de c.i.m. pe care le are un salariat. Prin urmare, puteti incheia un c.i.m. in timpul executarii unui alt c.i.m.
Si daca v-ati fi depus demisia, cine va poate ingradi sa va angajati cu cumul de functii la alt angajator?

@elis
In prezent, ITM-ul din judetul meu poate controla daca o persoana are mai multe contracte de munca. Si chiar daca exista aceasta posibilitate, contractele prezentate spre inregistrare nu sunt refuzate.
@ cristina_b
Stiu si eu cum se poate controla .. ... prin intermediul Revisal-ului :)
Vroiam sa precizez ca fara a folosi Revisal-ul, ITM poate vizualiza situatia unei persoane (contractele incheiate cu angajatorii). Exista o baza de date creata la nivel de ITM unde fiecare referent care are in gestiune societatile introduce datele din contract astfel incat daca se da cautare dupa CNP sau nume si prenume afiseaza cate contracte are incheiate acea persoana si cate au incetat, la ce societate...etc. :)

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie SilviuR SilviuR De curand mi-am dat demisia. Am lucrat un an si jumata in baza unui CIM, dar angajatorul nu mi-a cumparat carte de munca. Acum la demisie spune ca o sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si demisie psorinp psorinp Ma aflu in situatia urmatoare: salariat cu cim pe perioada determinata pana pe 1.11.2017 gasit alt loc de munca dar la care se doreste angajare imediat pe ... (vezi toată discuția)
Calcul preaviz concediere Ionut B Ionut B In cazul concedierii (motive neimputabile), durata preavizului fiind de 20 de zile lucr., termenul in cauza curge de la data comunicarii, sau incepand cu ziua ... (vezi toată discuția)