avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formalitatile de incetare a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formalitatile de incetare a contractului de munca

Buna ziua,

In urma cu o saptamana am depus cererea de demisie, respectand preavizul. Imediat dupa incetarea contractului, sunt asteptat la alta firma unde voi incepe lucrul. Ce as vrea sa stiu este care sunt formalitatile de incetare a unui contract si cand se incep acestea: in timpul preavizului, sau dupa expirarea acestuia.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:42, 22 Septembrie 2008
@adelaida_07:
N-ati ratat nimic. Nu exista undeva precizat expres cate ore pe zi poti lucra daca ai mai multe CIM. Toate precizarile din Codul muncii se refera numai la salariatul care lucreaza la un singur angajator.
Problema este daca un om poate lucra cu doua CIM full-time, la doi angajatori. Daca punem deplasarea de la unul la altul si alte perioade de timp, cand mai te odihnesti, cand mai mananci, cand mai... atatea lucruri de facut? Sa nu se intample cum s-a intampla cu fata care a murit din cauza suprasolicitarii la serviciu.
Fiecare dintre noi isi cunoaste limitele fizice si psihice si hotaraste singur cat poate munci. Singura conditie ar fi ca angajatorii sa fie multumiti de calitatea lucrului facut de o astfel de persoana.
Va mai deranjez cu doar cateva intrebari. La actualul angajator am carnet de munca. Totusi am semnat si un contract. Prin ce difera CIM de un carnet de munca? Acestea se pot face simultan pentru un angajat la o firma, sau se face doar una din acestea? Si daca am un carnet de munca iar cu noul angajator inchei doar un CIM, ce se intampla? Se mai fac astazi carnete de munca pentru angajati?
1. Orice angajare se face prin semnarea unui contract individual de munca iintre angajat si angajator.
2. Carnetul de munca este un document personal al salariatului si in care este reflectata activitatea depusa de titular in "campul muncii".
3. Se poate incheia contract individual de munca si fara sa posezi carnet de munca.
4. Nu se poate face carnet de munca fara sa ai un contract individual d munca.
5. De la 01.01.2009 nu se vor mai folosi carnetele de munca. Ele sunt valabile numai pentru salariatii mai vechi, pana la data de 01.04.2001, cand a intrat in vigoare Legea pensiilor, nr.19/2000.
6. Puteti incheia cate contracte individuale de munca doriti, numai sa puteti sa le faceti fata.

De ce confunda unii contractul individual de munca cu carnetul de munca?
Am vazut si anunturi publicitare de genul: "angajez instalator sanitar, cu carte de munca" (?!).
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
ai.ciprian a scris:

Va mai deranjez cu doar cateva intrebari. La actualul angajator am carnet de munca. Totusi am semnat si un contract. Prin ce difera CIM de un carnet de munca? Acestea se pot face simultan pentru un angajat la o firma, sau se face doar una din acestea? Si daca am un carnet de munca iar cu noul angajator inchei doar un CIM, ce se intampla? Se mai fac astazi carnete de munca pentru angajati?

O persoana nu poate detine decat un singur carnet de munca pe care il prezinta la fiecare angajtor pentru a se inscrie in acesta datele din CIM. Este foarte bine ca aveti CIM si v-a facut si carnetul de munca.

Specificarea din anunturile de angajare cu privire la carnetul de munca o fac angajatorii care cunosc faptul ca se practica munca la negru si doresc sa atraga salariati specificand faptul ca nu incalca legea - sa nu aiba cineva dubiu cu privira la seriozitatea lor.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca dupa demisie SilviuR SilviuR De curand mi-am dat demisia. Am lucrat un an si jumata in baza unui CIM, dar angajatorul nu mi-a cumparat carte de munca. Acum la demisie spune ca o sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si demisie psorinp psorinp Ma aflu in situatia urmatoare: salariat cu cim pe perioada determinata pana pe 1.11.2017 gasit alt loc de munca dar la care se doreste angajare imediat pe ... (vezi toată discuția)
Calcul preaviz concediere Ionut B Ionut B In cazul concedierii (motive neimputabile), durata preavizului fiind de 20 de zile lucr., termenul in cauza curge de la data comunicarii, sau incepand cu ziua ... (vezi toată discuția)