avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Ceasul rau si pisica neagra ....Traditii vechi in ...
Discuție deschisă în Cultură generală

Ceasul rau si pisica neagra ....Traditii vechi in timpuri noi.

Superstitiile,- amuzante uneori,alteori aberante,ne determina cateodata sa facem haz de necaz,ori sa ne crucim de asemanarile intamplarilor in functie de "ceasul rau",ori de "pisica neagra"-adica intrevederea,ori intalnirea cu ultima persoana care ti-a iesit in cale.

Daca ne plac ori nu ne plac intamplarile cu efecte ori stari care depasesc limita rabdarii,ori care-ti starneste adrenalina mai mult decat un maraton de viteza,ramane la alegerea fiecaruia.
Daca tinem minte cateva "zicale romanesti",si sa incercam sa ocolim inevitabilul,poate vom reusi sa nu ne confruntam cu situatii extreme ori intamplari neprevazute .

Daca stii cateva superstitii,ori "obiceiuri"stramosesti care pot sa te pazeasca de ghinioane,scrie si tu aici,pentru a invata cate ceva si noi-prietenii tai virtuali-

Se spune ca,
'Cand te casatoresti,in drum spre biserica,sa numeri hornuri de case (pentru a sti peste cati ani vei avea primul copil."

'La o mireasa sa nu daruiesti niciodata trandafiri galbeni,pentru ca aduc sfarsitul dragostei prin gelozie."

'Mireasa care va fi udata de ploaie in ziua nuntii,va fi bogata si fericita"...

"Este de bun augur,sa arunci cu orez peste capul mirilor la iesirea din biserica,pentru ca,le aduce prosperitate si belsug"

"Obiceiul de a claxona in "cortegiul nuptial",deriva din convingerea ca alunga spiritele rele.'

'In anul bisect,pe data de 29 februarie,este singura zi din an,in care,femeile pot cere barbatii in casatorie"

"Mirele trece mireasa in brate peste pragul casei,pentru ca,in trecut,se credea ca,daca mireasaa se impiedica la intrarea in noua casa,va purta mult ghinion si nenoroc casatoriei"

Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 13:32, 28 Noiembrie 2011

-daca te mananca palma stanga primesti bani,daca te mananca palma dreapta cheltuiesti bani;

-daca iti ard obrajii,te vorbeste cineva de rau;

-manaca tot din farfurie ,daca nu, vei avea parte de un sot urat;

-daca versi sare sau piper vei avea parte de cearta;

-daca vezi o stea cazatoare,pune-ti o dorinta,se va indeplini;
:hm: ...

Legat de superstitii,eu stiu ca unele au si "..remedii.."...cum ar fi...

1.Daca iti "taie calea" o pisica neagra,se spune ca-ti "merge rau"toata ziua....
"Remediu"...Se fac 3 pasi...in spate...:secret:

2. Daca iti iese in cale un preot,ai o zi nefasta...
"Remediu"... a).Trebuie sa vedem un politist,si o fereastra deschisa...
b).Barbatii,...isi pun mina dreapta...(undeva..):blush2:

3. Cind intilnesti "un cocosat"...atinge-i cocoasa,si vei avea noroc.

Alte superstitii nostime:
-Daca vrei sa reusesti ceva pe deplin ,imbraca-te de dimineata cu chilotii pe dos,ciorapii la fel,sutien la fel ori toata lenjeria intima .Explicatia,ar fi,in baza teoriei universale privind contrariul-sensul invers-.
-Cand te mananca palma stanga,sigur primesti bani .-Cu cat te mananca mai spre centrul palmei,cu atat suma este mai mare.Cand te mananca palma dreapta,vei plati datorii,ori vei face cumparaturi,deci vei da bani.
-Cand ti se zbate ochiul stang,vei plange ori vei fi suparat/a.Cand te mananca ochiul drept,vei fi zambitor/e,si te vei bucura intens in acea zi.
-Cand te mananca urechea stanga,vei auzi numai vorbe rele,iar cand te mananca urechea dreapta vei auzi numai de bine si vei avea noroc in acea zi.

-Cand visele ti se adeveresc ,sa stii ca Ingerul tau pazitor este alaturi de tine si te avertizeaza intotdeauna atunci cand va fi sa ti se intample ceva.
Personal,nu cred in superstitii dar le doresc celor care cred in ele sa le iasa in fata doar hornari,daca e posibil,cu galeti pline in mana,sa ii manance numai palma stanga,numai ochiul drept,doar urechea dreapta si toate aceste mancarimi sa nu aiba motive dermatologice,evident.Cred ca gandirea pozitiva si rationala alunga toate pisicile negre si alte povesti de genul...
Se spune ca izvorul superstiilor este necredinta: oamenii dau putere mai mare nenorocului, neimplinirilor etc in ”detrimentul” vointei divine. Sunt superstitiosi oameni care sustin ca sunt credinciosi...

Sunt amuzanti unii oameni cand isi exercita superstiile... dar asta nu inseamna ca rad de ei... doar ma minunez... (totul e sa nu raman mirata)
Ca exemple:
- un vecin a ocolit juma’ de cartier pentru ca o pisica in dungi i-a taiat calea. Nu-mi venea sa cred! Om in varsta, cu scoli inalte...
- o amica s-a intors brusc pe varfuri si a tulit-o in casa – dupa ce a coborat patru etaje (fara lift) – pentru ca a uitat sa ia sare in buzunar – sa-i mearga bine pe unde avea treaba... Am intrebat-o daca nu se anuleaza ”binefacerea” sarii din buzunar cu ”intoarcerea din drum”... Mi-a raspuns ca ea nu stia chestia cu ”intoarcerea din drum”... Sper ca n-am procopsit-o cu o superstitie in plus.
- o colega de scoala, timp de sase luni, nu isi prezenta prietenul [”cel nou”] nimanui – zicea ca poarta ghinion daca o face... Nu stia sa spuna ce ”fel” de ghinion... doar ghinion...
- o vecina nu a primit-o pe alta in casa in prima zi a noului an pe motiv ca pentru belsug si sanatate prima persoana care intra in casa trebuie sa fie un barbat brunet; i-a zis celeilalte sa astepte putin ca trebuie sa vina vecinul cutare – pe care l-a rugat, telefonic, sa vina. Altfel spus: incerca sa ”fenteze” superstitia...

Cel mai mult imi place combinatia ”ceasul rau si omul prost”... pe care o folosesc unii cand vor sa ironizeze superstitiosii, fara sa perceapa ca ”ceasul rau” e superstitie... Marti sunt 3 ceasuri rele... :magic:

Alte discuții în legătură

Ora 12:34, 56 de secunde, data de 7-08-2009 ContSters47264 ContSters47264 Astazi a avut loc o aliniere ciudata de numere, respectiv, la ora 12si 34 de minute, 56 de secunde , pe data de 07-8-2009. Se va mai intampla abia peste 1000 ... (vezi toată discuția)
Martisorul - simbolism POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE In prag de primavara, o urare de sanatate, fericire si bunastare, alaturi de cei dragi pentru toate femeile, fetele si fetitele de pretutindeni, fie ele mame, ... (vezi toată discuția)
Dan puric-cine suntem ContSters53919 ContSters53919 Merita citita! Avem nevoie si de asta pe langa...drept (vezi toată discuția)