avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
In legatura cu pretestarea ce se va organiza in perioada martie - aprilie la mai multe universitati....[ link extern ] .
Am o intrebare, pentru cei care au mai dat la INM si anume cat a fost taxa de inscriere? La facultatea mea se vehiculeaza sume precum 20 milioane de lei vechi...Mi se pare exagerat...Poate stiti voi mai mult! Multumesc!
350 Ron anul trecut, probabil 400 Ron anul acesta.Imposibil 20 milioane.
350ron anul trecut...iar anul acesta a fost stabilita taxa de 400ron.
va dati seama ce ar insemna o taxa de 20mil vechi la un nr de 2260 candidati care au fost anul trecut?
nu ar mai avea pretentii la "taxe" in plus...cred
In legatura cu "pretestarea" organizata in martie-aprilie. La CRAIOVA, unul dintre orasele unde se va sustine aceasta testare [Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Sibiu, Timisoara], inscrierea pentru sustinerea testului se face contra cost: 50 Lei. Sunt curios daca stiti in alte orase de existenta unei astfel de taxe si daca da, cat este?

Mie unul mi se pare o suma mare pentru ce presupune aceasta testare.

Cu privire la cartile folosite de cei care invata pentru admiterea la INM: nu vad pe nimeni specificand cartea de BELEIU la Civil partea Generala. Nu o foloseste nimeni? Eu unul dupa Beleiu m-am apucat sa invat si din cate stiu este autorul clasic de referinta la aceasta parte din civil. Stiu ca Boroi a scos in ultimii 2 ani cred o carte pe aceeasi materie si probabil ca este importanta, avand in vedere ca este cel care conduce catedra de civil de la INM. Daca este cineva care a citit ambele carti, poate sa ne spuna daca exista diferente semnificative de substanta?

Si o ultima intrebare: am observat de curand ca din tematica de la Admitere 2008, la Drept Procesual Civil, sunt anumite subcapitole care nu sunt tratate de Boroi si Ciobanu in cartea mult indicata de toti. Ma refer aici la "Judecata in prima Instanta" unde nu am gasit nimic legat de : sedinta de judecata, deliberarea si pronuntarea, hotararea [cu tot ce contine acest subcapitol]. deasemenea nu am gasit nimic despre procedura necontencioasa. Cei care au deja experenta examenului de admitere, pot sa ma lamureasca si pe mine de unde au invatat aceste institutii?

Multumesc pentru colaborare si pentru raspunsurile ce vor veni! :D
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
dragos_aLEXandru, utilizator
Sunt diferente, acuma daca sunt si semnificative sau nu, urmeaza sa te lamuresti singur. Spun asta deoarece pentru ce te intereseaza pe tine, nu am vazut decat o singura grila din aceste diferente in care s-a mers pe clasificarea erorii facuta de Boroi nu de Beleiu.

Cursul selectiv de Boroi si Ciobanu poti sa-l completezi cu tratatul scris de Mihaela Tabarca.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)