avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Am vazut ca pentru procedura penala este recomandata cartea lui Neagu si chiar nu inteleg de ce cand numai anul acesta au fost argumente de text (examen) care arata ca nu aceasta este cartea "buna"

Neagu alaturi de Dongoroz considera ca prin expresia "invinuitul nu exista" se intelege si atunci cand actiunea nu a fost savarsita de un om si situatia in care identitatea nu ii este cunoscuta - la examen (din pacate pentru mine) nu a fost acesta raspunsul corect....si desi am facut contestatie cu extras din carte unde era exprimata aceasta parere si cu hotararea CSM care spunea ca nu se vor da subiecte asupra carora exista pareri divergente (si daca parerea contrara a lui Dongoroz nu e considerata demna de a fi privita ca o divergenta atunci nu stiu care poate fi) mi s-a respins alaturi de celelalte contestatii fara vreo explicattie (desi eu fost puse explciatiile pe net niciuna nu avea legatura cu problemele ridicate in contestatia mea).
Autorii care considera ca prin "nu exista invinuit in cauza" se intelege doar cand nu a fost savarsita printr-o actiune umana sunt Crisu si Teodor.... nu stiu exact numele.....Mereu vor fi intrebari gresite sau cu mai multe intelesuri si odata cu scaderea notei la 7 mai greu se vor admite contestatiile......ce mi se pare mie tragic este faptul ca si in cazul formarii viitorilor magistrati trebuie sa trecem prin situatii in care legea nu prea are nicio legatura cu realitatea ( in speta hotarararile CSM cu examenul INM)

Nu am picat datorita intrebarilor asupra problemelor divergente (desi am luat 6.8) ci datorita nepregatirii suficiente dar ar fi fost placut ca macar in acest mediu sa existe dreptate chiar daca nu ar fi schinbat in vreun fel rezultatul meu .
Ideea e ca nu din cauza acestor intrebari veti esua( daca veti esua) so mai bine invatati din ce carte considerati ca intelegeti cel mai bine (daca invatati mecanic mai bine faceti altceva cu timpul vostru) si nu uitati pe primul loc trebuie sa fie codurile.

Te referi la intrebarea numarul 78 din grila 1 data anul trecut la admitere INM ? Nu am stat sa caut si in anii trecuti. Daca da, eu nu vad nicio greseala cu privire la formulare sau raspuns. De asemenea sunt excluse si opiniile contrare.
tanizaki a scris:

Am vazut ca pentru procedura penala este recomandata cartea lui Neagu si chiar nu inteleg de ce cand numai anul acesta au fost argumente de text (examen) care arata ca nu aceasta este cartea "buna"

Neagu alaturi de Dongoroz considera ca prin expresia "invinuitul nu exista" se intelege si atunci cand actiunea nu a fost savarsita de un om si situatia in care identitatea nu ii este cunoscuta - la examen (din pacate pentru mine) nu a fost acesta raspunsul corect....si desi am facut contestatie cu extras din carte unde era exprimata aceasta parere si cu hotararea CSM care spunea ca nu se vor da subiecte asupra carora exista pareri divergente (si daca parerea contrara a lui Dongoroz nu e considerata demna de a fi privita ca o divergenta atunci nu stiu care poate fi) mi s-a respins alaturi de celelalte contestatii fara vreo explicattie (desi eu fost puse explciatiile pe net niciuna nu avea legatura cu problemele ridicate in contestatia mea).
Autorii care considera ca prin "nu exista invinuit in cauza" se intelege doar cand nu a fost savarsita printr-o actiune umana sunt Crisu si Teodor.... nu stiu exact numele.....Mereu vor fi intrebari gresite sau cu mai multe intelesuri si odata cu scaderea notei la 7 mai greu se vor admite contestatiile......ce mi se pare mie tragic este faptul ca si in cazul formarii viitorilor magistrati trebuie sa trecem prin situatii in care legea nu prea are nicio legatura cu realitatea ( in speta hotarararile CSM cu examenul INM)

Nu am picat datorita intrebarilor asupra problemelor divergente (desi am luat 6.8) ci datorita nepregatirii suficiente dar ar fi fost placut ca macar in acest mediu sa existe dreptate chiar daca nu ar fi schinbat in vreun fel rezultatul meu .
Ideea e ca nu din cauza acestor intrebari veti esua( daca veti esua) so mai bine invatati din ce carte considerati ca intelegeti cel mai bine (daca invatati mecanic mai bine faceti altceva cu timpul vostru) si nu uitati pe primul loc trebuie sa fie codurile.

Da ai zis bine pe primul loc sunt codurile, iar raspunsul la intrebarea 78, C.p.p il da...
C.p.p. spune ca procurorul dispune clasarea "cand nu exista invinuit in cauza....."iar Neagu si Dongoroz considera ca prin aceasta expresie trebuie sa se inteleaga si cazul in care nu s-a stabilit identitatea persoanei (exact exprimarea din grila) "identitatea persoanei invinuite nu a fost inca stabilita si a intervenit prescriptia" raspuns care in cazul examenului nu este corect.

Daca nu ar intra si cazul cand identitatea nu este stabilita nu ar mai avea sens art 12 C.p.p.care spune ca in cazurile de la art 10 lit b d si e, procurorul care dispune CLASAREA......daca ar atrage alte sanctiuni trebuie sa sesizeze organul competent, or daca clasarea se dispune cand persoana nu exista (in sensul ca fapta nu este savarsita de un om) nu ar avea sens sesizarea altor organe.

Va rog sa imi raspundeti daca nu imi dau seama unde gresesc
Clasarea se dispune cand:

a) din actele premergatoare rezulta ca urmarea socialmente periculoasa nu este imputabila unei persoane

b) identitatea persoanei invinuite nu a fost inca stabilita, iar in cauza a intervenit prescriptia raspunderii penale

c) fapta nu este prevazuta de legea penala si nu exista invinuit in cauza

a - incorect. Se vorbeste despre " acte premergatoare ", alte explicatii sunt de prisos.

b- incorect. " nu a fost INCA " . Se are in vedere situatia cand s-a inceput urmarirea penala in rem, dar in cursul ei a intervenit prescriptia raspunderii. Daca nu intervenea prescriptia, actele de cercetare privind descoperirea identitatii invinuitului continuau. In cazul aflarii acestei identitati se putea prezenta si materialul de urmarire penala, astfel intrerupandu-se si prescriptia. In caz contrar se va pronunta incetarea urmariri in baza art. 11 pct. 1 lit. c coroborat cu art. 10 al. 1 lit. g .

Ar fi fost corect clasare daca se spunea - " din activitatea intreprinsa in cursul urmarii penale rezulta cu siguranta ca identitatea invinuitului nu poate fi stabilita in niciun mod " Clasare . A.N. ( autor necunoscut ) .

O alta greseala pe care o fac multi este ca se grabesc. Desi la prima vedere intrebarea pare simpla, risti sa pierzi din vedere un amanunt esential.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)