tanizaki a scris:
Am vazut ca pentru procedura penala este recomandata cartea lui Neagu si chiar nu inteleg de ce cand numai anul acesta au fost argumente de text (examen) care arata ca nu aceasta este cartea "buna"
Neagu alaturi de Dongoroz considera ca prin expresia "invinuitul nu exista" se intelege si atunci cand actiunea nu a fost savarsita de un om si situatia in care identitatea nu ii este cunoscuta - la examen (din pacate pentru mine) nu a fost acesta raspunsul corect....si desi am facut contestatie cu extras din carte unde era exprimata aceasta parere si cu hotararea CSM care spunea ca nu se vor da subiecte asupra carora exista pareri divergente (si daca parerea contrara a lui Dongoroz nu e considerata demna de a fi privita ca o divergenta atunci nu stiu care poate fi) mi s-a respins alaturi de celelalte contestatii fara vreo explicattie (desi eu fost puse explciatiile pe net niciuna nu avea legatura cu problemele ridicate in contestatia mea).
Autorii care considera ca prin "nu exista invinuit in cauza" se intelege doar cand nu a fost savarsita printr-o actiune umana sunt Crisu si Teodor.... nu stiu exact numele.....Mereu vor fi intrebari gresite sau cu mai multe intelesuri si odata cu scaderea notei la 7 mai greu se vor admite contestatiile......ce mi se pare mie tragic este faptul ca si in cazul formarii viitorilor magistrati trebuie sa trecem prin situatii in care legea nu prea are nicio legatura cu realitatea ( in speta hotarararile CSM cu examenul INM)
Nu am picat datorita intrebarilor asupra problemelor divergente (desi am luat 6.8) ci datorita nepregatirii suficiente dar ar fi fost placut ca macar in acest mediu sa existe dreptate chiar daca nu ar fi schinbat in vreun fel rezultatul meu .
Ideea e ca nu din cauza acestor intrebari veti esua( daca veti esua) so mai bine invatati din ce carte considerati ca intelegeti cel mai bine (daca invatati mecanic mai bine faceti altceva cu timpul vostru) si nu uitati pe primul loc trebuie sa fie codurile.
Da ai zis bine pe primul loc sunt codurile, iar raspunsul la intrebarea 78, C.p.p il da...