avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Exista vreo sansa sa intre in vigoare noile coduri inainte de 1 iunie? Nu ma refer la adoptarea lor..
Sau pot toci linistit de pe tratatele pe care le am?
Multumim celor din spatele Site-ului AVOCATNET.RO

Observ, pe zi ce trece, numarul mare al celor care devin membrii ai forumului precum si munca asidua a celor care sunt moderatori si administratori ai acestui site dar nu am citit nici un fel de mesaj de multumire sau de apreciere al celor care folosesc aceste informatii publicate pe forum. Nu stiu cati dintre cei care s-au folosit de informatiile de pe acest forum au adresat multumiri sau au dorit sa faca o donatie celor care administreaza site-ul. Noi nu cunoastem problemele cu care acestia se confrunta atunci cand noi publicam mesajele dar stim sa luam atitudine atunci cand acest site nu functioneaza.
Cu ce drept ?
Cu nici un drept. Asa suntem noi romanii – sa folosim totul gratis fara sa platim nimic, sa asteptam ca celalalt de langa noi sa faca primul pas, sa asteptam ce se mai intampla pentru a lua atitudine s.a.m.d.
V-ati intrebat care este scopul acestui site ? – rolul precis a acestuia ?
Daca nu, atunci este cazul sa o faceti si sa va ganditi profund atat la profitul obtinut de voi din informatiile publicate dar si la munca celor pe care noi nu ii vedem.
Consider ca trebuie apreciata munca acelor persoane din spatele site-ului si sa mai adresam, din cand in cand, unele multumiri dar si anumite donatii pentru ca activitatea de informare sa decurga in bune conditii iar succesul nostru, in tot ceea ce ne-am propus, sa fie deplin.
Atitudinea celor care administreaza site-ul este benefica, generoasa si altruista adresata celor care doresc o educatie juridica corespunzatoare care sa faca fata noilor exigente de progres si civilizatie ale acestei natiuni.
Recunosc faptul ca m-am folosit de acest site pentru a obtine informatiile necesare in cadrul proceselor pe care le am cu anumite institutii publice si va multumesc personal pentru faptul ca existati si- cu siguranta-, ca voi avea ocazia sa ofer si o donatie adminisatratorilor site-ului.
Andrew Adam – incorruptibleman
Avertizor de Integritate Publica
draga .......colega de suferinta... ce anume din structura intrebarilor de la inm te fac sa crezi ca toceala e in orice fel eficienta...=D>, (acu, nu, pe bune te intreb!!!!) nu suntem roboti si clar nu vom retine perfect mii de pagini si opinii divergente... deci , sfatul meu e sa citesti cu pixul in mana si sa subliniezi tot ce ti se pare important si apoi sa revii de doua trei ori prin ce ai subliniat.. eu asa fac si s-a dovedit pana acum o tehnica buna... spor la invatat... ma sunt si altii care chiar copie ceea ce eu ti-am zis sa subliniezi.. e o tehnica si mai eficienta dar nu termini nici in trei ani, la cata materie este:O:D.. spor.. hai ca anul asta impanzim romania de magistrati, o sa vedeti:P
Fiecare isi adapteaza stilul de invatat [ iar cand intri serios in invatat iti poti da seama ce anume nu retii. sau pe unde te incurci si testezi diverse metode , asta pana-ti formezi un stil propriu ] .

Personal la civil fac scheme...care in mare masura presupune asa cum zicea si andra_galati transcrierea unei mari parti din materie ad litteram, dar si informatia se sedimenteaza mult mai bine
[ pt mine e metoda eficenta de a nu mai incurca diverse aspecte intre ele, munca e a lui sisif dar cititul si apoi concentrarea pe ceea ce scrii si modalitatea de a mai rarefia si asa scrisul mic si informatia condesata pe suta de metru ma ajuta ]

La pr.civ voi face scheme acolo unde ma incurc...sa vedem !! ...cat despre penal si procedura penala accent pe coduri si invatatul direct de pe carti...acolo nu mi se pare atat de dificil ! Toate bune si mult Succes, rabdare si perseverenta!
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
sheeba, utilizator
rotazilitu a scris:

Clasarea se dispune cand:

a) din actele premergatoare rezulta ca urmarea socialmente periculoasa nu este imputabila unei persoane

b) identitatea persoanei invinuite nu a fost inca stabilita, iar in cauza a intervenit prescriptia raspunderii penale

c) fapta nu este prevazuta de legea penala si nu exista invinuit in cauza

a - incorect. Se vorbeste despre " acte premergatoare ", alte explicatii sunt de prisos.

b- incorect. " nu a fost INCA " . Se are in vedere situatia cand s-a inceput urmarirea penala in rem, dar in cursul ei a intervenit prescriptia raspunderii. Daca nu intervenea prescriptia, actele de cercetare privind descoperirea identitatii invinuitului continuau. In cazul aflarii acestei identitati se putea prezenta si materialul de urmarire penala, astfel intrerupandu-se si prescriptia. In caz contrar se va pronunta incetarea urmariri in baza art. 11 pct. 1 lit. c coroborat cu art. 10 al. 1 lit. g .

Ar fi fost corect clasare daca se spunea - " din activitatea intreprinsa in cursul urmarii penale rezulta cu siguranta ca identitatea invinuitului nu poate fi stabilita in niciun mod " Clasare . A.N. ( autor necunoscut ) .

O alta greseala pe care o fac multi este ca se grabesc. Desi la prima vedere intrebarea pare simpla, risti sa pierzi din vedere un amanunt esential.

Eu inteleg din ce spuneti ca daca nu exista "INCA" varianta ar fi fost corecta nu?

Va intreb altfel. La ce situatie s-a referit Neagu sau Dongoroz ca se dispune clasarea si cand identitatea invinuitului nu este cunoscuta + unul din cazurile din articolul 10? Mie mi se pare ca la situatia din grila adica nu s-a stabilit identitatea si a intervenit prescriptia raspunderii . ( inca se subintelege oricum)

Mai bine haideti sa propunem urmatoarea solutie (ca asa nu ajungem la niciun consens): contestatiile sa fie rezolvate in instanta nu de INM fara vreo explicatie. Asa ar arata si INM-ul cata incredere are in judecatori si faptul ca nu se pune problema sa exista vreo grila gresita sau care nu respecta hotararile CSM

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Dilema mare - admitere inm 2012 ContSters193424 ContSters193424 sunt studenta in anul 3 la fac de drept si doresc sa intru la inm in 2012; problema majora este ca nu stiu de unde sa incep, cu ce materiale, ce autori; ... (vezi toată discuția)