avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutorul pentru caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutorul pentru caldura

Buna seara ! Imi puteti spune ce se intimpla cu cei care au cerut debransarea caloriferelor tocmai din cauza pensiilor foarte mici ,ei pot beneficia de ,,ACEASTA MANA CEREASCA'' Inscriidu-se cu brio in BAREM.Nu este decat o autoironie.Va multumesc ! Sunt sigur ca multi asteapta acest raspuns. S V
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:17, 15 Octombrie 2011
SUBVÉNŢIE, subvenţii, s.f. Ajutor bănesc nerambursabil acordat (de stat, de o organizaţie etc.) unei persoane, unei instituţii, unei ramuri economice sau întreprinderi etc. în scopul atenuării efectelor sociale ale modificărilor economice .Mai exista si subventie pentru lemne de foc la tara.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
ContSters224434, utilizator
Persoanele fizice beneficiaza conf. OUG 70/2011 de ajutoare pentru incalzirea locuintei.
Regiile de termoficare pot primi de la autoritatile locale subventii.

Art. 7. - (1) Consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei acordat din bugetul de stat, denumit in continuare ajutor pentru energie termica, in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure
(2) Pentru sprijinirea populatiei in perioada sezonului rece, autoritatile administratiei publice locale pot stabili, prin hotarare a consiliului local, masuri de protectie sociala din bugetele locale, dupa cum urmeaza:
a) subventii lunare pentru acoperirea diferentei dintre pretul de producere, transport, distributie si furnizare a energiei termice livrate populatiei si pretul local al energiei termice facturate populatiei;
b) ajutoare lunare pentru incalzirea locuintei cu energie termica, in completarea celor acordate de la bugetul de stat;
c) atat subventii lunare prevazute la lit. a), cat si ajutoare lunare prevazute la lit. b).

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art... >



Sper ca ati inteles care este diferenta intre cele doua. Doamna nu poate primi ajutorul de incalzire pentru ca de el beneficiaza doar cei care sunt in sistemul de termoficare centralizat conf. OUG 70/2011 si de subventii nu poate beneficia pentru ca acestea sunt destinate regiilor de termoficare.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Cred ca dvs nu ati inteles termenul subventie si pentru cine este acordat.Locuiesc la oras si stiu despre ce este vorba.La orase mai sunt case care se incalzesc cu alte surse!
Cei care se incalzesc cu gaze sau lemne primesc tot un ajutor de incalzire, nu subventie. Cititi legea 416/2001 si OG 70/2011
Cu alte cuvinte cetateana are dreptul la subventie/ajutor pe iarna,chiar daca nu mai este racordata la energia termica.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
ContSters224434, utilizator

Alte discuții în legătură

Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Democratie numai pentru unii? ctinhriscu ctinhriscu Am depus si eu ca tot omul o cerere de debransare catre fosta Termica Botosani actual Modern Calor... Am primit vestea ca nu se aproba debransarea si ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru incalzire Iael Iael Buna ziua , As vrea sa va intreb in ce consta acest ajutor in cazul familiilor care locuiesc la bloc si sunt contorizate apa calda si caldura ... (vezi toată discuția)