u.b.i.k. a scris:
NUP-urile (am verificat pe site-ul lui Bota ) au fost date, in majoritatea cazurilor, pe art. 10 lit. d Cod proc. pen. Asta implica faptul ca se pot acorda despagubiri civile (art. 346 alin. 2 Cod proc pen).
Decizia penala nr. 165/R/2008 a Tribunalului Hunedoara. Instanta a retinut ca ar lipsi latura subiectiva a infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii. Nu am vazut toata decizia, dar am inteles din context ca s-ar fi retinut ca inculpatul ar fi fost in eroare cu privire la calitatea sa de avocat.
@ claudiu_lascoshi
Cauza "barourilor" Bota este ca se obtin bani din aceste organizatii (1500 lei donatie, taxe, pe de o parte si onorarii pe de alta parte)
1. Nici o activitate ilegala
din care ies bani nu poate fi stopata, tentatia e prea mare. De aceea avem trafic de droguri, de arme, prostitutie, avocatura fara drept, etc.
2. Primul pas pentru a limita desfasurarea unei astfel de activitati ilegale este limitarea la un nivel minim a fondurilor care intra in aceasta activitate.
2.1 Procesele civile in care ii putem antrena au rolul de a-i angaja la cheltuieli pe care nu le pot suporta + sa puna in avantajul nostru superioritatea noastra intelectuala, numerica (14.000 la cca. 1500) si financiara.
3. Daca reusim sa le "taiem" fiantarea din exterior (incasata de la justitiabili) "barourile" Bota devin o specie de joc piramidal.
3.1. Finantarea din exterior poate fi "taiata" in mai multe modalitati (imaginatia e libera),
exempli gratia prin introducerea unei taxe (chiar simbolice) pe care sa o poata plati doar cei care sunt inscrisi la UNBR, taxa care sa fie necesara pentru desfasurarea oricarei activitati avocatiale (in felul acesta obtine si o "alianta" cu statul).
4. Asadar trebuie actionat la nivelul resurselor lui Bota (cauza) si nu la nivelul activitatilor prestate (efectul) conform principiului
cesante causa cesant effectus
5. Dupa ce le taiem resursele financiare o sa apara si sentintele de condamnare, aplicandu-se principiul "Fraierul o incaseaza in 99 de cazuri din 100"
u.b.i.k. discipol Sun Tzu ;)