avocat_claudiu_lascoschi a scris:
UBIC, eu nu consider ca poate fi vorba de un barou paralel in cazul organizarii institutionale a consilierilor juridici deoarece ne aflam intr-o situatie juridica reglementata prin lege.Deci, exista o lege nu functioneaza asa aiurea.
Pai, nu asta am scris.
Am tot respectul pentru consilierii juridici care in conditii mult mai grele decat cele ale mele isi exercita onorabil profesia. Am scris ca e absurd (chiar daca exista o lege in acest sens) sa existe doua profesii care presupun aceleasi activitati si ca este o inventie comunista aceasta subordonare fata de un superior in conditiile unui c.i.m. si ale regulamentelor interioare a unei persoane care desfasoara activitati in fata instantelor de judecata si ca ar trebui sa existe doar o singura profesie (adica cele doua trebuiau reunite de mult, de prin '90).
Caz real. Consilier juridic bine pregatit, baiat destept, pune niste concluzii stupefiante, (nu eram de partea adversa, ca sa nu fiu banuit de altceva) judele se uita la el peste ochelari, si nu zice nimic. Iesim din sala la o cafea si il intreb: "Ce naiba s-a intamplat ?" Raspunsul ? "Ordin de sus!" No comment.