avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Baroul Constitutional - o amenintare sau fapta penala
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Baroul Constitutional - o amenintare sau fapta penala

Dupa cum stim Legea 51/1995 prevede ca profesia de avocat se exercita doar de persoane inscrise in UNBR si ca sunt interzise Constituirea si Functionarea de alte barouri. Au fost sanctionati cei din baroul constitutional? Art 281 din codul penal ar putea fi incadrarea lor juridica? Au facut organele de conducere ale UNBR ceva in sensul apararii profesiei noastre?
UBIC, eu nu consider ca poate fi vorba de un barou paralel in cazul organizarii institutionale a consilierilor juridici deoarece ne aflam intr-o situatie juridica reglementata prin lege.Deci, exista o lege nu functioneaza asa aiurea.

Nu stiu cum au aparut in comunism, dar presupun ca fac ceea ce au ales sa faca.Este dreptul lor sa lucreze cum vor atata timp cat se respecta legea.
Nu sunt de acord cu integrarea fortata in barouri a consilierilor juridici.
Daca ei vor lua aceasta decizie in cadrul organizarii lor ( la nivel de for) acest lucru ar putea constitui o alta problema.
Firmele mari de avocatura sunt incurcate de existenta consilierilor juridici si ele doresc acest lucru, o absortie pentru a avea noi lucratori.
Eu nu cred ca cei care au calitatea de consilieri juridici au dorinta de a fi subordonati unor avocati.Ar avea mult mai mult de lucru si salariile vor scadea probabil.

Cu barourile paralele (adevaratele) ar trebui finalizata situatia intrucat am auzit ca ar atenta la mai mult.Si lucrul curios este acela ca desi din punct de vedere juridic nu au drepturi recunoscute de lege ei isi vad de ale lor.
Eu de aceea lansam ideea ca barourile sa angajeze avocati care sa se ocupe in mod exclusiv de asa ceva pentru ca este necesar sa te ocupi in mod continuu.Evident ca, in situatia in care baroul va deveni client va trebui sa te ocupi de aceasta problema in mod serios dar si plata ar trebui facuta in functie de munca depusa si de ce nu, de rezultatul obtinut printr-o recompensa marisoara.

Eu raman la ideea ca orice lucru sau situatie are un inceput si un sfarsit, doar durata in timp a sfarsitului fiind discutabila.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_claudiu_lascoschi a scris:
UBIC, eu nu consider ca poate fi vorba de un barou paralel in cazul organizarii institutionale a consilierilor juridici deoarece ne aflam intr-o situatie juridica reglementata prin lege.Deci, exista o lege nu functioneaza asa aiurea.

Pai, nu asta am scris. Am tot respectul pentru consilierii juridici care in conditii mult mai grele decat cele ale mele isi exercita onorabil profesia. Am scris ca e absurd (chiar daca exista o lege in acest sens) sa existe doua profesii care presupun aceleasi activitati si ca este o inventie comunista aceasta subordonare fata de un superior in conditiile unui c.i.m. si ale regulamentelor interioare a unei persoane care desfasoara activitati in fata instantelor de judecata si ca ar trebui sa existe doar o singura profesie (adica cele doua trebuiau reunite de mult, de prin '90).
Caz real. Consilier juridic bine pregatit, baiat destept, pune niste concluzii stupefiante, (nu eram de partea adversa, ca sa nu fiu banuit de altceva) judele se uita la el peste ochelari, si nu zice nimic. Iesim din sala la o cafea si il intreb: "Ce naiba s-a intamplat ?" Raspunsul ? "Ordin de sus!" No comment.
1.Domnilor avocati problema dumneavoastra nu e domnul Bota ci procurorii si judecatorii care nu l-au condamnat. Dar pentru ca ei sa faca acest lucru dumneavoastra cu profesionalism trebuia sa demonstrati vinovatia lui si a oamenilor care fac parte din aceste barouri . Timp de aproximativ 6 ani nu s-a reusit acest lucru oare de ce.
2.Referitor la greselile gramaticale.Cand spui ca un om a gresit nu e de ajuns trebuie sa demonstrezi cine stie poate asa i se vor deschide ochii si va invata ceva daca are ce.Si inca ceva multi citesc carti dar putini inteleg rezumatul (cu referire la cei care au mintea odhnita).
3.Referitor la tonalitate. Am adoptat si eu tonalitatea pe care am const. pe forum. De exemplu cineva il prezenta pe domnul Bota si pe oamenii lui ca pe niste analfabeti ei bine nu-i chiar asa .Toti au o licenta in drept unii chiar si doctorat si mai aveau si ochii deschisi cand vorbea domnul Cerveni in Parlament.
4.Cea mai buna aparare e atacul. Acest razboi in ghilimele spus nu se va castiga pe forum sa speram ca de aici vor pleca voinicii la lupta.
5.Cum va explicati ca domnul Bota a pierdut la C.E.D.O. iar procurorii, judecatorii, tot nu l-au condamnat.
6.Mult noroc si succes, dar nu ca cel avut pana in prezent.
7.Scuze daca am deranjat pe cineva.
1. Eu nu inteleg cu cine avem o problema efectiv pentru ca nu am informatii suficiente.Se poate banui ca exista o problema legata de judecatori sau/ si de procurori.
Din moment ce domnul Bota a pierdut procesul la CEDO sunt de parere ca in mod evident nu are dreptul de a constitui un barou paralel.
Deci, in privinta drepturilor eu cred ca am lamurit-o.Nu are niciun drept din punct de vedere legal.Cred ca si cei fara doctorat pot intelege acest lucru.
4. Evident ca razboiul nu se va castiga pe forum, aici doar ne expunem punctele de vedere.
Voinicii pentru a pleca la lupta, asa cum spuneti, trebuie sa aiba o imputernicire legala, altfel nu pot pleca.Trebuie sa ai timp sa te ocupi de asa ceva pentru ca altfel nu cred ca va exista nici continuitate, nici celeritate.
5.Acest lucru nu am reusit sa-l inteleg nici eu si tocmai acest aspect constituie, in opinia mea, un punct de plecare pentru ca altfel, riscam sa deschidem o noua serie a ,,Dosarelor X".

Consider ca, o varianta viabila ar fi angajare (plata ) unuia sau mai multor avocati care sa se ocupe de acest aspect.Adica, un raport juridic client avocat.In acest fel, avocatii se vor ocupa in exclusivitate de aceste aspecte in temeiul unui contract de asistenta juridica.Onorariul va putea fi negociat si analizat de partile contractante.
Ar fi o varianta care ar putea determina un rezultat favorabil.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
marius90210 a scris:
[quot... De exemplu cineva il prezenta pe domnul Bota si pe oamenii lui ca pe niste analfabeti ei bine nu-i chiar asa .Toti au o licenta in drept unii chiar si doctorat si mai aveau si ochii deschisi cand vorbea domnul Cerveni in Parlament.

Am cam obosit pe acest topic.
Am ascultat opiniile domnului Bota, si ale altora ca el. Stiu ca sunt licentiati in drept, insa nu asta este problema cea mare ci cantitatea de materie cerebrala necesara astazi pentru o licenta in drept, sau chiar un doctorat (la Chisinau). Problema e generala si o vedem zi de zi

Alte discuții în legătură

Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)