marius90210 a scris:
Ce ati face daca a-ti practica avocatura in Anglia, sistemul anglo-saxon, acolo lucrurile stau altfel cu privire la barouri,avocatura,profesionalism,fata de avocatura cu cai de lemn de la noi,asa ca mai ganditiva si la alte sisteme de drept macar acuma daca in timpul fac. nu a-ti studiat dreptul comparat.
morala : stiutorii de carte muncesc nu au timp de stat pe marginea santului
Le i-au pe rand.
1. In Anglia ca si in muuuulte alte tari (nu numai in tarile cu common law ci si in cele cu
civil law, notta benne!) nu te prea joci (de fapt nu te joci deloc) cu chestiuni de genul "barou Bota" ca pana sa spui "Pompiliu" a-i fost arestat.
2. "Acolo unde lucrurile stau altfel cu privire la ..." O sa zic si eu ca si un personaj celebru "Da' matale pe ce te bazezi ?
3. "Avocatura cu cai de lemn de la noi" Entre deux, echitatia pe cabaline simulate e un sport mondial, in care nu cred ca romanii sunt campioni. Nu e locul aici dar, am cateva exemple din U.K. si U.S.A. care ar merita un premiu la acest sport.
Cei care intradevar sunt avocati de renume nu de duzina nu-si fac probleme cu privirea la aparitia acestui Barou probleme isi fac tatele care nu au de lucru.
prof Ion Deleanu isi facea ceva probleme cu privire la aceste "barouri" intr-un articol de acum cativa ani
Daca Icsulescu, Ygreculescu si cei 100 de asociati, care castiga 10 mil de euro pe an nu-si fac probleme pentru ca au aparut "botistii-dizidenti", pentru ca actioneaza pe segmente de piata diferite, aceasta nu insemna ca pe restul avocatilor nu ar trebui sa-i preocupe deloc problema.