avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Baroul Constitutional - o amenintare sau fapta penala
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Baroul Constitutional - o amenintare sau fapta penala

Dupa cum stim Legea 51/1995 prevede ca profesia de avocat se exercita doar de persoane inscrise in UNBR si ca sunt interzise Constituirea si Functionarea de alte barouri. Au fost sanctionati cei din baroul constitutional? Art 281 din codul penal ar putea fi incadrarea lor juridica? Au facut organele de conducere ale UNBR ceva in sensul apararii profesiei noastre?
Era vorba de lege si fara de lege.
Si daca nimeni nu este mai presus de lege atunci cred ca va bucurati de un mare privilegiu, anume acela de a considera mai sus de lege ceea ce este ilegal.
Daca Bota a pierdut procesul la CEDO, eu chiar nupot sa cred ca aveti dreptate.
Daca si Marea Britanie a pierdut la CEDO inseamna ca si ei mai gresesc.

Problema pusa altfel, se ridica intrebarea daca legea interna si jurisprudenta CEDO trebuie sau nu respectata.

Cand aveti un raspuns la aceatsa intrebare puteti reveni cu ceea ce a spus regretatul si reputatul Cerveni in parlament atunciu cand s-a enervat pe PSD sau PDSR ( nu mai stiu, e mult timp de atunci).
Stau sa ma intreb daca nu cumva ati citit in carti despre asa ceva pentru ca poate ca de abia vedeati lumina zilei in acea perioada.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
marius90210 a scris:
Ce ati face daca a-ti practica avocatura in Anglia, sistemul anglo-saxon, acolo lucrurile stau altfel cu privire la barouri,avocatura,profesionalism,fata de avocatura cu cai de lemn de la noi,asa ca mai ganditiva si la alte sisteme de drept macar acuma daca in timpul fac. nu a-ti studiat dreptul comparat.
morala : stiutorii de carte muncesc nu au timp de stat pe marginea santului

Le i-au pe rand.
1. In Anglia ca si in muuuulte alte tari (nu numai in tarile cu common law ci si in cele cu civil law, notta benne!) nu te prea joci (de fapt nu te joci deloc) cu chestiuni de genul "barou Bota" ca pana sa spui "Pompiliu" a-i fost arestat.
2. "Acolo unde lucrurile stau altfel cu privire la ..." O sa zic si eu ca si un personaj celebru "Da' matale pe ce te bazezi ?
3. "Avocatura cu cai de lemn de la noi" Entre deux, echitatia pe cabaline simulate e un sport mondial, in care nu cred ca romanii sunt campioni. Nu e locul aici dar, am cateva exemple din U.K. si U.S.A. care ar merita un premiu la acest sport.
Cei care intradevar sunt avocati de renume nu de duzina nu-si fac probleme cu privirea la aparitia acestui Barou probleme isi fac tatele care nu au de lucru.

prof Ion Deleanu isi facea ceva probleme cu privire la aceste "barouri" intr-un articol de acum cativa ani
Daca Icsulescu, Ygreculescu si cei 100 de asociati, care castiga 10 mil de euro pe an nu-si fac probleme pentru ca au aparut "botistii-dizidenti", pentru ca actioneaza pe segmente de piata diferite, aceasta nu insemna ca pe restul avocatilor nu ar trebui sa-i preocupe deloc problema.

Referirea la avocati de renume imi starneste nedumeririea.
Ce inseamna renume ?
Renumele negativ il intalnim adesea la personaje politice.
Renumit este si statul roman pentru ca pierde cele mai multe procese pe an la CEDO.
Tot la fel de renumit este si cel Bota care a pierdut procesul la CEDO.
Si personaje din lumea interlopa pot fi renumite.
Sa inteleg ca in aceasta sta renumele ?
Eu cred ca nu.
Parerea mea este ca daca se ocupa cineva in mod serios de barourile paralele si aloca mult timp pentru finalizarea lucrurilor deja incepute, aceste barouri vor deveni istorie.
Din pacate, in prezent, nu are nimeni timp suficient sa finalizeze ceea ce s-a inceput.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
marius90210 a scris:

Stiti cum sta problema "CAINELE MOARE DE DRUM LUNG SI PROSTUL DE GRIJA ALTUIA" .Si stiti de ce ? Pentru ca unii dintre cei care au comentat aceast fenomen daca il pot numi asa parca nici nu au terminat facultatea de drept deoarece,le lipseste logica juridica si unele principii din diferite ramuri ale dreptului.
In maxim 2 luni va aparea pe piata un studiu sub ingrijirea unei fundatii care va demonstra prin scurte interviuri ca mai mult decat majoritatea, profesorilor din cadrul fac. drept : IASI, BUCURESTI, CLUJ TIMISOARA, nume mari in ale dreptului, nu considera un pericol acest fenomen numit Bota, ba mai mult ...
Cei care intradevar sunt avocati de renume nu de duzina nu-si fac probleme cu privirea la aparitia acestui Barou probleme isi fac tatele care nu au de lucru.
Ce ati face daca a-ti practica avocatura in Anglia, sistemul anglo-saxon, acolo lucrurile stau altfel cu privire la barouri,avocatura,profesionalism,fata de avocatura cu cai de lemn de la noi,asa ca mai ganditiva si la alte sisteme de drept macar acuma daca in timpul fac. nu a-ti studiat dreptul comparat.
morala : stiutorii de carte muncesc nu au timp de stat pe marginea santului

Nu ştiu dacă aceia despre care afirmaţi că mor de grija altuia au studiat dreptul comparat.

Dumneavoastră a-ţi :( studiat gramatica? Gândiţivă :) bine! Nu vă grăbiţi...

Cît despre ton şi limbaj, mi se par cu totul nepotrivite. Asta doar pentru a folosi un ton moderat.

Liviu S.Bordaş

De ce s-a degradat avocatura ? Acesta era subiectul unui alt topic in aceeasi sectiune, insa pentru legatura evidenta intre cele doua subiecte solicit conexarea dosarelor :oops:
1. La inceput au fost comunistii, care nu se impacau in nici un fel cu ideea de profesie liberala "Ce liberalism tovarase avocat ? Sunteti de partea burghezo-mosierimii liberale ? (cu subintelesul ca mai sunt locuri la canal, Aiud, Pitesti, etc.) Asa au aparut consilierii juridici (scuze tuturor celor care exercita onorabil aceasta profesie, insa fie esti independent si faci ceea ce-ti dicteaza legea si propria constiinta fie esti angajat si faci ce zice seful (care poate fi inginer). Asadar primul barou paralel este cel al consilierilor juridici.
2. Daca se poate intr-un fel atunci se poate si in alt fel (o fi zis dl. Bota) se face si al III-lea barou. "6" ca urmeaza al IV-lea si al V-lea ... etc. pana ajungem fiecare cu baroul nostru personal, unde facem noi regulile. Ca veni vorba. De ce sa mai fie nevoie de facultatea de drept ? Sau de scoala in general ? Facem barou si pentru analfabeti, sa nu se simta discriminati.

Alte discuții în legătură

Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)