avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Invatamant (probleme cu invatatoarea)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Invatamant (probleme cu invatatoarea)

Buna seara,

Este ok daca ascund un reportofon in ghiozdanul copilului (fara stirea lui) ca sa aflu ce se intampla cu adevarat in clasa? Copilul meu, care este in clasa a IV-a a inceput sa planga azi cand l-am luat de la scoala si mi-a spus ca nu vrea sa se mai duca la scoala si ca ar vrea sa se imbolnaveasca pentru a avea un motiv ca sa lipseasca. Este un elev bun, cu fb pe linie, medaliat la concursuri. Mentionez ca in trecut am mai avut ceva conflicte cu invatatoarea... poate si de aici faptul ca fiul meu este vizat
Nu prea este ok sau...poate fi okey doar sa aflati..."ce se intampla cu adevarat in clasa" si sa ramaneti, doar cu atat.
In scolile unde sunt folosite camere de luat vederi, aceste nu sunt instalate in salile de curs.
In eventualitatea unei actiuni in instanta, acest mijloc de proba va fi respins pentru ca inregistrarea a fost obtinut ilegal, farta autorizarea judecatorului.

Va recomand, in primul rand sa stati de vorba cu invatatoarea fiicei dvs, intr-un mod civilizat, relatand schimbarea atitudinii fiicei dvs. fata de scoala si sa-i cereti, chiar... sprijinul. Va trebui sa observati, foarte atent comportamnetul dascalului si, daca nu va inspira incredere, sa va adresati directorului scolii.

I-am intins si ramura de maslin, am fost de acord sa-l pedepseasca pe fiul meu atunci cand "ïese din rand", insa dumneaei cred ca a inteles ca-i dau mana libera sa-l abuzeze si mai mult. Am fost cu fiul meu la psiholog (consilierul scolii) si mi s-a spus ca a dezvoltat un complex de inferioritate datorat comportamentului invatatoarei. Inclusiv directorul scolii mi-a spus ca aceasta invatatoare nu are ce cauta in invatamant. Are grave tulburari de comportament, este antisociala si abuziva
cititul printre randuri...este necesar uneori.

consider ca aici nu e potrivit, avand in vedere ca discutam de relatia parinte-copil-scoala. important este rezultatul.
In privinta afirmatiei
consider ca a baga capul in nisip si a-mi transfera pur si simplu copilul nu este o solutie

este cea mai buna solutie pentru copil, nu pentru dv! De altfel, copilul merge la scoala, nu dv. Acesta este aspectul pe care trebuie sa-l aveti in vedere. Nu-i oferiti securitate incercand (sau continuand) sanctionarea invatatorului.
Eu acest lucru l-as face! Este posibil ca si directorul si psihologul sa va recomande acelasi lucru, daca reusesc sa inteleaga importanta factorilor securitate si incredere pentru copil. Conflinctul parinte-profesor este cel mai daunator relatiei elev-profesor.
Din exterior, nu puteti sti ce probleme interne exista intre director si respectivul cadru didactic(am vazut mai tarziu ca ati continuat cu explicatiile). Sunt situatii in care comunicarea dintre profesor si un anumit elev este imposibila. Undeva, in cei 3 ani de pana acum, s-a intamplat ceva grav care nu a fost luat in calcul.
Pentru o evaluare psihologica corecta a copilului va sugerez sa apelati la un psiholog din afara scolii.
Sper sa rezolvati cum e mai bine pentru copil.

Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
elena138, utilizator
Trei zile pe saptamana ,de doi ani, imi intra in casa un psiholog care lucreaza cu fiul meu cel mic, care este la gradinita si are ADHD. Mi s-a spus de catre toata lumea cu care am vorbit, ca aceasta invatatoare nu are ce cauta sa lucreze cu copiii. Mai triste este ca atunci cand am declarat ca iau masuri toata lumea a fost alaturi de mine si ma sustineau, la momentul la care am si actionat, toti au lasat capul in jos si au inceput sa se caute de scame...La nivel de societate mi se pare ca este trista aceasta atitudine defensiva... La urma urmei si invatatoarea este un om, angajat si care poate fi concediat daca nu isi indeplineste sarcinile de serviciu asa cum trebuie
Sunt de acord cu ce sustineti, dar pana la un punct. Daca nu aveti probe ca se face vinovata de lovire sau alte violente, nu le puteti dobandi prin mijloace neautorizate. Totodata, daca se declanseaza o ancheta si nu se dovedeste ce sustineti in reclamatie/plangere, stiti si dv. ce urmeaza. Si toate acestea pentru ce?
Din alta perspectiva privind, daca nimeni nu va sustine, este o problema.
Da, invatatoarea este un angajat care poate fi concediat, daca se face vinovata de fapte care incalca deontologia profesionala.
Parerea mea sincera si dezinteresata este sa urmariti interesul copilului. Punct. Daca nu merita sa lucreze in invatamant, pana acum nu mai era in invatamant. Oamenii apreciaza subiectiv, dar examenele medicale se dau cu medici, evaluarile se fac de evaluatori, iar concedierile urmeaza cursul dat de lege.
Inteleg ca sunteti furioasa, dar eu nu asa vad solutionarea acestui conflict. Si inca este mic copilul...

Alte discuții în legătură

Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)