avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Invatamant (probleme cu invatatoarea)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Invatamant (probleme cu invatatoarea)

Buna seara,

Este ok daca ascund un reportofon in ghiozdanul copilului (fara stirea lui) ca sa aflu ce se intampla cu adevarat in clasa? Copilul meu, care este in clasa a IV-a a inceput sa planga azi cand l-am luat de la scoala si mi-a spus ca nu vrea sa se mai duca la scoala si ca ar vrea sa se imbolnaveasca pentru a avea un motiv ca sa lipseasca. Este un elev bun, cu fb pe linie, medaliat la concursuri. Mentionez ca in trecut am mai avut ceva conflicte cu invatatoarea... poate si de aici faptul ca fiul meu este vizat
cristina_cirligel a scris:

I-am intins si ramura de maslin, am fost de acord sa-l pedepseasca pe fiul meu atunci cand "ïese din rand", insa dumneaei cred ca a inteles ca-i dau mana libera sa-l abuzeze si mai mult. Am fost cu fiul meu la psiholog (consilierul scolii) si mi s-a spus ca a dezvoltat un complex de inferioritate datorat comportamentului invatatoarei. Inclusiv directorul scolii mi-a spus ca aceasta invatatoare nu are ce cauta in invatamant. Are grave tulburari de comportament, este antisociala si abuziva

Stimata doamna
Acum am inteles "motivul" dechiderii acestui topic.
Ceea ce nu am inteles eu (la atatea dovezi!) la ce bun o inregistare cu reportofonul...
Ce mi-as dori sa aud punctul de vedere al directorului scolii.

@moderatori

Cred ca acest topic trebuie sters. Este o ofensa cadrelor didactice

Raspunsul directorului scolii l-am aratat in postarea anterioara. Mi s-a spus ca aceasta invatatoare nu are ce cauta in invatamant si ca de trei ani se roaga de ea sa plece altundeva. Conducerea scolii este "legata de maini si de picioare de legislatie". Invatatoarea avenit prin "pretransfer"si a fost numita titulara de catre inspectorat. Ei nu ii pot face mai nimic. Totul ramane la latitudinea unui parinte "nebun"care isi doreste un viitor mai bun pentru copiii lui. Cat despre ofensa adusa cadrelor didactice, va rog sa ma scuzati, dar fac referire la un singur profesor, nu acelasi lucru il pot spune si despre educatoarea celui mic, care mi-a cerut carti despre ADHD ca sa poata intelege mai bine copilul. Ori invatamantul de la acest moment in Romania e intr-o completa deriva si debandada. Oare cati dintre dumneavoastra puteti fi de acord cu acst fapt? Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Puteti sterge acest topic, dar problema ramane, si nu pot sa nu ma intreb, cati dintre domniile dvs. aveti copii de varsta copilului meu si cati va confruntati cu astfel de probleme la scoala?
Care ar fi mijloacele autorizate prin care sa pot dovedi ca fiul meu este abuzat de catre invatatoare?
elena138 a scris:

Sunt de acord cu ce sustineti, dar pana la un punct. Daca nu aveti probe ca se face vinovata de lovire sau alte violente, nu le puteti dobandi prin mijloace neautorizate. Totodata, daca se declanseaza o ancheta si nu se dovedeste ce sustineti in reclamatie/plangere, stiti si dv. ce urmeaza. Si toate acestea pentru ce?
Din alta perspectiva privind, daca nimeni nu va sustine, este o problema.
Da, invatatoarea este un angajat care poate fi concediat, daca se face vinovata de fapte care incalca deontologia profesionala.
Parerea mea sincera si dezinteresata este sa urmariti interesul copilului. Punct. Daca nu merita sa lucreze in invatamant, pana acum nu mai era in invatamant. Oamenii apreciaza subiectiv, dar examenele medicale se dau cu medici, evaluarile se fac de evaluatori, iar concedierile urmeaza cursul dat de lege.
Inteleg ca sunteti furioasa, dar eu nu asa vad solutionarea acestui conflict. Si inca este mic copilul...

super raspuns!

puteti sa faceti reclamatii la inspectorat , vor dipune o ancheta care se va finaliza Dumnezeu stie cand si cum. Trauiti in Romania si ar trebui sa stiti. Ce primeaza este interesul copilului ,cred , sanctionarea este pe locul doi, nu credeti.Sanctiunile la noi se aplica greu ..iar intre timp la mijloc este copilul dvs. Cred ca asta este pe primul plan.
Este un elev bun, cu fb pe linie, medaliat la concursuri.

Doamna...
Poate ar trebui sa aratati mai mult respect pentru un om care v-a educat copilul pana acum si l-a purtat pe la concursuri obtinand rezultatele de care vorbiti. Sa stiti ca rezultatul unui concurs nu este numai meritul elevului, ar trebui sa vedeti si munca invatatorului din spatele lui in loc sa incercati sa o dati afara.... Copilul a crescut, cerintele scolare sunt mai mari, poate si copilului i se pare mai grea scoala. Daca nu sunteti dispusa sa analizati mai bine situatia si sa incercati sa ajungeti totusi la un compromis, solutia cea mai simpla este sa va transferati copilul la alta clasa si lasati invatatoarea sa isi faca treaba, mai ales ca nu aveti si sustinerea celorlalti parinti din clasa.

Alte discuții în legătură

Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)