avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
Da se poate face incrierea pe baza adeverintei de studii pentru ca tine loc de diploma si contine aceleasi date referior la absolvire si note ca si diploma.
"Planurile potrivit studiilor de impact au indicat ca data rezonabila pentru punerea in aplicare a codurilor penal si de procedura penala martie-iunie 2013. Noi vom propune prin legea de aplicare a codurilor data de 1 martie 2013, astfel incat o serie de masuri prealabile sa poata fi implementate pentru pregatirea sistemului judiciar", a precizat Predoiu, citat de agentia de stiri Mediafax.

Nu se poate ca nici unul din coduri sa intre in vigoare la 1 iunie deoarece ministerul justitiei doreste o reorganizare a aparatului propriu si, de asemenea, s-a luat in calcul faptul ca ar fi in dezavantajul celor care vor da admitere la INM si SNG
Tot Predoiu a precizat ca, codul de procedura civila va intra in vigoare de la 1 iunie 2012.


Buna tuturor!
Codul de procedura penala e sigur ca nu ca intra anul acesta in vigoare, insa in ceea ce priveste codul de procedura civila, sunt sanse destul de mari sa intre in vigoare incepand cu data de 1 iunie 2012.
Pentru examen sunt suficiente codurile. La procedura civila mai sunt intradevar cateva subiecte care ar trebui citite din tratate (cum ar fi drepturile si obligatiile partilor) insa daca sunteti atenti, le veti regasi si in coduri. Sfatul meu e sa nu va complicati cu tratatele pentru ca la examen, asa cum ati vazut din subiectele de la examenele precedente, trebuie sa raspundeti la obiect.
Examenul e preconizat tot pentru luna septembrie si se va organiza doar la Bucuresti. La nivelul curtilor de apel se organizeaza doar concursurile direct pe post.
Spor la invatat!!
De unde stii ellah ca se sustine in sept examenul? exista vreun comunicat oficial pe care il putem vedea undeva sau mergi doar pe supozitia ca asa a fost in fiecare an?
Cat despre invata iti spun din experienta ca eu am dat in sept anul trecut-trebuie scris foarte concis si daca se poate exact ca in cod :la penal am scris mult si am luat nota mica iar la civil
am scris gen telegrama si am luat nota mare.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)