avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ialomiteanu: Isarescu ne spune ce avem de facut
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ialomiteanu: Isarescu ne spune ce avem de facut

Ialomiţeanu: "domnul guvernator ne spune lucruri bune şi ce avem de făcut."

[ link extern ]

gasiti normal ca unui ministru ("plin":))) de finante al unui guvern sa i se spuna "ce are de facut" de catre un guvernator de banca centrala?
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 21:00, 24 Decembrie 2011
Interesanta discutia, dar daca intram in polemici cu @jeorj i se par nefondate argumentele noastre.

Alex are dreptate. Afirmatia pe care a facut-o Ialomiteanu, consider ca este una de bun simt. Daca Isarescu face propuneri care sunt constructive si care ar putea sa aduca schimbari in sfera finantelor, de ce sa nu fie ascultat si aplicat in practica de un ministru? Eu il admir pe Isarescu, iar daca ii spune lui Ialomiteanu "ce are de facut" trebuie sa intelegem expresia, nu sa rastalmacim cuvintele. Pana la urma nu i se poate impune nici Ministrului de Finante ce sa faca, eventual i se face o propunere sau i se da o sugestie intr-o anumita sfera de activitate.

Problema unde este pana la urma @jeorj? Pentru ca mie nu mi se pare a fi vreuna. Doar asa de dragul conversatiei in forumul de "Diverse"...? Aha, asa da..mi se pare ok.
Consider ca interventia mea este de ajuns in acest topic, nu cred ca voi reveni, pentru ca nu vreau sa am discutii contradictoriu cu tine @jeorj.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
ok, @monique, nu stiam ca il admiri pe isarescu.

eu nu-l admir. nici p-aia carora le face (si accepta) "propunerei constructive' (adica sa se mai imprumute, cat mai mult, "sa tina cursu'").

nici eu nu cred ca voi reveni.
Si eu il admir pe acest om, pe Isarescu pentru ca a ajuns undeva unde nu ajung multi si a reusit sa ramana acolo

Isarescu nu se imprumuta, el are deja o rezerva de 36 de miliarde de euro din care 16 provin din imprumutul de la FMI pe care va incepe sa il ramburseze anul viitor.
Mi se pare absolut normal ca oamenii politici, asa cum sunt ministrii nostri, sa tina cont de parerea, de sugestiile sau sfaturile profesionistilor. In ultima perioada acest lucru se intampla foarte rar si politicul ia decizia fara a consulta specialistii.
Acum cateva luni l-am vazut pe Presedintele Academiei Romane la un post local de televiziune care spunea ca academicienii nostri nu sunt consultati de cei ce conduc tara, ministerele..., ca nu sunt invitati nici macar la dezbateri serioase la televiziunea nationala.
Si-avea perfecta dreptate pentru ca daca ne gandim un pic, multi oameni chiar cu ceva pregatire, nu cunosc academicienii romani in viata, dar cunoastem tot felul de figuri de mafioti, sefi din ministere, autoritati, traseisti politici, initiatori de miscari politice populiste care mai de care mai imaculate ...

Revenind la intrebarea obsesiva a cuiva de mai inainte, acum, in situatia in care Romania este subjugata politic, ar fi o sansa poate daca Isarescu ar da ordin guvernului si nu sfaturi sau sugestii. ORDIN!
Este ceva normal in tara aceasta si imi scapa mie?

Nu ma surprinde nici macar fraza ministrului, care este o platitudine de la inceput pana la final. Se inscrie in lungul sir al vorbelor care tradeaza forma fara fond.

"E o plăcere să vii la Banca Naţională, e o gazdă foarte bună şi domnul guvernator ne spune lucruri bune şi ce avem de făcut." Vreau sa vad diploma de bacalaureat a persoanei care i-a scris discursul. :duh:

Alte discuții în legătură

Despre codul fiscal si legea salarizarii POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE [b]Isarescu a primit ordin de la Consiliul Investitorilor Străini și de la AmCham de a respinge primordial Legea Salarizării și Codul Fiscal iulie 25, ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% la brutul bugetarilor ContSters70098 ContSters70098 buna seara ce parere aveti de masura pe care vrea Guvernul sa o puna in aplicare? credeti ca va rezolva problemele tarii? credeti ca, spre exemplu, suma de ... (vezi toată discuția)
Pensii - cresc sau nu? ioangaspar ioangaspar salariile la bugetari se maresc dar de pensii ce se aude? (vezi toată discuția)