avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ialomiteanu: Isarescu ne spune ce avem de facut
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ialomiteanu: Isarescu ne spune ce avem de facut

Ialomiţeanu: "domnul guvernator ne spune lucruri bune şi ce avem de făcut."

[ link extern ]

gasiti normal ca unui ministru ("plin":))) de finante al unui guvern sa i se spuna "ce are de facut" de catre un guvernator de banca centrala?
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 21:00, 24 Decembrie 2011
Ca sa poti contrazice pe cineva ar trebui ca acel cineva sa spuna sa zica ceva inteligibil, ceva logic pentru a purta o discutie, un dialog.
Dar personajul amintit mai sus cu litere mici, nu a spus nimic de luat in consideratie si poate transmite public doar o parte din ceea ce i se ordona pentru ca nici el probabil nu intelege.
ialomiteanu: "E o plăcere să vii la Banca Naţională, e o gazdă foarte bună şi domnul guvernator ne spune lucruri bune şi ce avem de făcut."

sunt (pot fi) si altfel de ministri si guverne...

"Doua minute: Atat a durat informarea Ungariei catre FMI privind noul acord
...
Banca centrala a Ungariei a anuntat, joi, ca nu a fost consultata de guvern in privinta planurilor pentru un nou acord cu FMI, dar ar aprecia daca ar primi o invitatie la astfel de discutii in viitor.
"

[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator
Nu cred ca este corecta o comparatie cu Ungaria. Maghiarii sunt in [Editat] rau de tot, au ajuns sa se imprumute mai scump ca Italia (7,5%). Romania inca se imprumuta la 5,6%.

Actiunile lui Orban de anul trecut isi arata consecintele financiare acum.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Alex_Munteanu a scris:

Nu cred ca este corecta o comparatie cu Ungaria. Maghiarii sunt in [Editat] rau de tot, au ajuns sa se imprumute mai scump ca Italia (7,5%). Romania inca se imprumuta la 5,6%.

Actiunile lui Orban de anul trecut isi arata consecintele financiare acum.


chiar ca nu ne comparam cu ungaria..

cauza "tirului" fmi-ului pe ungaria e introducerea unei taxe suplimentare pentru banci si plafonarea ratelor populatiei catre banci la imprumuturile in chf ("actiunile lui orban" de care vorbiti). (nu v-ar place si in romania?!)

aia (ungurii) macar au sange in ei. si oricum or sa iasa mai bine ca noi, ca-si stiu interesu'.



Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Sigur ca nu ne permitem sa ne comparam cu Ungaria acum, asa cum nu ne-am putut compara nici inainte de '89 sau in ultimii 22 de ani.
Inainte de '89 Ungaria avea o datorie externa de vreo doua ori mai mare decat Romania dar noi aveam o populatie de doua ori mai mare. Avantaj Romania (dar a cui o fi?), nu romanii care aveau venituri (nivel de trai) in jumatate fata de maghiari.
Cred ca nu ma poate contrazice nimeni ca dupa revolutiile din Europa Centrala si de Est, in ultimii 20 de ani, magiarii din Ungaria au trait iar mai bine decat romanii.
Iar acum chiar daca le-ar scade veniturile cu 25% ca la noi, tot ar ramane fiecare cetatean maghiar cu un venit de 2-3 ori mai mare decat al romanilor.
Dar noi iar suntem in avantaj ca le-am luat-o inainte si ne-am saracit inaintea lor. Sigur ca putem sa ne laudam cu crestere economica puternica fata de intreaga Europa. Daca Germania are 10000 de fabrici intr-un domeniu si-au mai dat in productie zece fabrici in 2011 inseamna ca sectorul respectiv a crescut cu 0,1%.
In Romania daca in 2010 aveam 2 brutarii si-am mai inaugurat in mod festiv, televizat.., inca o brutarie, inseamna ca avem o crestere de 50%.
Noi una, ei zece. Ei 0,1%, noi 50%. Oare cum sta Albania, sa avem cu cine ne compara!?

Alte discuții în legătură

Despre codul fiscal si legea salarizarii POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE [b]Isarescu a primit ordin de la Consiliul Investitorilor Străini și de la AmCham de a respinge primordial Legea Salarizării și Codul Fiscal iulie 25, ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% la brutul bugetarilor ContSters70098 ContSters70098 buna seara ce parere aveti de masura pe care vrea Guvernul sa o puna in aplicare? credeti ca va rezolva problemele tarii? credeti ca, spre exemplu, suma de ... (vezi toată discuția)
Pensii - cresc sau nu? ioangaspar ioangaspar salariile la bugetari se maresc dar de pensii ce se aude? (vezi toată discuția)