Buna ziua problema ar fi in felul urmator cu un an urma am folosit datele de card ale unei persoane gasite pe internet pe un site de download, si am cumparat un bilet de avion pe numele meu desi nu aveam de gand sa folosesc acest bilet, stiu ca mi-am creat o mare problema si am incercat fix dupa sa anulez acel bilet pentru a i se restitui bani inapoi acelei persoane, mai departe nu am facut nimic m`am gandit ca poate nu voi avea probleme dar acuma dupa un an am primit o citatie sa ma prezit la o sectie de politie din alt oras fiind faptuitor intr-un dosar penal. Va rog lamuritima la ce probleme ma expun si ce as putea face.
Va dati seama ca daca nici dvs. nu stiti inca de ce anume sunteti acuzat, nu va putem ajuta cu raspunsuri cat de cat concrete.Raman totusi la recomandarea sa mergeti la audieri insotit de un avocat.
nu as dori sa apelez la un avocat de la prima audiere deoarece sigur vor crede k chiar sunt vinovat de ceva grav daca am apelat la avocat din prima fara sa stiu de ce m-au chemat acol. Eu ma gandeam sa imi fac un plan ce sa le spun exact si sa merg pe aceasta idee, daca ma vor pune sa dau declaratii si refuz fara sa am un avocat ma poate obliga sa dau aceea declaratie? ma refer ca poate ma vor pune sa spun altceva de cat ceea ce vreau eu.. deoarece aceea persoana poate avea legatura cu aceasta sectie de politie de am fost chemat acolo si nu aici.
Daca vi se aduce vreo invinuire, aveti dreptul de a nu face nici o declaratie decat in prezenta unui avocat. Nu va poate obliga nimeni sa scrieti ceea ce nu doriti (desi se practica des) asa ca aveti mare grija.
ati fost chemat la cea sectie deoarece persoana vatamata e din acel oras,si astfel politia din aceloras are competenta.
pentru a folosi cardul laplata online,trebuie sa stiti si data expirarii,si seria si pinul.cine e atat de prost sa isi puna datele pe net?nu cumva ati patruns in vre-un pc?
la achizitionarea online de produse,platibile cu cardul,acele produse vor veni pe numele persoanei careia ii apartine cardul.in caz contrar,daca se face achizitioanarea pe alt nume,se solicita si o adresa,si cateva date personale.de aici nu a fost greu sa va identifice.
se face un extras de cont bancar,unde se arata exacta toate operartiunile efectuate.
Exista o piata neagra a datelor de carduri de credit, pe care astfel de date se vand contra cost. Modalitati de a recolta astfel de date: spargerea calculatorului, folosirea de siteuri de phishing, siteuri comerciale care pe langa faptul ca fac comert nu utilizeaza datele personale in mod legal, inginerie sociala (pacaleala), interceptarea comunicatiilor electronice, crearea si raspandirea de virusi informatici, etc.
La ce s-ar putea incadra asta: frauda cu carduri de credit, folosirea fara drept a datelor personale, furt, inselatorie, accesarea fara drept a unui sistem informatic, interceptare ilegala, creare si raspandire de virusi, acuzatia fiind functie de ce dovezi concrete are politia.
Folosire card
mioara_bucur
Buna ziua. As dori sa aflu un raspuns cat mai repede la urmatoarea intrebare.
Pe data de 20 august la ora 16:00 am pierdut un portmoneu in care se aflau doua ... (vezi toată discuția)