avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosirea fara de drept a datelor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosirea fara de drept a datelor

Buna ziua problema ar fi in felul urmator cu un an urma am folosit datele de card ale unei persoane gasite pe internet pe un site de download, si am cumparat un bilet de avion pe numele meu desi nu aveam de gand sa folosesc acest bilet, stiu ca mi-am creat o mare problema si am incercat fix dupa sa anulez acel bilet pentru a i se restitui bani inapoi acelei persoane, mai departe nu am facut nimic m`am gandit ca poate nu voi avea probleme dar acuma dupa un an am primit o citatie sa ma prezit la o sectie de politie din alt oras fiind faptuitor intr-un dosar penal. Va rog lamuritima la ce probleme ma expun si ce as putea face.
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 11:49, 17 Noiembrie 2011
intaleg toate astea dar daca nu am fost persoana care le-a recoltat, doar le-am gasit si folosit nu am de-a face cu aceste prostii de aflare a lor cum as putea fi acuzat fara vreo dovada fiindca nu are cum sa exista deoarece stiu cum a fost. Probabil voi fi acuzat de folosirea lor dar voi incerca sa intaleaga ca nu am dorit sa fac lucrurile alea nu am dorit acel bilet doar curiozitatea daca chiar merg acele date.
Eu personal nu am motive sa ma indoiesc ca dvs. ati gasit acele date pe un anumit site, insa politia va face cercetari, normal ca nu puteti fi acuzat de nimic in lipsa dovezilor, insa explicatii despre acestea va trebui sa dati, ramane la latidudinea celui care se ocupa de dosar daca o sa va creada sau nu.
Pe acest forum exista un subiect despre patania unui user care a fost acuzat ca ar fi fraudat foarte multe conturi pentru simplu fapt ca la el in calculator s-au gasit anumite emailuri, ar fi bine sa cautati acel subict si sa va informati putin.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
alexandrugroza, utilizator
Nu se cere pe niciun site PIN-ul pt. plata online cu cardul.
Ba da, se cere codul PIN la platile care se fac cu VISA, iar Mastercard are de ceva vreme un fel de verificare de securitate pentru cumparaturile online.
stormzor a scris:

intaleg toate astea dar daca nu am fost persoana care le-a recoltat, doar le-am gasit si folosit nu am de-a face cu aceste prostii de aflare a lor cum as putea fi acuzat fara vreo dovada fiindca nu are cum sa exista deoarece stiu cum a fost. Probabil voi fi acuzat de folosirea lor dar voi incerca sa intaleaga ca nu am dorit sa fac lucrurile alea nu am dorit acel bilet doar curiozitatea daca chiar merg acele date.

Bun, daca nu le-ati recoltat dvs., raman atunci: frauda cu carduri de credit, folosirea fara drept a datelor personale si furt.

Daca in schimb faceti parte dintr-un grup de hackeri/pirati care discuta pe siteul respectiv se poate adauga si invinuirea de participare la crima organizata. Pentru ca de obicei astfel de date nu sunt oferite in mod public si gratuit (ori costa bani, ori nu sunt divulgate decat in secret unui grup restrans, de exemplu ca troc sau ca impartire a prazii). Problema nu e ca nu va cred eu, ci ca cel care cerceteaza dosarul va gandi la fel.

Consider ca a merge insotit de un avocat e o idee buna.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Citatie de la serviciul de investigare a fraudelor ioanavr ioanavr Am primit o citatie de la serviciul de investigare a fraudelor care mi-a fost inmanata de catre politia comunitara a orasului .Aceasta citatie nu are numar de ... (vezi toată discuția)
Obligativitate declarație diana.ora diana.ora In urma cu cateva saptamani am platit o tranzactie online folosind din greseala cardul fostului meu prieten (care era salvat in aplicatie împreună cu alte ... (vezi toată discuția)