avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt obligata sa ofer angajatorului datele cu caracter ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt obligata sa ofer angajatorului datele cu caracter personal ale rudelor?

Buna ziua,

Azi, un reprezentant al angajatorului, avand functia de Manager Securitatea Informatiilor mi-a cerut sa completez un formular cu foarte multe date cu caracter personal. In ceea ce ma priveste am oferit informatiile cerute care se refereau la locurile de munca pe care le-am mai avut, studii, etc. Insa mi s-a cerut sa mai spun daca am fost sau nu plecata in strainatate, in ce perioada si unde. Apoi, fiindca nu sunt casatorita, mi s-au cerut sa declar daca sunt in concubinaj, sau celibatara si sa declar informatii despre partener, cum ar fi: nume, ocupatia, nr tel. adresa e-mail, daca are antecedente penale, amenzi, etc, etc. Acelasi lucru despre frati sau surori. Nu mai tin minte toate intrebarile, dar stiu ca formularul avea vreo 5-6 foi.
La datele care priveau alte persoane decat subsemnata am mentionat ca refuz sa ofer informatii.
L-am intrebat pe managerul respectiv la ce sunt necesare aceste date si mi-a spus ca urmeaza sa elibereze o autorizatie referitoare la secretul de serviciu parca, pe care, daca nu o am, nu-mi voi mai putea desfasura munca. Cu alte cuvinte, fara aceasta autorizatie vor fi nevoiti sa dispuna mutarea mea pe o functie care nu presupune accesul la secrete de serviciu. Functia mea este de Inspector Resurse Umane, iar firma la care lucrez are ca obiect de activitate asigurarea de servicii de paza si protectie.
Este posibil sa fiu schimbata din functie, sau eventual concediata, in cazul in care nu exista o functie compatibila cu pregatirea mea in firma, doar pentru ca am refuzat sa declar date cu caracter personal ale fratelui, prietenului, etc?
Cel mai recent răspuns: Monica D , utilizator 18:30, 14 Februarie 2012
Pentru Carla_Carola:
Credeam ca subiectul de discutie era cel privitor la completarea formularului privind obtinerea accesului la informatii clasificate, datele din acesta nefiind publicate si publicabile.
Ar trebui deschis un alt subiect de discutie pentru declaratia de avere.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
ContSters62689, utilizator
Pentru cei care se incapataneaza sa sustina ca sunt obligata sa furnizez aceste date, fac precizarea ca au trecut 4 luni de cand am postat intrebarea si muncesc in continuare pe acelasi post, in aceeasi firma. Subiectul nu a mai fost adus in discutie de catre niciun reprezentant al angajatorului. Cred ca se pot trage cu usurinta concluzii...
Intr-o societate cu reguli mai clare, mai stricte, mai mult explicate celor implicati intr-o situatie, cu siguranta ca situatia n-ar fi ramas conform principiului "se poate si-asa".
Nu s-ar fi adaptat firma reactiei unui angajat, ci angajatul ar fi trebuit sa respecte regulile.
La noi...nu sunt explicate clar obligatiile in multe situatii, iar de aplicat, le aplicam dupa cum intelegem fiecare dintre noi sau dupa cum avem chef.
Succes in continuare pe acelasi post!
Daca o firma recunoscuta la nivel national s-a adaptat in functie de reactia unui angajat cu functie de executie, atunci nu pot decat sa ma simt flatata de importanta ce mi s-a acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru gestionarea unor informatii clasificate deli_andra76 deli_andra76 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala acordarea unui spor pentru gestionarea unor informatii nationale clasificate nivelul \\"secret\\"unei secretare a ... (vezi toată discuția)
Camere video, gdpr Stefan19888 Stefan19888 Imi puteti spune daca , Presedintele asociatiei de proprietari are voie sa adiba acces Nemijlocit si oricand vrea el , sub diverse pretexte , la mediul de ... (vezi toată discuția)
Intrebare julien_slbz julien_slbz expedierea corespondentei prin posta intra sub incidenta OUG 3472006 ? Multumesc (vezi toată discuția)