avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiul pentru noii angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiul pentru noii angajati

Stie cineva daca exista model de adeverinta pentru cei care debuteaza in profesie si trebuie sa faca stagiul de 6 luni..... este vorba de acea adeverinta care trebuie apoi vizata de ITM
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 5 Noiembrie 2011
Nu a aparut legea speciala , in schimb au aparut instructiuni pentru ITM-uri in acest sens...
1. Instructiunile primite de ITM sunt valabile numai pentru ITM daca ele nu au fost publicate in M.O. (instructiunile nu pot tine loc de lege).
2. Noi, reprezentantii angajatorilor, nu suntem obligati sa le respectam, adica, altfel spus, ITM nu ne poate sanctiona daca nu respectam instructiunile lui interne.
tudorvaleriu a scris:

1. Instructiunile primite de ITM sunt valabile numai pentru ITM daca ele nu au fost publicate in M.O. (instructiunile nu pot tine loc de lege).
2. Noi, reprezentantii angajatorilor, nu suntem obligati sa le respectam, adica, altfel spus, ITM nu ne poate sanctiona daca nu respectam instructiunile lui interne.


Nu cred ca am facut vreo precizare la vreo sanctiune care ar exista in aceste instructiuni si , apoi, in mesajul initial s-a cerut un model tipizat pentru o adeverinta de stagiu ....raspunsul meu a fost destul de clar: adeverinta o face angajatorul si va anexa la ea copie de c.i.m. si copie de de diploma.

Faptul ca nu exista lege speciala nu inseamna ca nu se poate viza de catre ITM o astfel de adeverinta ....
freeelis:

Ooooooof! Cum sa mai zic pentru a ma face inteles?
La ce trebuie o asemenea adeverinta? Daca este neaparat necesara se poate face, nici eu nu am zis ca nu.
Am zis chestia cu sanctionarea pentru a se intelege ca nu risc nimic daca nu fac acea adeverinta.
Am inteles ce ai spus ... de fapt trebuia sa fac altfel raspunsul meu si nu citandu-te pe tine ... sunt foarte multi care doresc aceste adeverinte de stagiatura ... si mai nou persoanele ”bune la toate” scormonesc in cap cum sa scoata un tipizat sa-l bage pe gat angajatorilor ca asa vrea ITM-ul ...

Acele instructiuni fac referire la modul cum se elibereaza sau vizeaza de catre ITM o astfel de adeverinta si ce trebuie atasat la ea, pana la adoptarea legii speciale.

Neeliberarea unei adeverinte poate fi sanctionata ... cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.

Alte discuții în legătură

Perioada stagiu vs. perioada proba nicusan nicusan Daca un salariat (muncitor nec.), absolvent de studii superioare este trecut pe un post de nivel superior (inginer), trebuie sa i se intocmeasca act aditional ... (vezi toată discuția)
Stagiu absolventi zxz19 zxz19 Buna ziua, Dacă o persoana care a absolvit fac. In 2014, anterior absolvirii ( 1 an) si ulterior absolvirii a lucrat ca si tehnician la alt angajator si ... (vezi toată discuția)
Perioada de debut ioana1997 ioana1997 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care este perioada de debut, pentru un psiholog, angajat ca psiholog stagiar , intr-o primarie? Multumesc! (vezi toată discuția)