avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiul pentru noii angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiul pentru noii angajati

Stie cineva daca exista model de adeverinta pentru cei care debuteaza in profesie si trebuie sa faca stagiul de 6 luni..... este vorba de acea adeverinta care trebuie apoi vizata de ITM
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 5 Noiembrie 2011
Astea sunt presupuneri.
Mai discutam cand va aparea legea in cauza.
tudorvaleriu a scris:

freeelis:
1.Te faci ca nu pricepi. ;)
2. Stiu ce spune Codul muncii dar eu am scris mai sus:
2. Sa fiu sanctionat pentru ca nu eliberez o adeverinta care trebuie completata asa cum va zice o lege care nu a fost inca emisa!?

3. - Si mai intreb iar: La ce foloseste, cine solicita si pentru ce aceasta adeverinta?
-@adelaida_07 a emis o ipoteza iar aceasta poate fi prevazuta in viitoarea lege, dar pana atunci mergem pe presupuneri?





O adeverinta de acest gen poate proba faptul ca respectivul a dobandit experienta practica necesara in specialitatea studiilor absolvite si poate ajuta la o viitoare angajare in domeniu.
Probabil pt. a evita eliberarea in fals de astfel de documente de catre unii angajatori,se solicita suplimentar si o viza din partea ITM.ului.
De ex. nu se va putea asimila stagiului si nu se va elibera adeverinta in cazul cand un absolvent de studii tehnice superioare ,inginer va fi incadrat la absolvire pe functia de agent de vanzari sau agent imobiliar....sau un economist pe cea de magaziner.
Dar,desigur acestea sunt doar presupuneri personale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Cat timp se discuta despre " debut in profesie" este clar ca se discuta despre profesia pentru care absolventul a obtinut o diploma si pentru care este angajat.
Este clar ca nu poti sa efectuezi stagiatura pentru inginer mecanic din incadrarea pe post de portar.........
Dar poti sa fi incadrat ca inginer mecanic si in realitate sa vinzi suruburi la un magazin iar dupa 6 luni sa ai stagiatura efectuata. O astfel de adeverinta nu iti confera nci o garantie cu privire la un stagiu efectiv si promovarea printr-un examen care sa si certifice ca ai un bagaj de cunostinte.
Astfel ca aici sunt in acord cu @ tudorvaleriu ca este o adeverinta fara mare utilitate.
Pentru poate ca nu este de mare utilitate, dar pentru altii poate sa fie .. atata timp cat legea o prevde cred ca este de utilitate pentru cei care o solicita , indiferent ca nu exista legea speciala ...pana la aparitia acestei legi sunt aplicabile prevederile Codului Muncii ...

Legea speciala , asa cum am mai spus, va prevedea modalitatea de efectuare a stagiului si presupun ca va reglementa si situatia adeverintelor eliberate pana la adopatarea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada stagiu vs. perioada proba nicusan nicusan Daca un salariat (muncitor nec.), absolvent de studii superioare este trecut pe un post de nivel superior (inginer), trebuie sa i se intocmeasca act aditional ... (vezi toată discuția)
Stagiu absolventi zxz19 zxz19 Buna ziua, Dacă o persoana care a absolvit fac. In 2014, anterior absolvirii ( 1 an) si ulterior absolvirii a lucrat ca si tehnician la alt angajator si ... (vezi toată discuția)
Perioada de debut ioana1997 ioana1997 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care este perioada de debut, pentru un psiholog, angajat ca psiholog stagiar , intr-o primarie? Multumesc! (vezi toată discuția)