avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instanta competenta contestare Decizie ANOFM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instanta competenta contestare Decizie ANOFM

Care este instanta competenta sa judece contestatia la o decizie ANOFM prin care se imputa o anumita suma ce a fost platita ca ajutor de somaj?
av.antoanelageaman a scris:

multumesc pentru raspunsul competent , stimate coleg.

in ce masura apreciati ca s-ar sustine si o ordonanta presedentiala de suspendarea executarii....

desigur intrebarea este adresata tuturor dornici sa raspunda, chiar si moderatorului care, de la sine putere, si fara nici o notificare prelabila, a mutat topicul la jurisprudenta, pentru a nu mai fi gasit....;)
as fi interesata cu ce drept a facut-o, ca in regulament nu scrie asa ceva....sau daca nu stim raspunsul , mutam intrebarea....:-/

1. Regulament pct.1 2. Moderatorii
a) Moderatorii au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului. Gestionarea mesajelor inseamna dreptul de a edita, sterge sau muta mesaje.

2. Chiar credeti ca un moderator nu poate raspunde la asa ceva sau poate este obligat sa raspunda la orice intrebare postata pe Forum ...:-/
Cred ca nu este cazul sa facem un atac la persoana si ar trebui sa ne rezuman la topicul pe care l-ati deschis ...

3. Revenim la problema postata .. nu cred ca are vreo importanta calitatea care a avut-o acel somer inainte de a deveni somer ...
Actiunea in instanta se poarta impotriva unei decizii emise de AJOFM ... in speta, art.2 pct.1 lit.d C.proc.civ. prevede ca, Tribunalul judeca, in prima instanta, procesele si cererile in materie de contencios administrativ, in afara de cele date in competenta curtilor de apel .. este vorba despre actele autoritatilor si institutiilor locale ...
Prin urmare, daca este vorba despre AMOFM Buc , atunci instanta competenta va fi TMB - Sectia Contencios administrativ.
freeelis a scris:

av.antoanelageaman a scris:

multumesc pentru raspunsul competent , stimate coleg.

in ce masura apreciati ca s-ar sustine si o ordonanta presedentiala de suspendarea executarii....

desigur intrebarea este adresata tuturor dornici sa raspunda, chiar si moderatorului care, de la sine putere, si fara nici o notificare prelabila, a mutat topicul la jurisprudenta, pentru a nu mai fi gasit....;)
as fi interesata cu ce drept a facut-o, ca in regulament nu scrie asa ceva....sau daca nu stim raspunsul , mutam intrebarea....:-/

1. Regulament pct.1 2. Moderatorii
a) Moderatorii au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului. Gestionarea mesajelor inseamna dreptul de a edita, sterge sau muta mesaje.

2. Chiar credeti ca un moderator nu poate raspunde la asa ceva sau poate este obligat sa raspunda la orice intrebare postata pe Forum ...:-/
Cred ca nu este cazul sa facem un atac la persoana si ar trebui sa ne rezuman la topicul pe care l-ati deschis ...

Cu tot respectul , nu am stiut despre cine este vorba asa ca nu putea fi atac la persoana.:D

daca v-ati simtit vizat nu este vina mea. normal trebuia sa-mi aduceti la cunostinta si sa motivati decizia dvs....nu sa caut eu si cei care voiau sa raspundem pe la toate topicurile..e o chestiune de respect, in ultima instanta.

asa cum am spus, nu am fost instiintata de mutare, asa ca nu aveam de unde sa stiu cine a facut-o ...am discutat in schimb cu un Administrator al acestui site, care , dupa ce a mutat la loc subiectul , mi-a transmis ca, intr-adevar, trebuia timisa o notificare pe mail in acest sens.

problema se punea de principiu, deoarece moderatoriii nu detin monopolul mesajelor pe acest forum , prin umare, trebuie sa-si motiveze actiunile ....asa consider ca este democratic, deoarece nimeni nu se poate comporta abuziv, nu credeti?

gestionarea nu poate fi nemotivata...si nici la bunul plac al fiecarui moderator ...
poate imi indicati si articolul din Regulament in care scrie ca , in mod constant, pe pozitia intai a topicului figureaza acelasi subiect postat de moderator....care sunt criteriile? nu-mi spuneti ca numarul de persoane care urmaresc, deoarece , de la sine inteles cine este mereu

pe primul loc beneficiaza de prioritate...

ca sa revin la subiect , daca este competenta sectia de contencios administrativ, cum va explicati ca , un litigiu cu acelasi obiect se judeca la TMB- sectia conflicte de munca si asigurari sociale

[ link extern ]
:offtopic:

1. Nu este la bunul plac al moderatorului , asa cum sustineti dvs .. atacul la persoana se referea la altceva .. daca nu ati inteles nu fac filosofie pe acest termen ....

2. Este alegerea fiecarui cum posteaza pe forum ...la initierea unui topic exista trei optiuni care se aleg nu de moderator , ci de cel care initiaza topicul respectiv .. Obisnuit - Anunt
- Lipicios

3. Moderatorii si administratorii au dreptul, iar nu obligatia sa faca publice actiunile lor si sa dea utilizatorilor explicatii pentru actiunile lor. In privinta masurilor intreprinse, utilizatorii pot cere explicatii moderatorilor numai prin mesaje private. ... Regulament pct.2 lit.d
Prin urmare, nu vad unde este obligatia despre care faceti referire ...

in drept exista un principiu: orice drept are si obligatia corelativa...nici eu nu vreau sa filosofez, am spus doar ca mi se parea colegial sa fiu informata prin mesaj privat unde a fost mutat subiectul nu sa caut in toate topicurile....este parerea mea.

in rest , se pare ca sectia are dreptate colegul @Zaharia....avand in vedere ca in decizie se indica atacarea direct in instanta , opinez ca , nefiind indicat procedura prelabila a contenciosului administrativ, competentaeste TMB - sectia litigii de munca si asigurari sociale
Dreptatea se pare ca o da Legea nr.76/2002 care in cuprinsul acesteia nu reglementeaza si ce instanta este competenta in aceste situatii ... prin urmare, este de principiu că legea generală se aplică în orice materie şi în toate cazurile, mai puţin în acelea în care legiuitorul stabileşte un regim special şi derogatoriu, instituind în anumite materii reglementări speciale, care sunt prioritare faţă de norma de drept comun, ce în astfel de situaţii se aplică numai unde legea specială nu dispune

Alte discuții în legătură

Competenta de solutionare Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate sfatui cineva: Am solicitat in scris Casei sectoriale de pensii a MAI sa-mi recalculeze pensia, in sensul de a-mi ... (vezi toată discuția)
Judecatorie sau tribunal sectie civila? OLGAS OLGAS Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti unde pot ataca hotararea Comisiei Centrale de Contestatii. La judecatorie sau la tribunal sectia civila? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizia pensionare NiculaeB NiculaeB din 18 ani grupa ll mi se ia in calcul doar 12, pe motiv ca in perioada cand am fost sef de compartiment ctc , AQ nu beneficiez de grupa ll.Mentionez ca in CM ... (vezi toată discuția)