avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan - pedepse, alte consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan - pedepse, alte consecinte

azi se implinesc 3 saptamani de cand am atins cu oglinda laterala alta oglinda la o masina din trafic, celalalt conducator auto a sunat la 112 a venit politia, in alcooltest am avut 0,84, iar probele de sange 1,15 si 1,25 la interval de o ora.
am baut 3 beri cam intr-o ora am urcat la volan iar dupa 100 de metri s-a intamplat, iar la 15 minute am ajuns la prima proba de sange.
imi spuneti va rog care sunteti in tema ce sanctiune voi primi, cat voi sta pieton
mentionez ca in 17 ani de permis nu am avut absolut nici 1 punct penalizare, nicio infractiune de niciun fel
doru200807 a scris:

sunt 2 probe de sange luate la interval de o ora si sunt in crestere, adica alcoolemia creste dupa ce am avut accidentul



Asta inseamna ca la data accidentului aveati o alcoolemie mai mica.Faceti calcul retroactiv al alcoolemiei, va iesi o valoare mult mai mica, apropiata de 0,80.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de o infractiune si veti primi probabil o pedeapsa cu suspendare si anularea permisului. Puteti depune actele pt obtinerea unui nou permis la implinira unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti de condamnare. Legat de alcoolemie daca la etilotest a iesit 0,84 atunci e normal ca la proba biologica sa iasa mai mult de atat. Iar faptul ca a doua proba biologica a fost mai mare denota ca se instala starea de ebrietate si nu era pe ramura coboratoare ci urcatoare. Angajati-va un avocat ca sa va reprezinte interesele in instanta si sa va fereasca de surprizele care vor putea apare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
la ce va referiti cand spuneti de "surprizele ce pot sa apara"
eu nu vreau avocat, deoarece am urmarit pe site-ul judecatoriilor sentintele date in cazuri similare , iar tiganii si cei cu antecedente au primit mai mica pedeapsa decat oamenii intelectuali, sau care nu aveau antecedente si aveau avocat platit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"la ce va referiti cand spuneti de "surprizele ce pot sa apara"
eu nu vreau avocat, deoarece am urmarit pe site-ul judecatoriilor sentintele date in cazuri similare , iar tiganii si cei cu antecedente au primit mai mica pedeapsa decat oamenii intelectuali, sau care nu aveau antecedente si aveau avocat platit."


V-ati gandit ca poate avocatii din acele dosare, dat fiind experienta si cunostintele juridice pe care le-au dobandit, au stiut ce sa ceara clientului in apararea sa si tocmai de aceea probabil ca au obtinut o sentinta mai mica? Stabilirea unei pedepse se face luand in calcul foarte multe aspecte iar faptul ca acele persoane erau "tigani" nu constituie criteriu. Cred ca astfel de comparatii de la un dosar la altul le puteti face doar daca ati citit si ati participat la toate dosarele pe care le comparati si nu avand in vedere afirmatii din auzite.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
Anamaria Plevit, Avocat
doamna mary-anna, vad ca sunteti avocat, dar nu este corect ca de ex. o persoana care a condus cu 1 la mie alcool in sange, avocat din oficiu, divortat, fara loc de munca, sa primeasca amenda administrativa, iar un administrator de firma tot cu 1 la mie in sange, cu avocat platit pe bani grei, casatorit, copil minor, fara antecedente penale, sa primeasca 1an si 2 luni cu suspendare
sunt foarte multe cazuri din astea si este strigator la cer asa ceva, daca doriti, va pot da doate detaliile, concret, daca ma contactati pe mail doru200807@yahoo.com

Alte discuții în legătură

O alcolemie de 0.63 in aerul expirat ionuts1982 ionuts1982 as vrea sa stiu ce alcoolemie imi poate iesi in sange daca probele miau fost luate cu aproximativ 2 ore dupa ce am baut,si ce pedepse se pot da,nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru ca am condus sub influenta alcoolului flaviu09 flaviu09 Am si eu o mare problema: in data de 6/7 octombrie anul acesta am fost prins baut la volan am suflat si mi-a iesit 0,57 in aerul expirat apoi am fost dus la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)