avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan - pedepse, alte consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan - pedepse, alte consecinte

azi se implinesc 3 saptamani de cand am atins cu oglinda laterala alta oglinda la o masina din trafic, celalalt conducator auto a sunat la 112 a venit politia, in alcooltest am avut 0,84, iar probele de sange 1,15 si 1,25 la interval de o ora.
am baut 3 beri cam intr-o ora am urcat la volan iar dupa 100 de metri s-a intamplat, iar la 15 minute am ajuns la prima proba de sange.
imi spuneti va rog care sunteti in tema ce sanctiune voi primi, cat voi sta pieton
mentionez ca in 17 ani de permis nu am avut absolut nici 1 punct penalizare, nicio infractiune de niciun fel
doru200807 a scris:

poate dvs faceti 1,2 la mie dintr-o lada de bere, poate aveti antrenament .......... sau alt organism
eu din 3 beri baute destul de rapid si probe de sange luate relativ repede dupa consumul de bere am avut 1,25, respectiv 1,15
o zi buna

Stiu caz concret ca dupa 5 baterii de vin si o lada de bere bauta (pe decursul unei jumatati de zi) un amic de 120kg a iesit cu 1.5 la mie.
Din trei beri nu iesi cu atat.
Parerea mea.
daca dvs sunteti in masura sa contraziceti analizele de la IML este alta treaba, poate ca e cam mica diferenta, dar zic unii ca daca stii sa sufli in alcooltest ( cu aer inspirat pe nas.....) iese mic la alcoioltest sau daca sufli numai din plamani (cum am suflat eu, deoarece in viata mea nu am mai suflat in alcooltest - cateva sute de mii de km in tara si strainatate in 17 ani de permis) , iese in mai mult
sau daca eu am baut 3 beri rapid, iar imediat am suflat in alcooltest iese mai mult, la fel si la sange, deci exista niste variabile de la caz la caz
sunt cazuri cand rezultatul sange e mai mult decat 2 ori alcooltest , dar poate fi si rezultat sange e 1,2 1,3 ori rezultat alcooltest
sa nu mai spun ca depinde si de metrologia alcooltestului................
fiecare cu parerea sa dar eu stiu sigur ca am avut alcooltest 0,84 iar sange 1,15 si 1,25, dupa 3 beri, iar ce spun unii probabil sunt doar pareri NETESTATE sau ascultate la radio sant.
cat despre mine, intr-adevar am gresit, ca am condus baut, am atins oglinda unui conducator auto care a patruns pe contrasens, poate a fost si ghinion, am devenit brusc pericol social sau public, voi fi pedepsit pentru asta dar ma simt f prost cand vad ca altii au distrus masini, au accidentat pietoni sau mai rau au accidentat mortal bauti la volan si au scapat fara niciun averisment sau in cel mai rau caz cu o pedeapsa cu suspendare, cum cel mai probabil voi primi eu, deci asta este justitia din tara noastra si noi oamenii suntem creduli, cum am facut eu ca doar nu m-o prinde pe un km, daca pe altii care consuma alcool zilnic nu-i prinde politia pe zeci de km parcursi cu alcool la bord.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
doru200807, utilizator
salut prietene.eu sunt prietenu corinei.acum un an juma am facxut aceklasi lucru siti spun sigur ca stai linistit cam vreo 2 ani siti recapeti carnetu .daca iti iei avocat bun ca in cazul meu scapi cu 7 luni inchiasoare cu suspendare.eu am primit 10 luni din cauza ca am fugit de ei dar avocatul face mult.dai un ban pedeapsa mai putina.asa ca stai cuminte si a 2a oara sa nu mai repetam prostia.doamne ajuta
salut prieteni
am fost oprit an trafic la oar 1 noapte si mi sa pus fiola si mea esti 0,74 am fost la snge si dupa madus la politie si mia dat o dovada si am plecat nu am avut accident nu am dosare penale ect doar o amenda de radar ce credeti ca mi se poate antampla ma duc la puscarie
va rog spunetimi multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
apolo13, utilizator
Nu va duceti la puscarie, dar va puteti astepta la o condamnare la o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere.

Alte discuții în legătură

O alcolemie de 0.63 in aerul expirat ionuts1982 ionuts1982 as vrea sa stiu ce alcoolemie imi poate iesi in sange daca probele miau fost luate cu aproximativ 2 ore dupa ce am baut,si ce pedepse se pot da,nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru ca am condus sub influenta alcoolului flaviu09 flaviu09 Am si eu o mare problema: in data de 6/7 octombrie anul acesta am fost prins baut la volan am suflat si mi-a iesit 0,57 in aerul expirat apoi am fost dus la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)