Va reamintesc mesajul scris pe pagina anterioara, pe care se pare ca l-ati uitat:
Eu nu inteleg: cum sa i se taie unuia punctajul acordat anterior printr-o lege in vigoare la data pensionarii? Nicio lege nu poate actiona retroactiv, ci numai pt. viitor. Legea 263/2010 nu mai acorda punctaj pt. stagiul potential pt. bolile obisnuite, pe. pensia de invaliditate gradul III, dar nu poate actiona decat dupa data de 1.01.2011. Pana la data schimbarii gradului, punctajul potential trebuie sa se mentina. Actionati in judecata si invocati nelegalitatea art. 130, din Normele de aplicare de care au vorbit colegii mai sus, articol care contravine Constitutiei tarii. Va trebui sa consultati un avocat.
Nu reiau ceea ce am scris in mesajul meu anterior, pentru ca apreciez ca este lipsit de sens. Vad ca imi spuneti din nou ca Legea nr. 263/2010 s-a aplicat retroactiv intrucat "a anulat un drept castigat" iar apoi precizati ca nu sunteti de specialitate. :wassat:
Daca v-ati fi exprimat nedumerirea si nu ati fi dat sfaturi contrare prevederilor legale sau fara legatura cu legislatia in vigoare, mesajul meu nu ar fi existat. Va rog sa nu mai trimiteti pe nimeni sa se adreseze diverselor organizatii, acestea nu sunt raspunsuri, sunt mesaje contrare pct. 2.3 si pct. 2.4 din regulamentul de postare. De asemenea, va rog sa nu cautati avocat in forum, intrucat in forum nu se stabilesc relatii profesionale.
In privinta prevederilor legale in discutie, raspunsul este simplu, sec si clar, sper eu: prevederile HG nr. 257/2011 pot fi atacate pe calea contenciosului administrativ, iar prevederile din Legea nr. 263/2010 pot fi atacate prin invocarea exceptiei de neconstitutionalitate.