avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am incalcat vreo regula daca am postat o inregistrare ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am incalcat vreo regula daca am postat o inregistrare intr-o scoala unde se interzice filmarea? Nu am specificat unde care scoala.

Bine v-am gasit, am o oarecare nelamurire si doresc cateva pareri, daca sunteti dispusi, desigur.
Daca postezi un anumit videoclip pe un SITE PUBLIC, dintr-o incinta scolara, fara ca persoana respectiva sa mentioneze numele liceului sau diferite detalii despre personajele care au participat la filmare, incalci vre-o regula? Doresc sa mentin, exista o regula impusa de liceu, prin care-ti interzice folosirea telefonului pentru a filma, complet de acord. Spre exemplu, revenind la subiectul principal, sa spunem ca persoana respectiva care a postat videoclipul, nu a filmat in acel moment, ci a primit documentul (filmat) dupa cateva zile.

Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
ContSters230095, utilizator
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 21:49, 19 Noiembrie 2011
Nu doresc sa fiu sanctionat si-o sa-mi sustin parerea si la consiliul profesoral, deoarece nu pot fi vinovat de fapta unei persoane anume, care nu este in stare sa realizeze ce se intampla in acel moment, pe langa asta este de acord pentru a fi inregistrata. Daca n-ar fi fost de acord de la inceputul situatiei si-n acea clipa si-ar fi gasit o alta ocupatie, colegul respectiv n-ar fi avut niciun motiv sa filmeze.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
ContSters230095, utilizator
Nu confunda lucrurile! Cel care a filmat este vinovat pentru fapta lui, iar tu esti vinovat de fapta ta. Nu ai voie sa faci public niciun material fara acordul proprietarului/autorului (in cazul tau, fata din videoclip).
Constat ca ai probleme la scoala (se analizeaza in consiliul profesoral probabil eliminarea pe o anumita perioada, insotita de scaderea notei la purtare). Nu inteleg ce vrei sa sustii in CP, dar nu te sfatuiesc sa ai atitudinea de persoana care nu are reprezentarea propriilor fapte.
Faptul ca nu apare denumirea liceului, nu inseamna ca nu se poate identifica. Ar trebui sa intelegi ca nu discuti cu adolescenti a caror perceptie este limitata la o experienta limitata.
Recapituland, ai savarsit o abatere disciplinara, pentru care va trebui sa dai socoteala, si probabil ca ai adus un prejudiciu de imagine persoanei filmate, pentru care ti se vor cere sau nu lamuriri/despagubiri (poate nu va fi un proces, daca nu vei avea atitudinea de acuzator).
Nici nu va doresc sa fiti sanctionat, insa trebuie sa intelegeti ca ce ati facut dvs. si anume -ati postat pe internet un filmulet fara acordul persoanei inregistrate, nu este normal. La fel cum nu va da nimeni dreptul sa aduceti vreun prejudiciu imaginii oricaruia.
Nu conteaza cum a fost colega dvs., ca s-a facut de rusine, ca a vrut sa se filmeze, ca a avut un comportament neadecvat....nu dvs sunteti in masura sa "aratati lumii" ce face aceasta.
Dar daca tot sunteti dispus sa va sustineti punctul de vedere in fata consiliului profesoral, faceti mai intai un exercitiu aici pe forum si incepeti prin a ne spune ce anume ati urmarit prin postarea acelui filmulet?
Este posibil ca dvs. sa fi urmarit un lucru si consiliul profesoral si conducerea liceului sa vada prin aceasta actiune a dvs si faptul ca chiar si liceului i s-ar fi adus vreun prejudiciu de imagine, chiar daca nu ati facut referire la numele acestuia.

Sknd a scris:

Dreptul la intimitate? Daca ea nu s-ar fi manifestat astfel si-ar fi realizat


Sknd a scris:

Nu doresc sa fiu sanctionat si-o sa-mi sustin parerea si la consiliul profesoral, deoarece nu pot fi vinovat de fapta unei persoane anume, care nu este in stare sa realizeze ce se intampla in acel moment



Domnule judecator, femeia era beata. Nu s-a opus cand am vrut s-o violez, asa ca am violat-o. Daca s-ar fi opus, alta era treaba, normal ca o lasam in pace, ca doar n-as fi violat-o fara acordul ei.
Am tot analizat situatia, intr-adevar mi-am asumat fapta printr-o declaratie scrisa, desigur.
Dar n-am idee ce se va hotara la CP, ce parere aveti?
Am discutat cu diriginta, mi s-a spus ca, daca n-am mentionat numele liceului si desigur personajul principal, inregistrat, este posibil doar scaderea notei la purtare. Din ce mi-a explicat si dânsa, nu sunt in aceeasi situatie ca si ceilalti colegi care au pus-o sa-si evidentieze o parte intima a corpului si cealalta persoana care a hotarat s-o filmeze.

Alte discuții în legătură

Activitatea de youtuber si aparitia fetelor strainilor in videoclipurile mele petebz petebz pentru urmatorul scenariu am nevoie de acte? ... eu ies in strada si in videoclipul filmat de mine personajul principal sunt eu si diferiti oameni (straini) ... (vezi toată discuția)
Informatie in domeniul cred ca penal FRONZAT FRONZAT va rog sa ma ajutati. cineva care ma filmat de cateva ori, a postat pe you tube filmuletele. ce pot face in situatia asta? nu ma lasa in pace deloc si ma ... (vezi toată discuția)
Scandal filmari videoclip! ajutor! exe exe Bun deci am o problema care suna cam asa: Am filmat impreuna cu ai mei colegi un videoclip la piesa \\\\"E... - L....\\\\". Cantareata E. este reprezentata de ... (vezi toată discuția)