avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:16, 20 Octombrie 2009
domnule marius, raspunsul de mai sus era pt domnul avocat, iar ironia era pt dvs, dar la mesajul meu anterior.
( dar tevile care trec prin apartamentul celor cu centrala 6 luni de frig nu 2 sapt. de tranzitie?)

cunosc faptul ca tevile de incalzire trec si prin apartamentele celor cu centrale termice, insa acestia sint pusi la plata chiar daca au tevile izolate, din cauza legii 230/2007. in legea veche a asociatiilor, acestia erau scutiti de aceste costuri daca isi izolau tevile. eu am centrala de 6 ani (deci am trecut si prin legea veche) si mi-am izolat tevile de incalzire (care si asa erau din polipropilena, deci cu coeficient mic de transfer termic) cu izolatie termica, dupa care le-am incastrat in rigips. vi se pare corect ca noua lege sa ma oblige a plati o cota din incalzire pentru simplul fapt ca tevile trec prin apartamentul meu, acestea fiind bine izolate si neoferindu-mi nici un pic de confort termic ? din puctul meu de vedere (si chiar al tuturor posesorilor de centrale termice, cred) as prefera ca aceste tevi sa fie scoase din propriul apartament, ca si asa incurca atit ca estetica, cit si ca spatiu ocupat. acestea (din punctul nostru de vedere) ar trebui sa evite apartamentele noastre, prin devierea lor spre exterior la apartamentul de dedesubt si spre interior la urmatorul utilizator al sistemului de incalzire centrala.
dar, asa cum eu nu sint absurd ca sa cer asa ceva, mi s-ar parea normal ca nici asociatia sa nu fie absurda si sa-mi ceara sa platesc caldura de care nu beneficiez de la acestea, tevile fiind izolate atit datorita tipului de material, cit si datorita izolatiei oferite de izolatia termica a tevii si de incastrarea tevilor in rigips
stiu ca dvs ati vb in mesaj de cei debransati din cauza saraciei
Ne contrazicem fara rost, spunand amandoi aceleasi lucruri. Evident ca mie imi era adrsata ironia, dar n- am fost pe faza sa raspund imediat.
Eu nu tin nici cu unii nici cu altii, doar incerc zadarnic sa explic ca este ...trebuie sa plec. Scuze
pai platesti pt asa cum in functie de suprafata apartamentului ai o cota indiviza la terasa , la casa scarii..lift, subsol asa ai o cota parte si la instalatii..practic esti proprietar pe ele...asa ca izolate sau nu tot o sa platesti caldura ...pierderi de caldura sunt si la subol si pe coloanele care traverseaza apart tau chiar daca sunt izolate cu rigips cum spui.asa ac vrei sau nu ai obligatia sa platesti ..nu vrei?..muta-te la casa:))
Daca imi aduc aminte,la instalarea centralei termice s-a cerut acordul majoritatii locatarilor.
Sa presupunem ca intre timp acestia s-au razgindit.
Ce faceti in cazul asta?
a) Va rebransati la reteaua de incalzire ?
b) Scoateti tevile afara?
c) Va mutati la casa ?
d) Platiti cota parte ce va revine ?

Pentru informatii suplimentare sunati la :
tel. 0742920192 ; 0721.291252 sau
e-mail : as.pro_manager@yahoo.com ;
[ link extern ]
pt bobocica ...
pai platesti pt asa cum in functie de suprafata apartamentului ai o cota indiviza la terasa , la casa scarii..lift, subsol asa ai o cota parte si la instalatii..practic esti proprietar pe ele
terasa, casa scarii, liftul, instalatiile DE APA RECE, CANALIZARE SI PLUVIALA le folosesc intr-adevar, si este normal sa platesc pt acestea. insa nu vad de ce as plati caldura, cu exceptia cotei parti la partile comune - incalzirea la spatiile comune (birou, lift, casa scarii), atita timp cit nu mai am niciun fe de relatii cu radet, intre cei cu centrale si radet fiind semnat un PROCES VERBAL DE DEBRANSARE TOTALA DE LA RETEAUA LOR.
daca in adunarea generala se hotaraste montarea unei instalatii comune de climatizare (aceasta devenind astfel instalatie comuna), dar dvs nu va bransati la ea, vi s-ar parea normal sa platiti cota parte la montajul acesteia si la chelutielile de intretinere si exploatare a acesteia ?? este o situatie similara cu noi si radet (sau orice firma de termoficare)
pierderi de caldura sunt si la subol si pe coloanele care traverseaza apart tau

pierderile din subsol chiar nu ma intereseaza pe mine, eu nemaiavind de-a face cu radet-ul, din motivele expuse mai sus. cam cite calorii credeti dvs ca-mi furnizeaza mie tevile de polipropilena (care au un coeficient foarte mic de transfer termic) izolate cu izolatie termica si incastrate in rigips ?X-(
in legea veche a asociatiilor era prevazut exact conditia de izolare termica a acestor tevi pentru ca un proprietar sa fie scutit de la aceste pierderi prin tevile care-i trec prin casa.
blue ... atita timp cit si-au dat acordul scris, cel care s-a razgindit poate sa faca tumbe, sa se arunce de pe bloc, etc ... dpdv legal nu are ce face. deci, problema ridicata de dvs nu are suport pentru continuarea discutiei pe aceasta tema

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)