avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:16, 20 Octombrie 2009
Sunt de acord sa platesc caldura care e pe casa scarii uscator....DAR problema este ca pe scara scarii nu este nici-o teava, doar in calorifer la intrare care e rece adik nu mere, in uscator e lipsa calorifer si lipsa teava. La subsor nu e pt ca blocul nu are subsol....asa ca pot sa merg in audienta la radet, sa fac o cerere scrisa, undeva, pt a nu mai platii cei 38 Ron pe Luna degeaba. Luna trecuta am platit 63 Ron din care 38 Ron caldura care de fapt nu am beneficiat.X-(
Sunt patru pagini de discutie si nu s- a inteles nimic.
1} Se plateste de catre toti proprietarii unui condominiu tot ce- i parte comuna in diverse variante, inclusiv cea cu instalatiile de incalzire
2) Cand vecinii v- au semnat cererea pt. montarea centralei au considerat ca veti plati in continuare partile comune, aceastafiind o obligatie legala. In accea cerere nu ati solicitat sa fiti scutit de la plata acestor obligatii.
3) Cei de la reteaua de termoficare erau obligati sa va puna in vedere ca veti avea in continuare aceasta obligatie.
4) Datorita montarii centralelor individuale, cei fara platesc mai mult, deci conform Codului civil trebuie despagubiti de cei care au cauzat acest lucru. Adica dpdv practic, ar fi trebuit pe cheltuiala asociatiei sa redimensionati instalatia( o varianta).
etc.
4) Datorita montarii centralelor individuale, cei fara platesc mai mult, deci conform Codului civil trebuie despagubiti de cei care au cauzat acest lucru. Adica dpdv practic, ar fi trebuit pe cheltuiala asociatiei sa redimensionati instalatia( o varianta).
tare as fi curios cum ati ajuns la aceasta aberatie.
in urma debransarii celor care si-au montat centrale termice, numarul de gigacalorii consumate de scara/blocul in cauza a scazut cu numarul de gigacalorii disipate de caloriferele in cauza, deci ... consumul termic al blocului nu a stagnat la acelasi consum, ci a scazut.
singurele motive pentru care platesc mai mult cei care nu s-au debransat de la reteaua de termoficare este CRESTEREA PRETULUI GIGACALORIEI si consumul mare la caloriferele lor ... daca vor sa aiba 25-26 grade in casa, e normal sa plateasca mai mult decit unul caruia ii sint suficiente 22-23 grade (deci consuma mai putine unitati pe repartitoare) :P
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2008
ContSters61266, utilizator
Nu mai intru in polemica. Informati- va mai bine.
o intrebare..pt cei.buni ... se cunoaste diferenta dintre un ap cu 3 pereti exteriori si altul cu un singur perete la consumul de caldura?
si..pe casa scarii..nu credeti ca e mai cald ca afara tocmai pierderilor din subsol?
si pt centralisti..problemele create celorlalti prin montarea centralelor nu se pune?
redimensionare ,gaze,tevi pe casa scarii etc?
Ultima modificare: Marți, 16 Decembrie 2008
proprietaru, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)