tudorpavel a scris:
In cazul copilului meu, pentru a ma reprezenta in instanta, cu siguranta pot gasi un avocat! Insa mi-as dori ca sa se implice pentru a limpezi griul de care vorbeam mai sus. Mi-as dori sa fie interesat la fel de mult ca si mine in a gasi albul... Nu este vorba de partea materiala aici, ci de motivatia persoanei care ma reprezinta. Timpul se scurge pt mine si pt copilul meu.
Respect toate meseriile, iar cea de avocat este una din cele frumoase. Eu insa nu mai vreau doar reprezentarea in instanta ci ma intereseaza rezultatul: sa-mi cresc si educ puiutul!
eu tocmai asta va raspundeam , presupunand ca doriti sa cunoasteti perspectiva unui avocat care are ceva experienta in astfel de cazuri....am dezbatut mai mult deoarece se vede ca intelegeti destul de profund cauza dumneavoastra.
doar ca, atat eu cat si colegul meu v-am exprimat opinia noastra ca, la ce doriti dvs. , in nici un caz nu asa se pune problema....
nici nu se poate vorbi de onorariu de succes, deoarece pe de o parte nu este un drept patrimonial sa se poata stabili un procent...pe urma cine credeti ca ar sta sa execute un astfel de contract in ipotezea in care nu l-ati onora???
ca sa
tranformi negrul in alb trebuie:
- tone de probe; ( conlucrarea avocat-client)
-administrare pe masura ( avocat cu experienta in domeniu)
astfel de dosare dureaza in total cca 2 ani ( fond -apel-recurs) ...In tot timpul acesta sunt zeci de termene, astfel de actiuni personale fiind dintre cele in care se administreaza cel mai consistent si amplu probatoriu....intre termene clientul si avocatul trebuie sa aiba legaturi in mod constant pentru a evalua probatoriul..adica a propune probe si contraprobe..pe timpul si banii cui, avand in vedere ca avocatura este profesie, nu un hobby, din care, uneori mai si castigi ceva bani
cam asa arata avocatul dedicat....puteti calcula cate ore de munca inseamna asta.????..nu mai vorbim ca simplul fapt ca sunteti reprezentat de un anumit avocat, cunoscut ca specializat in acesta materie, va asigura niste puncte in plus, deoarece acesta poate aduce in sprijinul sau jurisprudenta altor instante ( sau chiar a celei la care va judecati ) in care a avut castig de cauza in cazuri similare......????
iar dvs. propuneti ca, sa beneficiati de experienta si dedicarea unui astfel de avocat, dar acesta sa suporte 2 ani in conditiile susmentionate pana si cheltuielile dosarului, bazandu-se ca , atunci cand va castiga ( definitiv si irevocabil) ii veti achita un onorariu de succes pe care, daca nu i-l veti plati benevol, nici nu prea are cum sa-l execute, deoarece nu implica asupra unui drept patrimonial sa ii dati procent din castig.
cred ca ar fi recomandat sa faceti o cercetare mai atenta a pietei si sa vedeti cam cum se pune problema in mod realist...veti vedea ca nici poveste de onorarii de succes in astfel de cazuri, ba mai mult, si fiind dispus sa platiti, va fi dificil sa vi se preia cazul( asa cum am spus, este o nisa in care
Know-how - ul il detin foarte putini) din cauza aglomerarii.
pe urma mai intervine si problema ca nu puteti avea castig de cauza, chiar si cu cel mai bun avocat din lume , fara probe....nu exista :
nu vreau scandal si sa-mi spal rufele in public, vreau doar sa fiu recunoscut cu drepturi egale ....
a te lupta cu un sistem presupune si puterea si disponibilitatea sa o faci. avocatul nu poate face minuni si sa va sune eventual cand a castigat sa-si incaseze onorariul de succes.e o lupa grea si, in primul rand
personala a dumneavoastra pentru copilul dvs....nu o puteti delega.
copilul nu este suma de bani sau imobil de revendicat
cred ca v-am dat destule puncte care sa va ajute sa definiti ce insemana un avocat bun in asemnea cauze.
chiar credeti un astfel de avocat poate accepta propunerea cu onorariu de succes? Judecati singur
este pacat , deoarece ati putea obtine mai mult, dar pentru asta trebuie sa distingeti in primul rand intre profesionisti si impostori si sa judecati realist, ca in toate profesiile.