avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cont bancar asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cont bancar asociatie

sunt oblogate asociatiile de proprietari sa aibe cont curent bancar ,pt ca am incercat sa platesc intretinerea prin virament bancar si mi s-a spus ca nu au cont,,,
Inteleg ca este util ca asociatia sa aiba cont bancar.
Partea cu internet bankingul insa e cu totul alta poveste: am avut si eu si, in final, am renuntat tocmai datorita acelui comision de 2-3 lei / plata. Daca am facturi de platit de 20-50 lei si dau la fiecare 2-3 lei in plus nu-mi renteaza internet bankingul.
Mai mult este si un comision lunar pentru utilizarea serviciului deci daca platesti utilitatile prin internet banking te costa 20-30 lei in plus pe luna si mi se pare mult prea mult, fiindca banca nu face decat sa imi puna la dispozitie sistemul lor, munca o fac eu.
Nu mai vorbesc ca banca respectiva a pus un incompetent sa faca site-ul si instructiunile asa ca am reusti foarte greu sa ma descurc cu el, desi am peste 20 de ani de lucru cu calculatorul.
De exemplu: in loc de transfer intre conturi (asa cu scrie la bancomat) pe site scrie fie Ordin de plata (pentru lei), fie schimb valutar (pentru contul in dolari).
O fi asta terminologia lor dar atunci aveau obligatia sa mi-o explice in momentul in care am semnat contractul.
Nu mai vorbesc ca pentru a efectua o plata trebuia sa iti creezi propriile sabloane ca ei nu se deranjau.
Singura explicatie este ca internet bankingul a fost gandit pentru firme, dar atunci nu inteleg de ce ii fac reclama pentru persoane fizice.
:offtopic:
Pentru ca o multime de persoane fizice doreau sa foloseasca si folosesc internet banking, in pofida comisionului si a termenilor cu care in final reusesti sa te obisnuiesti....comision pe care merita sa-l platesti, in conceptia unora, decat sa iti pierzi timpul la ghiseele prestatorilor sau.... poate chiar sa cheltui bani pe benzina.
Cat priveste comisionul....el deja incepe sa devina istorie pentru ca factura la telefon, internet, cablu tv sau electrica, gaze, de exemplu se face in contul pe care acesti operatori ii au la banca "ta". Au conturi, asa cum am mai spus, la majoritatea bancilor la care si clientii lor au conturi deschise.
Platile intrabancare (in aceeasi banca) nu cer comision de transfer.

Daca e sa socotim "la banut" iesim mai ieftin si mai comod pe internet....:) Dar asta e parerea mea!
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
elga50, moderator
@adriantot
Sa stiti ca si platile facute pe calculator se pot face cu doua semnaturi.
Asociatia noastra are cont deschis la o banca care a acordat facilitati asociatiilor de proprietari. Initial am avut cont deschis la alta banca si cand am auzit de facilitatile acordate de aceasta banca ne-am mutat la ea. Nu platim comision de administrare cont, nu platim comision pentru depunerile numerarului in banca Un an si jumatate am platit doar un comision de 0,51 lei pentru viramentele efectuate, dar de curand ne-au marit comisionul.
elga50 a scris:
Credeti ca majoritatea administratorilor nu lucreaza pe calculator? V-as intreba ce va face sa credeti asta, in conditiile in care, la mine in bloc...

Va demonstrez.
Am postat un anunt pe internet, pe mai multe site-uri, ca asociatia noastra angajeaza administrator, dand cateva amanunte. Dupa o sapatamana m-a contactat un singur administrator.
Am apelat la un ziar si-am dat anuntul acolo.
Intr-o sapatamana m-au contactat telefonic peste 20 de persoane, din care cu 12 am stabilit si ne-am intalnit la asociatie, la locul de munca. Din acestia doar unul singur stia sa lucreze pe calculator si pe internet. Vreo doi erau usor initiati, adica faceau deosebirea intre componentele unui sistem informatic si-auzisera ceva de editarea de texte.
Si suntem intr-un oras universitar, un oras cu traditie in domeniul informatic, cu scoli generale unde se lucreaza pe calculator, cu firme ce au pus la dispozitia cetatenilor internet la fiecare colt de strada, cu internet gratuit in cateva zone ale orasului, cu facultati de informatica, oras astazi cu viteza cea mai mare din tara pe internet...

:) Asta nu demonstreaza afirmatia dv., cei pe care i-ati "inventariat" erau candidati, nu administratori....

Alte discuții în legătură

Plati catre radet doru barbu doru barbu Asociatia de locatari are cont curent in BCR.Plata facturilor RADET se face prin BCR si numai prin BCR( pe factura scrie contul asociatiei la BCR).Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)